Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Krytykuje merytorycznie a nie z urzędu ,patrz. podwyżki dla rządzących , wysoka inflacja , tarcia w koalicji , NIK , RPO to same błędy Pis a telewizje to mam wybór a tak nawiasem mówiąc skąd wiesz że TVP chwali rząd .

wystarczyło że nie dawno włączyłem to opowiadali jakie to dobre i konieczne podwyżki dla rządu 😂

chłopie czy Ty masz do końca mózg wyprany ? dopiero był jedne lokdawn potem drugi miało kasy na wszystko brakować, ludzie mieli tracić pracę i potrzebny fundusz odbudowy  a tu co ? podwyżki dla osłów bo nie mogą związać końca z końcem ?

10 minut temu, akooo napisał:

Ale że czemu nie? Myślisz że diabeł zasypał gruszki w popiele? Teraz są potrzebni bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

w toruniu przydałby się egzorcysta 😂 bo tam ciągle mało 😂

Opublikowano (edytowane)

a przecie prezes mówił 2 lata temu że  polityka to słuzba i PIS przegłosował obniżkę pensji poselskich. Co to sie takiego stało że teraz te pieniądze im się należą? Polityka przestała być służbą?  

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

na koniec cza sie nachapać. odprawę liczą chyba z ostatnich miesięcy, na jakiś czas wystarczy,

Opublikowano

a tak a propos egzorcyzmów - zaczynam sie bać o Romana. Siedzi  pod ziemią,  aktywny nocami  i bełkocze w niezrozumiałych językach. Opętanie byłoby najprostszym wytłumaczeniem jego stanu 😄

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Qwa nastepny neokomuch...... Na kim pasozytował? Nie płacił im? A może powinien dać im dwa razy więcej niż chcieli w imie srawiedliwości społecznej. Guzik cie obchodzi kto i jak zarobił miliony.  Był mądrzejszy i bardziej kumaty od reszty to ma. Jak go nie oskarzyli i nie skazali to możesz sobie co najwyżej  pojęczeć jak TVPis o Tusku. To jest właśnie postkomunistyczna parszywa mendalność że jak ktoś sie dorobił to z gruntu podejrzany i najlepiej byłoby mu dopie..c zamiast do niego równać. 

Większość majątków na oszustwie , kombinacjach kradzieży i konszachtach? Coś ty  się z Romanem i Mariuszkiem skumał że cie taka socjalistyczna frustracja dopadła? 

Jeszcze raz - ja sobie całkiem dobrze radze a gdyby nie rządziła socjalistyczna swołocz i zawistne osobniki nie życzyły źle posądzając o konszachty to byłoby jeszcze lepiej. W Polsce mam rodzinę, jakieś tam zasoby i chyba za stary jestem , ale gdy dzieciaki będa chciały wyemigrować to trzymać nie będę.

wystarczy ze im da-z wielka laska- tyle ile by chcieli ,nie musi byc 2 razy 😂

zlodziej i oszust zawsze nim zostanie nawet bez wyroku.

wczoraj na onecie opisywali historie aktualnie najbogatszego polaka-poczytaj moze zrozumiesz o czym pisze.......

jesli biedny dostaje pieniadze ktorych nie zarobil to zle,a jesli bogaty to dobrze ?? kali sie klania.

1 godzinę temu, akooo napisał:

Mnie najbardziej te sylwestry,sopoty i programy typu "voice of poland" jeżą. Poziom równy zeru.  Fajne byłyby seriale  historyczne gdyby nie homo wątki oraz ogólnie wątki z nierządem. A niby tv ma promować wartości.

a ty myslisz ze w historii nie bylo rozpusty ,nierzadu i homoseksualistow- ogladnij jakis serial o historii np. papiestwa 😛-moze byc angielski 

1 godzinę temu, akooo napisał:

Posłuchajcie konferencje ks Glasa albo innych egzorcystów. Daje wiele do myślenie,nie to że wam potrzebny egzorcysta ale żeby posłuchać co mają ludziom do powiedzenia.

mi na bank potrzebny egzorcysta- moze jest jakas mloda,ladna zakonnica co sie tym zajmuje-bo chcialbym tak pokutowac jak grzesze 😂

Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

wystarczy ze im da-z wielka laska- tyle ile by chcieli ,nie musi byc 2 razy 😂

zlodziej i oszust zawsze nim zostanie nawet bez wyroku.

wczoraj na onecie opisywali historie aktualnie najbogatszego polaka-poczytaj moze zrozumiesz o czym pisze.......

jesli biedny dostaje pieniadze ktorych nie zarobil to zle,a jesli bogaty to dobrze ?? kali sie klania.

Ty się z Romankiem ostatnio nie widziałeś? Może czymś cie zaraził bo takich bzdur nie pisałeś odkąd pamiętam. 

Dać ile by chcieli? Idz i powiedz żeby ci ktos dał za pszenice  rzepak tyle ile ty chcesz🤣

Prosty lud w swej nieporadności i frustracji zawsze widzioł lepij kto złodzej. Lenin bardzo ładnie wytyczył ten kierunek

Co masz na mysli pisząć że bogaty nie zarobił? Może wg ciebie jak nie napie..a młotem  całe dnie albo nie ryje jak Roman to nie pracuje?

Opublikowano

sprzedaje pszenice po 800-jesli komus nie pasuje moze nie kupowac, jutro mam 2 tony zworkowac moze przyjedziesz pomoc ?

zarowno margines biednych jak i bogatych zyje z pracy innych-nie swojej..tak trudno to zrozumiec, chyba widziales sie z tymi "biznesmenami " niedawno

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/strajk-w-paroc-polska-pracownicy-chca-stalych-umow-i-podwyzek/3p4cb0v

gdy najwyzsza stawka podatkowa w usa wynosila 75% astronauci z nasa latali w kosmos,byli na ksiezycu, a teraz amerykanski rzad musi wynajmowac rakiety i stacje kosmiczne a gospodraka usa ma sie znacznie gorzej niz w latach 50 i 60.

sam majatku mozesz sie dorobic gdy znajdziesz jakis skarb-zloto,diamenty w ilosci hurtowej w inny wypadku korzystasz z pracy innych. zupelne jak w socjalizmie........

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, jacus napisał:

sam majatku mozesz sie dorobic gdy znajdziesz jakis skarb-zloto,diamenty w ilosci hurtowej w inny wypadku korzystasz z pracy innych. zupelne jak w socjalizmie........

Co to się stanełoO.o,ty gadasz ludzkim głosem!👍

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

sprzedaje pszenice po 800-jesli komus nie pasuje moze nie kupowac, jutro mam 2 tony zworkowac moze przyjedziesz pomoc ?

zarowno margines biednych jak i bogatych zyje z pracy innych-nie swojej..tak trudno to zrozumiec, chyba widziales sie z tymi "biznesmenami " niedawno

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/strajk-w-paroc-polska-pracownicy-chca-stalych-umow-i-podwyzek/3p4cb0v

gdy najwyzsza stawka podatkowa w usa wynosila 75% astronauci z nasa latali w kosmos,byli na ksiezycu, a teraz amerykanski rzad musi wynajmowac rakiety i stacje kosmiczne a gospodraka usa ma sie znacznie gorzej niz w latach 50 i 60.

I taka sama sprawa jest z pracą. Nie tyle ile chcą tylko tyle ile ta praca jest warta na rynku a jak nie to noga-d*pa-brama. A tak na marginesie -pszenica workowana za 800 to strasznie tanio sie cenisz. Sprzedawałem samochodami po 820 netto.

Zrównujesz nieroba który żyje z socjalu i sam nic nie wypracowuje  z przedsiębiorcą  który ma w biznesie ulokowany olbrzymi kapitał, płaci podatki , daje pracę , inwestuje? 

Opublikowano

lokalny skup daje 740 brutto...nie wiem czy wiesz ze jest konkurencja -kazdy patrzy na ol i jedzie gdzie taniej, do tego ludziom juz nawet kur nie chce sie chowac.

zgodnie z polskim prawem o ruch drogowym do mnie nie da sie tir-em dojechach ,niczym wiekszym niz 15 ton nie wjedziesz. niedawno jechal gosc z wapnem, dzwoni o 5 rano ze na moscie jest zakaz 10t i jak ma dojechac 😂.

co dzien tir-y z amerykanskiej firmy paszowej lamia przepisy o ruch drogowym- jeszcze nie slyszalem zebyk ktorykolwiek zaplacil........

kapital-przewaznie nie jest tylko jego,a czesto tylko w malym procencie, placi podatki-nie wiem czy slyszales o optymalizacji podatkowej albo o rajach podatkowych, jesli nie on by rozwinal firme to ktos inny -przewaznie ten bardziej uczciwy i fer ma pod gorke i wielkiej kariery nie zrobii.

tvn ma siedzibe w pokoju na lotnisku zdaje sie ??? to pokazuje problem o ktorym pisze.

pisalem ze niedawno spotkalem jkm- posluchalem jego wywodow , jak wiekszosc starszych smialem sie -my zyjemy pare lat na tym swiecie i juz wiemy ze jego utopie sa gowno warte- to jeszcze przed toba ,pare lat i zrozumiesz.

Opublikowano
Dnia 4.08.2021 o 07:59, DTaras napisał:

Ach @Roman176 . Urlopowe dobrze zacytowałeś. Warto abyś to przyswoił. Podobnie jak w naszym kraju tak w Niemczech świadczenie urlopowe może acz nie musi być przyznawane.

oczywiscie ze nie musi ale przy braku rąk do pracy ...   sam wiesz 

4 godziny temu, racyl napisał:

to 100lat to jest niczym w porównaniu z tym co sie dzieje w tvp po 2015r

przedtem było niezależnie ? 

1 godzinę temu, jacus napisał:

za tanio workowane zawsze 100 więcej na tonie 900 tam u mnie 

a myślałem ze tylko ja mam takie obawy ...

1 godzinę temu, witejus napisał:

Co to się stanełoO.o,ty gadasz ludzkim głosem!👍

wrócę tu jutro bo sam niedowierzam , takie nawrócenie ostatni raz słyszałem jak było mocne uderzenie głową 

lokalny skup daje 740 brutto...nie wiem czy wiesz ze jest konkurencja -kazdy patrzy na ol i jedzie gdzie taniej, do tego ludziom juz nawet kur nie chce sie chowac.

paszowa u mnie 840 jakościowa 

rzepak dostałem 2150 😒

Opublikowano

U mnie pszenica 820 +vat.... Tylko problem z skupującymi... Okoliczna paszarnia w tym roku nie skupuje zbóż, mają zasoby zeszłoroczne.... CHyba że czekają za inna cena......A jechać kilkaset km z kilko tonami. To już kiepsko wygląda.... 

2150 za rzepak to chyba opłacalna cena jest????? 

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Jak to jest mniej okradnięta? Możesz wyjasnic?

Jest dziedziczenie środków .

11 godzin temu, racyl napisał:

wystarczyło że nie dawno włączyłem to opowiadali jakie to dobre i konieczne podwyżki dla rządu 😂

chłopie czy Ty masz do końca mózg wyprany ? dopiero był jedne lokdawn potem drugi miało kasy na wszystko brakować, ludzie mieli tracić pracę i potrzebny fundusz odbudowy  a tu co ? podwyżki dla osłów bo nie mogą związać końca z końcem ?

w toruniu przydałby się egzorcysta 😂 bo tam ciągle mało 😂

To cię pocieszę dlaczego te podwyżki sobie dali , ano dla tego że mogą przegrać wybory i proste .

Opublikowano

wlasnie w kurwizji mowili ze na walke z lukaszenka na bialorusi polski rzad przeznaczyl 200 milionow-tyle co na walke z asf w polsce...tak wlasnie wygladaja prorytety zjednoczonej kurwicy..

asf dotarlo na wschod malopolski-ciekawe kiedy i u nas zamkna chlewnie, trzeba szybko zboze sprzedac bo niedlugo nie bedzie komu. 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Jest dziedziczenie środków .

To cię pocieszę dlaczego te podwyżki sobie dali , ano dla tego że mogą przegrać wybory i proste .

ludzie zaczynają przejrzewać na oczy i pis wyślą na śmietnik 😂

Mariuszek ile masz korzyści z tego że orlen jest Polski ? 😂

Pisiorki to aby wp***dalać się do białorusinów, ukraińców, gruzinów potrafią bo to ładnie wygląda w tv a jakby pomogli chłopom to nawet nikby tego nie zauważył. I ot ta cała kalkulacja od zawsze że chłopom się nie opłaca pomagać

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v