Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ty jednak jesteś mega dureń. Wojsko od zamieszek? Skąd ty taki kretynizm wziąłeś? Programów o stanie wojennym się naoglądałeś?  Ciemny elektorat PIS tak jak ty wytłumaczy sobie obecność wojska 

@jareckiJeśli nie pracują i pracy nie szukają to nie figurują jako bezrobotne i stąd się bierze niskie bezrobocie.

Opublikowano (edytowane)

Ulman sprawdze kiedyś jak jest liczone bezrobocie czy na podstawie zarejestrowanych w urzedach pracy czy jakoś inaczej , ale chyba jakoś porejestrowane sa te osoby żeby przynajmiej leczenie było darmo 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

z pracy odchodza roczniki powojennego wyzu demograficznego a wschodza z nizu lat 90 i to wyjasnienie niskiego stanu bezrobocia.  200-300 tys co roku mniej......

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, galan99 napisał:

Od Żyda Amerykańskiego nikt się nie uwolni .

Tak jak od TVN .

Wojsko jest do tłumienia zamieszek też w czym problem .

Dokładnie tak samo myśleli w:

Czerwcu 1956 strzelając do robotników w Poznaniu.

Marcu 1968 w Warszawie pałując studentów.

Grudniu 1970 strzelając do ludzi na wybrzeżu.

W czerwcu 1976 w Radomiu czy Ususie.

Oraz grudniu 1981 wprowadzając stan wojenny. Zwłaszcza w kopalni Wujek.

Tyle razy pisałem tutaj, że przeciętny wyborca pisu przejawia silną tęsknotę za PRL em. I za każdym razem to się potwierdza. Jedna partia, jeden wódz, jedna telewizja to jest to co pisiorkom się marzy. A wojsko ma pilingować porządku tj tego jak ktoś mówi na ulicy to czego władza nie chce. Ci ludzie wtedy też chcieli powiedzieć prawdę. Ale ktoś powiedział, że wojsko jest od tłumienia zamieszek.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

To dziś na miesięcznicy był atak terrorystyczny?

15 minut temu, hubertuss napisał:

Dokładnie tak samo myśleli w:

Czerwcu 1956 strzelając do robotników w Poznaniu.

Marcu 1968 w Warszawie pałując studentów.

Grudniu 1970 strzelając do ludzi na wybrzeżu.

W czerwcu 1976 w Radomiu czy Ususie.

Oraz grudniu 1981 wprowadzając stan wojenny. Zwłaszcza w kopalni Wujek.

Tyle razy pisałem tutaj, że przeciętny wyborca pisu przejawia silną tęsknotę za PRL em. I za każdym razem to się potwierdza. Jedna partia, jeden wódz, jedna telewizja to jest to co pisiorkom się marzy. A wojsko ma pilingować porządku tj tego jak ktoś mówi na ulicy to czego władza nie chce. Ci ludzie wtedy też chcieli powiedzieć prawdę. Ale ktoś powiedział, że wojsko jest od tłumienia zamieszek.

Ale Galan ci powie że komuniści używali wojska źle i zdradziecko a PIS uzywa dobrze i partiotycznie. Ot taka komusza mentalność.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Wolę komunę jak tą zdradziecką Unię .

Unia miała być gospodarcza a jest jak POLITYCZNA  tylko gorsza jak sierp i młot .

Jak to się powiada my tu jeszcze k**wa wrócimy .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

Wolę komunę jak tą zdradziecką Unię .

Unia miała być gospodarcza a jest jak POLITYCZNA  tylko gorsza jak sierp i młot .

Jak to się powiada my tu jeszcze k**wa wrócimy .

Ty jakiś zakład przegrałeś i codziennie muszisz udowalniać że jesteś debilem?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

Co nie tak Unia zabrania unia nakazuje unia we wszystko się wpierdala czy tak powinno być unia miała tylko razem Handlować z innymi gospodarkami .

Świni nie , bydło , kury , czym kto ma ogrzewać domy ach tyle wymieniać do kitu z taka unią .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Ulman napisał:

Jak ktoś sobie radzić umie to w każdym systemie da radę a jak nie umie to na socjalistów głosuje.

nic dodać nic ująć typowy lewak do wszystkiego się dostosujesz byle kasa się zgadza

Opublikowano

galan - wojsko od zamieszek? Stan wojenny mamy? Każdemu z przewróconych przez żołnierza należy się odszkodowanie bo niema legitymacji prawnej dla tamtych interwencji. Ktoś wydał polecenie i ktoś obowiązkowo powinien beknąć. Idioci. Wojsko niema preferencji politycznych i nie występuje przeciw własnym obywatelom... Kua poco ja to piszę...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v