Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, mirro napisał:

I chwasty za PO tak nie rosły jak za PiS.:lol:

No tu masz rację. Tak jak w tym roku to jeszcze nigdy nie parły do przodu. Amarantus I chwastnica królują. Klimat im sprzyja

Opublikowano
8 minut temu, PRIMO napisał:

Apropo paśnych świń. 🤨

Screenshot_20210801-130232_YouTube~2.jpg

No i popatrz jak to sie zmienia. 3 lata temu prezesik stwierdził że do polityki nie idzie się dla pieniędzy bo to jest słuzba a nie biznes. Mineło 3 lata zrobił sie kryzys, zadłużenie wzrosło gigantycznie deficyt budżetowy w okolicach 100 mld a tu nagle kasa im sie nalezy i nie ma znaczenia to co mówili 3 lata temu - że rozpasanie, że służba, że wskazana skromnosc itd.  No a lud popierał to co było 3 lata temu bo to słuszne a teraz poprze zupełną odwrotność i będzie to rozwiazanie wychwalał jako jedynie słuszne.  Jak to powiedział Pan Premier - "Ludzie są tak głupi że to działa. Niesamowite"

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

No tu masz rację. Tak jak w tym roku to jeszcze nigdy nie parły do przodu. Amarantus I chwastnica królują. Klimat im sprzyja

No to trza wyrwać chwasta.:lol:

Opublikowano

A weź za łeb takiego amarantusa,,zwłaszcza jak trochę glebę przysuszy. Z siekierą trzeba. Tempo wzrostu że po 3tyg z siewki baobab rośnie.

Roślina chyba z fotosyntezą typu C4 jak kuku.  Im upalniej tym lepiej.  Wypiera rodzime chwasty które powyżej 25-28 stopni już dostają zadyszki.

Widać lubimy wszystko zapożyczone - modę, słownictwo, rządzących i chwasty...🤭

Opublikowano
mirro napisał:

Przedsiębiorcom cały czas uciekają małe kwoty, które stają się jednak spore. Obiecanki odrobienia strat za rok, dwa albo dziesięć. To jest właśnie brak stabilności prowadzenia biznesu. Do k**wy nędzy to nie toto-lotek tylko solidny zapierdol Panie Ministrze.

Jak gość uważa, że więcej zarabiający więcej z infrastruktury korzysta co w domyśle oznacza, że na tym się dorabia to co o nim sądzić?

Opublikowano
6 godzin temu, PRIMO napisał:

Masz posłuchaj. 

nie zrozumiałeś mnie, wiesz ze ulman ma dzieci ? a wiesz ze pierwszy leciał po 500 bo jak twierdził się mu należy ... czyli wychowuje ? 

3 godziny temu, dysydent napisał:

O! siemanko @racyl skoro jesteś to jak tam kartoflany rynek w tym roku? bo pomału dochodzą winety do kopania co ich my nasadzili bo sadzeniaka Belmondy zbrakło i z piętnaście  arów tak do piętnastego zdało by się opchnąć. Warto to teraz czy niech czekają września?

cena jest to się nie zastanawiaj 1,5 do 2 u nas na śląsku 

2 godziny temu, PRIMO napisał:

Apropo paśnych świń. 🤨

Screenshot_20210801-130232_YouTube~2.jpg

jpr...    kiedy ja tak dostanę 

Opublikowano

@Roman176 rozmiękczył Cię wizerunek pracujących, biednych dzieci? To Ty lewak jednak jesteś.😂

14 minut temu, DTaras napisał:

Jak gość uważa, że więcej zarabiający więcej z infrastruktury korzysta co w domyśle oznacza, że na tym się dorabia to co o nim sądzić?

Ano należy sądzić, że bliżej mu do komunisty niż sam sądzi.😂 Jak korzysta i produkuje, to zarabia na tę infrastrukturę albo jej utrzymanie, bo samo się nie utrzymuje. A to że coś tam zarobi dla siebie to właśnie odsetki od ryzyka jakie podejmuje.

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

@Roman176 rozmiękczył Cię wizerunek pracujących, biednych dzieci? To Ty lewak jednak jesteś.😂

nie ,ja uważam ze powinni mieć obowiązki , zapytaj o to kolegi jak za***prza a córka leży na ławce i bawi się smartfonem , powiedział ze tak ma być 

Opublikowano
38 minut temu, witejus napisał:

To się okaże czy poprze przy najbliższych wyborach.

Jak to chyba Ulman napisał że lud jest ciemny i głupi to napewno zagłosuje za lewackim PISem. 

14 minut temu, Roman176 napisał:

nie zrozumiałeś mnie, wiesz ze ulman ma dzieci ? a wiesz ze pierwszy leciał po 500 bo jak twierdził się mu należy ... czyli wychowuje ? 

Może i tak ale kto nie leciał na ten socjal?

Przed chwilą, Roman176 napisał:

nie ,ja uważam ze powinni mieć obowiązki , zapytaj o to kolegi jak za***prza a córka leży na ławce i bawi się smartfonem , powiedział ze tak ma być 

Tylko kolega nie zdaje sobie sprawy że takie zachowanie uczy nieróbstwa. 

Opublikowano
1 minutę temu, Roman176 napisał:

zapytaj o to kolegi jak za***prza a córka leży na ławce i bawi się smartfonem , powiedział ze tak ma być 

Żona i córka mają leżeć i pachnieć. Tak ma być.😂

Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał:

Najpierw napluł na 500+ a potem poleciał po to na co napluł bo płaci podatki to mu się należy.

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Żona i córka mają leżeć i pachnieć. Tak ma być.😂

jednak lewak z ciebie , to zależy jak zona kosi trawę córka huśta się na ławce ogrodowej mama kosi mamo przeszkadzasz ..dźwigni nogi .. mamo przeszkadzasz .... za chwile mamo jestem głodna zrób mi coś .....    dla mnie to pato 

1 minutę temu, witejus napisał:

Najpierw napluł na 500+ a potem poleciał po to na co napluł bo płaci podatki to mu się należy.

nowoczesny lewak ? nowa definicja albo 4 albo 5 płeć ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Roman176 napisał:

jednak lewak z ciebie , to zależy jak zona kosi trawę córka huśta się na ławce ogrodowej mama kosi mamo przeszkadzasz ..dźwigni nogi .. mamo przeszkadzasz .... za chwile mamo jestem głodna zrób mi coś .....    dla mnie to pato 

Roman pamiętaj, na ławce i krześle nie wolno się huśtać bo może się to źle skończyć. I nie chodzi o patologię a o rozbicie baniaka.😂

Opublikowano

A ja bym się pohuśtał, nawet z jaką młodą mamą🤭

Bezpieczniej jak z córką🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

A ja bym się pohuśtał, nawet z jaką młodą mamą🤭

Bezpieczniej jak z córką🤣

ja bym bym poszedł na całość full pakiet 

1 minutę temu, witejus napisał:

Sugerujesz że to LGBTQIR+LPG?

na to wygląda tylko  zamiast LPG to chyba na ON 

• Haha 1
Opublikowano

romus-czy ty aby nie chory ??? swirus cie jakis nie dopadl ?? bo pierwszy raz od miesiecy piszesz z sensem ?? 

kurna, no przeciez sierpien sie zaczal. miesiac trzezwosci😂

Opublikowano

rzepaki wczoraj skoczyłem .. i mam dobry humor 

5 minut temu, jacus napisał:

romus-czy ty aby nie chory ??? swirus cie jakis nie dopadl ?? bo pierwszy raz od miesiecy piszesz z sensem ?? 

nie doceniałeś mnie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

właśnie ?  on zachowuje się jak rysiu z nowoczesnej 

1 godzinę temu, witejus napisał:

Ale k🤬 został przy swoich poglądach politycznych a nie jak ten elektorat socjalny który wachał się na kogo głosować albo wcale nie głosujący jak dostał kasę za nic to zaraz PISuar wychwalany pod niebiosa. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v