Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ty żeś jeszcze nie wydedukował że aby dać muszą zabierać i to coraz więcej.

Powiem tak bez obrazy dla wszystkich ale mandaty powinni być 5 tyś dla kierowców bo to co dzieje się na drogach to strach .

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

To czemu tam produkują?

a co tam produkują w tych chinach ?  produkowano tam wszystko ale troche siła robocza zdrożała i firmy z branż np . odziezowej się wyprowadziły , teraz znowu chiny wracają ale to już zupełnie inne chiny VOLVO S 90 tylko z chin traktory arbos i jeszcze kilka innych maszyn , telefony no i chemia

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

Wszystko ubrania , telefony ,  elektronikę , skutery , rowery ach wymieniać można i zabawki na cały świat .

Zapomniałbym przecie łożyska , wiertła , gwoździe co się gną w palcach .

Obecnie w Polsce 50 % kupuje internetowo z Chin .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

jarecki - chińczyk sprzedawał Pakistańskie ciuchy. U nich niema problemu z "made in". Czekaj, to nie był chyba Pakistan... No nieważne. Z Turcji też dostawałeś ręczniki z włóknem bambusa a wiadomo gdzie to się produkuje. Taka ochrzczona "wyspiarką" maszyna jak myślicie, skąd jest? Niewiem czy na przestrzeni lat dwudziestu ktoś w Europie kręcił tunel maszyną z innego kraju.

Elektryczne wozy Czechów mają już trzy lata. Chińskie tyle samo ale tankowanie Chińczyka trwa krócej niż benzyniaka albowiem robot wymienia w gustownym kontenerku baterię jak w pluszowym miśku. To jest 5 lat technologii do Skody. Ile Izer wyprodukowano w tym czasie? Było to zrobić z Chińczykami... a co ja tam jęzor sttzępię.

Opublikowano
14 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Węgrzy dostali drakońską karę za rasistowskie odzywki  , myślę że Duńczycy nie powinni odpuścić za buczenie w czasie hymnu i oślepianie bramkarza .

Jeśli będzie inaczej to podwójne standardy są w UEFA , karzą małe kraje o starą unię nie , państwo w państwie to FIFA i UEFA .

Ale dunczycy  nie każą... Tylko UEFA.... Ato już jest wielka różnica..... 

Rożny może to mieć koniec,nie zawsze satysfakcjonujący dla dunczykow..... 

Opublikowano
13 godzin temu, jacus napisał:

bo sie stale dezynfekujesz-gdy pojdziesz na odwyk bedzie gorzej, 

tak tak jacusiu tłumacz tak to sobie niezaradność twoją 

4 godziny temu, jacus napisał:

na ra,opuszczam zachodniopomorskie plaze ,jutro w domu

z parafii podróżujesz czy z koła gospodyń ?

4 godziny temu, jacus napisał:

na ra,opuszczam zachodniopomorskie plaze ,jutro w domu

z parafii podróżujesz czy z koła gospodyń ?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ty generalnie cofnięty jesteś.

3 godziny temu, galan99 napisał:

A ty żeś jeszcze nie wydedukował że aby dać muszą zabierać i to coraz więcej.

Powiem tak bez obrazy dla wszystkich ale mandaty powinni być 5 tyś dla kierowców bo to co dzieje się na drogach to strach .

A co niby się takiego dzieje?

3 godziny temu, jarecki napisał:

a co tam produkują w tych chinach ?  produkowano tam wszystko ale troche siła robocza zdrożała i firmy z branż np . odziezowej się wyprowadziły , teraz znowu chiny wracają ale to już zupełnie inne chiny VOLVO S 90 tylko z chin traktory arbos i jeszcze kilka innych maszyn , telefony no i chemia

Bzdura. Chiny są nadal największym dostawcą półproduktu do większości zachodnich wyrobów. 

Roman cie uswiadomi że pracujom za miske ryżu z wodorostamy i ślimakamy i nie majom na rzycie bo tak ich wykorzystujom😆

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Bzdura. Chiny są nadal największym dostawcą półproduktu do większości zachodnich wyrobów. 

Roman cie uswiadomi że pracujom za miske ryżu z wodorostamy i ślimakamy i nie majom na rzycie bo tak ich wykorzystujom😆

coraz miej badziewia pochodzi z chin , tak są najwiekszym dostawcą komponentów ale coraz czescie to już produkty z górnej półki a produkcja badziewia wychodzi z chin ,  

Opublikowano

Fotowoltaikę robią...

Są tu tacy co Izrael o wszystko winią a ja Wam powiem - Chińczyk Żyda sprzeda trzy razy. Toć oni pchają się do Afryki jak po swoje a badziew potrafili w Europie sprzedać nie swój a z krajów sąsiednich. Kiedyś tam jak importowali śmieci w latach 90 to coś z gówna kręcili ale 15 lat będzie z okładem jak oni już tego nie robią. Te Parkinsony z Lidla i inne podobne nie są jakieś gówniane tylko adekwatne do ceny...

Opublikowano (edytowane)

dziś się dowiedziałem o gettcie  co bylo 2 km od mojego domu [ że było to wiedziałem ] kiedyś babcia opowiadała że widziała jak pedzili żydów ale nic dalej nie mówiła  a dziś się dowiedziałem żę na odcinku około 2km zastrzelli około 600 żydów jak ktoś się wychylił z szeregu i w mojej wiosce zabrakło nabojów zrobili przestój czekali 2 godziny aż dowiozą i ale  nie dowiezli i poszli dalej . takżę na jednych polach moich chowani byli żydzi a na drugich  ruscy bo był front 

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v