Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, akooo napisał:

. Różnie to wychodzi wiadomo ale np po co mi nowy telefon skoro stary jeszcze dobry i ma te funkcje co nowy? Albo auto zmieniłem bo juz musiałem.

Aaaaa nowe auto ma te same funkcje co stare?😂

Opublikowano (edytowane)

czym nowsze auto tym większe problemy .

Czy  ferrari lub lamborghini .

Jest naszpikowane badziewiem nie i dla tego jest genialne .

Ferrari 458 wyposażone jest m.in. w klimatyzację, elektrycznie opuszczane szyby, tempomat, centralny zamek, nawigację, komputer pokładowy, elektryczne lusterka, skórzane fotele, czujnik deszczu, czujnik parkowania czy ESP.

A nie pojebane wyposażenie w zwykłym samochodzie komu to ma służyć  raczej ma stworzyć problemów .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
mirro napisał:

18 minut temu, akooo napisał:

. Różnie to wychodzi wiadomo ale np po co mi nowy telefon skoro stary jeszcze dobry i ma te funkcje co nowy? Albo auto zmieniłem bo juz musiałem.

Aaaaa nowe auto ma te same funkcje co stare?😂

Stare lepsze bo ma mniej tych funkcji 😊

mirro napisał:

24 minuty temu, akooo napisał:

Dlatego ja mam powoli dosyć tej całej debaty o podatkach,wolnym rynku czy jego braku gdy teraz mamy od dziesięcioleci społeczeństwo leniwe,zepsute które nie będzie budowało spokoju i dobrobytu,

A jak chcesz budować ten dobrobyt i spokój? Komuniści walczyli o pokój na całym świecie. Jak to wyglądało wszyscy wiemy. 😂

Siła jest w rodzinie.

Opublikowano

jest czas konsumpcjonizmu , czym wiecej mamy to czujemy się lepsi od innych zawsze tak było tylko nikt nie widział co mają inni dziś informacja jest powszechnie dostępna 

Opublikowano

Jarecki - można chcieć czegoś więcej i nie jest to materialne. Kukuł np ściga się na świętości. Ja uwielbiam mocne wrażenia. Ale mocne a nie fajerwerki z cyklu jazda super autem po torze czy skok ze spadochronem. Ponieważ jestem jebnięty nigdy nie zbiłem kapitału na ryzyku poniesionym w imię hu wie czego ani na czasie dla innych. A tym kichy nie zapchasz ani rachunków nie zapłacisz. Ot - dylematy nad którymi zbyt późno się człowiek pochylił.

galan99 napisał:

To jest durnota współczesnego świata .

Dwie młode kobiety trafiły do szpitala z ciężkimi obrażeniami pochwy. Lekarze ujawnili prawdę .

Dwie młode kobiety trafiły do szpitala z ciężkimi obrażeniami pochwy

Dwie młode kobiety postanowiły zainspirowane tym pomysłem pomóc sobie przez co wylądowały w szpitalu z ciężkimi obrażeniami pochwy. Pielęgniarka wyjaśniła co się stało.

Nie ma człowiek już poszanowania własnego ciała .

https://wlocie.pl/ciekawostki/dwie-mlode-kobiety-do-szpitala-miesiaczka/?fbclid=IwAR2sN2wSkrbFX_BrQ9Z4hnuVgbbEEU35cgy9sIHYaZz7KUR3v-mHTDqevz8

Najbardziej siebie to nie szanujesz Ty czytając ten bezsens. Dla autora pochwa i macica to to samo i to jest najlepsza recenzja.

galan99 napisał:

Ferrari 458 wyposażone jest m.in. w klimatyzację, elektrycznie opuszczane szyby, tempomat, centralny zamek, nawigację, komputer pokładowy, elektryczne lusterka, skórzane fotele, czujnik deszczu, czujnik parkowania czy ESP.

A nie pojebane wyposażenie w zwykłym samochodzie komu to ma służyć  raczej ma stworzyć problemów .

Zazwyczaj czemuś to służy. Dla tych co mają problem ze zrozumieniem czemu jest to niepotrzebna głupota. Co jest niepotrzebne w tym Ferrari? Co tam jest genialnego? Ferrari nie znam żadnego ale znam carrerę 4s i jest gupi. Już mniej kasuje nerki i wątrobę BMW 740i może i nie zapierdziela tak samo. Wolę samoloty...

Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

No co w zwiazku z tym?

2 godziny temu, galan99 napisał:

Przecież to jest najnormalniejsze wyposażenie każdego wspólczesnego samochodu klasy średniej  wyprodukowanego w ostatnim dziesięcioleciu. Ty sie na poziomie poloneza  i zaporożca zatrzymałeś?  Pocieszasz sie ze jeździsz jakąś padliną bo to co nowe jest be? 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

Takie wyposażenie oferuje najnowsza generacja Opla Astry, VW Golfa czy Skody Fabii. Gdzie ty tu widzisz jakiś luksus, takimi samochodami porusza się klasa średnia w całej zachodniej Europie, tam to coś normalnego, a w Kaczystanie coś takiego uważane jest za luksus. Samochód z takim wyposażeniem można było już kupić 15 lat temu, i nie musiała być to marka premium, tylko np VW, Ford czy Peugeot/Citroen w modelach segmentu D. 

Ale jeżeli część uważa coś takiego za luksus to na prawdę słabo w tym kraju musi być ... Bo samochód z takim wyposażeniem to coś normalnego w obecnych czasach a nie jakiś luksus.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

czym nowszy teraz samochód to napchane jest elektroniki do sterowania wszystkim .

Samochody jak podałem nie mają tyle elektroniki i dlatego są wspaniałe oglądałem dziś na tvn turbo .

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

🤦‍♀️FIAT stilo z 2003 roku miał to wszystko🤣a nawet więcej

Edytowane przez witejus
Opublikowano

jak mawiał nosacz ja tam wole stare auta i opanowanie nad mechanikom tu sie gwostka przypyrtoli tam śrubeczke, do nowych to bez egzorcysty i szamana nie podchodź, elektruniki tam w nich wincy jak mediamarcie😂

Opublikowano

rzeczy ktore sa bo sa ,niby do czegos sie przydaja ale raz na 10 lat,  a tak to nawet nikt nie rozumie po co i na co sa, a i prawie kazdy boi sie tego nacisnac zeby nic nie zepsuc.zmienic ustawienfabrycznych-bo przeczytanie i zrozumienie instrukcji obslugi to dla wiekszosci ludzi za trudne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v