Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Od tego jest policja a nie OT i żadnego z nich czy z wojska być tam nie powinno  W policji czy wojsku nie ma żadnej demokracji bo by głupki rządzili tymi formacjami.

W jaki sposób wojsko zwalczało covid na tej miesięcznicy?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Podałem link zobacz co kolesie robili co ich tak popierasz jest demokracja wolno było protestować a co robili strzelali .

To bydło jak ss i abwera razem takie pojeby wstydź się że to popierasz już zapomniałeś a tak nie dawno był rok 2015 .

Tu Tusk wypowiada się a co robili z ludźmi .

masz  link .

https://tarnogorski.info/za-rzadow-po-policja-kopala-protestujacych-po-glowach-za-pis-gazuje/

Edytowane przez galan99
Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Wolę komunę jak tą zdradziecką Unię .

Unia miała być gospodarcza a jest jak POLITYCZNA  tylko gorsza jak sierp i młot .

Jak to się powiada my tu jeszcze k**wa wrócimy .

Dlatego pisze tu już od lat, że pis z Polski zrobi komunę a jego wyborcom to się właśnie podoba.

Opublikowano

wy na wsi nie wiecie ze policja co chwile strzela do obywateli z bronii gladkolufowej, uzywa gazu i granatow hukowych-oczywiscie do kiboli... co pare tygodniw sezonie sa takie akcje,ale niewielu o tym mowi i pisze.

Opublikowano (edytowane)

Ilu było wtedy protestujących Romanów a ilu protestujących dziś na miesięcznicy?  Jaki był liczebny stosunek protestujących vs policja w obu przypadkach  Jakby teraz były strajki jak w 2015 to byś w TVPis usłyszał że policja bohatersko broniła  siedzibę państwowej spółki przed wrogim elementem. 

Ilu wtedy zastrzelili?

Wojsko strzelało?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Wojsko niema broni gładkolufowej oprócz armat albowiem głowica kumulacyjna nie lubi stabilizacji przez wirowanie. Tym bardziej: dobrze, że to nie wojsko strzelało. A Policja? No to jest właśnie ich robota. Nie wojska.

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

wy na wsi nie wiecie ze policja co chwile strzela do obywateli z bronii gladkolufowej, uzywa gazu i granatow hukowych-oczywiscie do kiboli... co pare tygodniw sezonie sa takie akcje,ale niewielu o tym mowi i pisze.

Tyle że dla mas info "policja strzela do kibiców" jest ok a jak się im powie "policja strzelała do górników" i zestawi ze stanem wojennym to lud potem powtarza to  bezmyslnie jak małpa 

Opublikowano
3 godziny temu, galan99 napisał:

Ale jest że Wojsko może wspierać Policję .

Może w wyjątkowych sytuacjach. Wtedy też robi się np patrole mieszane policjant -żołnierz. Ale jest to z reguły żandarm, ponieważ sama żandarmeria jest szkolona ,w pewnym stopniu , do działań stricte policyjnych. 

Sprawa druga to fakt i nie jest honorem dla żołnierza naparzać się z obywatelami swojego kraju w sprawie składania wieńców, albo tych obywateli pętać jak cielaki.
Gdybym dostał taki rozkaz, kazałbym gościowi sp***dalać, choćby miał to być koniec mojej służby. 

Opublikowano (edytowane)

PO  =  Pustostan   *mysłowy

214875039_124591553167590_47043246222651

213239329_1717425878466968_8485899603470

7 godzin temu, mirro napisał:

Sprawa druga to fakt i nie jest honorem dla żołnierza naparzać się z obywatelami swojego kraju w sprawie składania wieńców, albo tych obywateli pętać jak cielaki.
Gdybym dostał taki rozkaz, kazałbym gościowi sp***dalać, choćby miał to być koniec mojej służby.

taaaa

1970   czy  1981   pokazał  coś  zupełnie  innego 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Za przeproszeniem nikt nie ma prawa wydać rozkazu w demokratycznym kraju by strzelać do ludzi swoich obywateli podczas pokojowych demonstracji jak to miało miejsce w roku 2015 .

Stan  wojenny to całkiem inne czasy .

Teraz jakie poglądy polityczne żądzą Europą ? .

Europa była chrześcijańska jako stary Kontynent a jest jaka teraz ? .

Pusty kościół lepszy jak pełny diabłów .

Teraz tylko takie pytanie jak można głosować dalej na takich durni jak byli w PO niema i nie będzie .

Trzeba by było dać szansę młodym ale tez pytanie jakim o jakich poglądach .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
33 minuty temu, pafnucy napisał:

Przeżegnać się nie zapomniałeś? 

Zapomniałem  :D

215956584_822437662000406_92400461557702

Opublikowano (edytowane)

Taka durna baba została Premierem jaki k**wa wstyd posłać durnia w świat .

Jak Tusk wrócił i przemawiał k**wa jakiego ona dostawała orgazmu ja pier**lę ale wracają szczury .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Mało ważne czy siedzi czy nie wiele można zarzucić jednym i drugim wedle  polityki zagranicznej .

Czy jest taka partia żeby można było coś zmienić bo ja nie widzę .

Widzę że wracają szczury zaraza co była PO .

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Taka durna baba została Premierem jaki k**wa wstyd posłać durnia w świat .

Jak Tusk wrócił i przemawiał k**wa jakiego ona dostawała orgazmu ja pier**lę ale wracają szczury .

Jak  na razie   tuk   się  kompromituje  kłamstwami  o  500+   

215493004_821961398714699_29531512846892

Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Jak  na razie   tuk   się  kompromituje

a nie znam. któren to? :D

Opublikowano

Polak ma tak jak go kopnie ktoś w d*pę to pamięta tylko ten dzień co dostał kopa na drugi dzień ten co go kopną już jest wspaniały tylko zmienił obuwie .

Dalej kopnie w d*pę taka Polska pamieć do polityków .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v