Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Kilku popierdolonych na świecie robi kasiorę na zmianach klimatu co człowiek nie ma wpływu .

To samo z Covidem , ze świńską grypą , Ptasią grypą , ale Covid zadziałał najbardziej skutecznie co do podania preparatu nie przebadanego .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

, sytuacji z granicy nie znam a pisze ogólnie o polskiej armi .

Zandarmeria Wojskowa jest formacją trochę policyjną i bliżej jej do wykonywania takich zadań. Choć jako piechota działania rozdzielające i wymuszania pokoju mam również przećwiczone ale w taką jatkę (pyskówkę i przepychanki) bym sie nie pchał. Prędzej dałbym sobie strzelić w mordę niż wysłał pododdział bojowy na granicę. 

Jak k**wa nie wiedzą kogo wysłać, to niech wyslą służbę ochrony kolei ( z całym szacunkiem dla tej służby.

Opublikowano
3 godziny temu, DTaras napisał:

Żaden z żołnierzy od oficera młodszego w dół nie weźmie sobie tej gadaniny do serca bo zna swój kawałek podwórka.

Mimo żem kapitan to jednak wziąłem sobie do serca słowa tego pana, albowiem wielkim szacunkiem zawsze darzyłem swych podwładnych a dowodzenie to nie tylko  splendor ,a raczej jedynie odpowiedzialność za nich. Na podobne działanie ze strony swoich przełożonych nigdy nie liczyłem, więc też nigdy nie byłem rozczarowany. 

5 minut temu, Ursus932 napisał:

A ta baba to co chce , prześladować będą razem z władkiem Bogu ducha winnych żołnierzy

Tu powinna być stanowcza reakcja Pana Błaszczaka i męskie przyznanie się w kwestii decyzji o wysłąniu wojska. Raz Błaszczak powinien pokazać że ma jaja, chyba że przebieranką w stroje wojskowe maskuje ich brak. Tu chodzi o zwykłą odpowiedzialność. Pan Frasyniuk już powinien j**any przez kogo się da.

Opublikowano
jarecki napisał:

chyba w czasie pokoju wojsko coraz częsciej zostaje zaangażowane do innych celów nie pisze tylko o Polsce bo w europie widać nieraz żólnierzy np . patrolujących ulice ja jestem za tym żęby wojsko  wspierało nieraz inne służby mundurowe , sytuacji z granicy nie znam a pisze ogólnie o polskiej armi .

Wspierać - tak. Zastępować - nie.

Opublikowano (edytowane)

blaszczak to podobnie jak pan prezes ma jaja w wiadomym celu  😜. prezes otacza sie taki jak eunuchami..

ten frasyniuk to nie byly komandos z 6 ?? choc teraz mu cos na mozg padlo-chyba mloda dziewczyna mu zaszkodzila.

od dawna powazni naukowcy pisza ze gdyby nie dzialalnosc czlowiek ajuz zaczynala by sie mala epoka lodowcowa- wiec to zadna sensacja.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
mirro napisał:

3 godziny temu, DTaras napisał: Żaden z żołnierzy od oficera młodszego w dół nie weźmie sobie tej gadaniny do serca bo zna swój kawałek podwórka. Mimo żem kapitan to jednak wziąłem sobie do serca słowa tego pana, albowiem wielkim szacunkiem zawsze darzyłem swych podwładnych a dowodzenie to nie tylko  splendor ,a raczej jedynie odpowiedzialność za nich. Na podobne działanie ze strony swoich przełożonych nigdy nie liczyłem, więc też nigdy nie byłem rozczarowany. 

A bo powymyślali podporuczników... jak tych starszych ściemniaczy gwiezdnych - chorążych... Może lepiej było napisać o zmokniętych i niezmokniętych oficerach... Wczoraj na apelu jeden podpułkownik wyżył się na żołnierzach zapominając chyba jaką formacją dowodzi. Ludzie przyjeżdżają na szkolenie w weekend i zapomniał raczej, że to dla nich 40 roboczogodzin warte więcej niż te 230 zł plus żarcie z folii. Nawet dodając do tego 411 dodatku osobiście finansowo jestem w plecy. Dodaj do tego zwykłą rozłąkę. Zamienił chęci ludzi w szmatę i powycierał nią kibel wyraźnie rozdzielając zaszczepionych od nieszczepionych. Obrazek po: ok. 10 wkurwionych za nazwanie abnegatami z kursem na jebnięcie kwitami plus jedno dziewcze płaczące nad rozwianym wyobrażeniem WOT jako formacji bez podziałów i dyskryminacji. Mamy tam Wietnamczyka. Służy a że się z niego śmieją jest lekko podirytowany. Wykładał wejście hakiem i krosnem przez drzwi. Nie chciał tego robić. Mówił "kur*wa nie i ch*j" i bardzo ładnie mu to szło na co nie omieszkałem mu zwrócić uwagi. Powiedziałem, też że podstawowe słowa zna to jakoś poleci i poleciało. Ale te młode kutaski pastwią się na chłopakiem prawdopodobnie bardzo, że niby żarty.

Opublikowano

Świat już nie wojuje 76 lat jest zmęczony pokojem potrzebna jest już wojna światowa by napięcie rozładować ale wszystko pomału ku wojnie zmierza .

25 minut temu, jacus napisał:

blaszczak to podobnie jak pan prezes ma jaja w wiadomym celu  😜. prezes otacza sie taki jak eunuchami..

ten frasyniuk to nie byly komandos z 6 ?? choc teraz mu cos na mozg padlo-chyba mloda dziewczyna mu zaszkodzila.

od dawna powazni naukowcy pisza ze gdyby nie dzialalnosc czlowiek ajuz zaczynala by sie mala epoka lodowcowa- wiec to zadna sensacja.

Naukowcy powiadasz głupoty to nie są naukowcy to są barany co chcą szybko zarobić .

Opublikowano

Codziennie w jakimś zakątka tego świata trwa wojna. 

A ta na poziomie rodzinnym to pewnie w każdej wsi, nieprzerwanie od zarania wieków🤣

Opublikowano (edytowane)

Wojna nie potrzebna ale czasami nie ma innego wyjścia by była normalność bo tej akurat już brak są tylko nakazy zakazy kto co ma trzymać i w czym trzymać zniewolenie człowieka na każdym kroku .

Brytyjczycy odtajnili TE KWITY! Elity III RP w panice. Wszyscy są sterowani przez …

Wielka Brytania ujawniła właśnie dokumenty, które bez wątpienia wstrząsną całym polskim państwem. Elity polityczne, które wyłoniły się po transformacji ustrojowej, nie mogą spać spokojnie. Zapewne postarają się teraz błyskawicznie zamieść sprawę pod dywan.

Odwrotnie natomiast powinni postąpić politycy zbliżeni do Prawa i Sprawiedliwości. Londyn ujawnił bowiem niezbite dowody na to, że jedną z głównych ról w tzw. transformacji ustrojowej w Polsce odegrał… George Soros.

https://wlocie.pl/wiadomosci/brytyjczycy-odtajnili-te-kwity-elity-iii-rp-w-panice-wszyscy-sa-sterowani-przez/?swcfpc=1&fbclid=IwAR3q8ELFjjMu9SZX9M6NYxirXJ7c_BUXji5U4TjtyinTY5GCVbfjqKuM7Ak

Edytowane przez galan99
Opublikowano
NIE ZNAMY AUTORA, ALE TEKST ŚWIETNY... 👍😉
Syn zapytał kiedyś swojego ojca:
„Jak żyłeś wcześniej bez dostępu do technologii:
bez internetu
bez komputerów
bez telewizorów
bez klimatyzacji
bez telefonów komórkowych? ”
Ojciec odpowiedział:
„Tak jak dzisiaj żyje twoje pokolenie:
bez modlitwy
bez współczucia
bez honoru
bez szacunku
bez wstydu
bez skromności
bez czytania książek .....
My, ludzie urodzeni w latach 1939 - 1985,
jesteśmy błogosławieni. Nasze życie jest tego żywym dowodem:
grając i jeżdżąc na rowerach, nigdy nie nosiliśmy kasków.
Nie baliśmy się chodzić do szkoły samotnie od pierwszego dnia.
Po szkole bawiliśmy się do zachodu słońca.
Nigdy nie oglądaliśmy telewizji przez pół dnia.
Graliśmy z prawdziwymi przyjaciółmi, a nie z przyjaciółmi z Internetu.
Jeśli kiedykolwiek byliśmy spragnieni, piliśmy wodę z kranu, a nie z butelki.
Nie chorowaliśmy często , chociaż dzieliliśmy tę samą szklankę soku z czterema przyjaciółmi.
Nigdy nie przytyliśmy, chociaż codziennie jedliśmy dużo chleba i ziemniaków.
Jesteśmy przyzwyczajeni do tworzenia naszych zabawek i zabawy nimi.
Dzieliliśmy się naszymi zabawkami, książkami.
Nasi rodzice nie byli bogaci. Dali nam swoją miłość, nauczyli nas cenić duchowość, dali nam pojęcie prawdziwych ludzkich wartości - uczciwość, wierność, szacunek, ciężka praca.
Nigdy nie mieliśmy:
telefonów komórkowych
DVD, PlayStation
Xbox, gry wideo
laptopów, czatu internetowego.
"Ale mieliśmy prawdziwych przyjaciół!"
Odwiedzając dom przyjaciela bez zaproszenia, byliśmy ugoszczeni prostym i skromnym jedzeniem.
Nasze wspomnienia były na czarno-białych fotografiach, ale były jasne i kolorowe, z przyjemnością przeglądaliśmy rodzinne albumy i z szacunkiem przechowujemy portrety naszych przodków.
Nie wyrzucamy książek do kosza, stanęliśmy po nie w kolejce.
Nie podawaliśmy naszego życia opinii publicznej i nie rozmawialiśmy o życiu innych z zachwytem, tak jak ty - pokazując swoje życie na Instagramie, publicznie omawiając swoje rodzinne sekrety w mediach.
Jesteśmy unikalnym i najbardziej wyrozumiałym pokoleniem, ponieważ jesteśmy ostatnim pokoleniem, które słuchało swoich rodziców i pierwszym pokoleniem, które słucha swoich dzieci.
Jesteśmy edycją limitowaną.❤️
Ucz się od nas!❤️
Doceń nas
źródło: Polska, Poland
  • Like 1
Opublikowano

tiaaa. wszyscy starzy uważają że za ich czasów ludzie najlepsi byli.

starzejesz się Galan.

Opublikowano (edytowane)

Na pewno nie młodnieje jak każdy .

"Jak dzieci za rękę w ciemnym lesie" – o biznesie, polityce i blokadzie Polski opowiada lider Agrounii .

Większość pieniędzy z UE przez polskie gospodarstwa tylko przepłynęły. Zgodziliśmy się na dopłaty dla rolników, które pośrednio przez polskie ręce i polskie portfele wpłynęły do niemieckich, francuskich, włoskich czy holenderskich firm, produkujących traktory, urządzenia chłodnicze itp. – mówi Michał Kołodziejczak, lider Agrounii w wywiadzie dla Business Insider Polska. Tłumaczy, że jego ruch, organizując blokady, wyraża sprzeciw wobec złych decyzji rządzących, przez które upadają gospodarstwa rolne.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/michal-kolodziejczak-lider-agrounii-o-biznesie-polityce-i-blokadzie/d7t9w43

Edytowane przez galan99
Opublikowano
galan99 napisał:

"Jak dzieci za rękę w ciemnym lesie" – o biznesie, polityce i blokadzie Polski opowiada lider Agrounii .

Większość pieniędzy z UE przez polskie gospodarstwa tylko przepłynęły. Zgodziliśmy się na dopłaty dla rolników, które pośrednio przez polskie ręce i polskie portfele wpłynęły do niemieckich, francuskich, włoskich czy holenderskich firm, produkujących traktory, urządzenia chłodnicze itp. – mówi Michał Kołodziejczak, lider Agrounii w wywiadzie dla Business Insider Polska. Tłumaczy, że jego ruch, organizując blokady, wyraża sprzeciw wobec złych decyzji rządzących, przez które upadają gospodarstwa rolne.

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/michal-kolodziejczak-lider-agrounii-o-biznesie-polityce-i-blokadzie/d7t9w43

To jest nowe wydanie Leppera przeciw Balcerowiczowi... Pamiętasz to? "Wystarczyło mieć milion dolarów, przywieźć do Polski i dać do Polskiego Banku na 94 procent na rok a po roku wywieźć za granicę..." Chciałbym widzieć tego gościa co wpłaca milion dolarów do Banku w tamtym czasie. Gdyby to było takie proste to lekarz i muzyk nie kombinowałoby ze spółką.

Opublikowano
45 minut temu, galan99 napisał:

Teraz to może pokrzyczec tylko.....

Na zmiany na lepsze już jest za późno..... Aby było polskie

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-08-23/szef-mon-na-granicy-z-bialorusia-powstanie-plot/?ref=slider

Opublikowano

Co to za szmatławiec internetowy?

Reklama, reklama i reklama. Chciałem wyjść ze strony a ta wali na główną i na czerwono pilne - samolot rozbił się pod Warszawą- I gniot gorszy o bajaderki. Tego nie da się tak samo czytać jak jeść bajaderki

A data chyba 2020r🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

No ale przecież rolnicy cieszyli się z nowych traktorów i maszyn. Rozwijali się, inwestowali, robili biznes plany co to świetlana przyszłość gospodarstw się w nich jawiła. A teraz okazuje się że to wszystko było źle?😂

Opublikowano

Jak ja sobie przypomnę swój biznesplan z zajęć to aż się dziwię czemu wciąż tak biedny jestem🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v