Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/polityka/557627-tusk-pis-jest-wsciekly-bo-nie-udalo-sie-zlamac-nowaka

Z ostatnim zdaniem Tuska w tym artykule gotowy  jestem się zgodzić .

Nie tak to działa nikt nikogo nie skarze ani PiS a ni PO .

Teraz my a jutro wy i tak na zmianę tak to działa .

Jak chcieli postawić Po przed trybunałem stany Ziobrę i Kaczkę to co się wydarzyło posłowie pojechali w Polskę tak jak Koparka .

• Like 1
Opublikowano
Mariusz2903 napisał:

https://wpolityce.pl/kryminal/557761-areszt-dla-stolecznego-urzednika-zwiazanego-z-ko

Startował w wyborach z 10 miejsca a jego hasło wyborcze to ; ostatni na liście - pierwszy w działaniu no i jak powiedział tak zrobił , zejebał  ponad 700 tys . z budżetu miasta Warszawa . Skąd ja to znam ? . 

Też zajebałeś "prawie milion"? Skoro trafił się złodziej i przeprowadzono kontrolę, która go ujawniła to ten artykuł jest tyle wart co porównanie baniaka do 700 tys.

Opublikowano
galan99 napisał:

Tusk Tusk i Tusk jak to on powiadał żaden obywatel nie poszkodowany jak dojdą do władzy .

Nic nie będzie ludziom odebrane ani 500 + 300 i 12 tyś na dziecko dane z nowego ładu , wiek emerytalny nie zostanie podniesiony nic NIE ZOSTANIE ZMIENIONE .

Wiec co chce zaproponować ludziom nowego .

Tyle by odsunąć PiS od władzy i wprowadzić swoich do koryta .

Ty widzisz co właśnie napisałeś? Dla Ciebie najważniejsze jest dostać coś w materii? Inaczej nie potrafisz dokonać wyboru?

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ty widzisz co właśnie napisałeś? Dla Ciebie najważniejsze jest dostać coś w materii? Inaczej nie potrafisz dokonać wyboru?

Naprawdę ja nie potrafię może to Rudy nic nie potrafi zaoferować jeśli bym miał wybierać to bym wybrał to co jest nie lubię od siebie odrzucać .

Opublikowano

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-komisja-europejska-podwyzsza-prognoze-wzrostu-pkb-polski,nId,5344219

Wg prognoz prof. Balcerowicza z 2015 r. Polska pod rządami PIS miała zbankrutować.

Nieeeeeeeeeeeee, to niemożlweeeeeeeeeeeee ! To nie tak miało być ! Dziś w TVN wystąpi natychmiast niejaki Balcerowicz i wyjaśni " inteligentnemu" elektoratowi PO , że to tylko statystyka, że on się z UE nie zgadza a w ogóle pod rządami PIS jest źle, będzie jeszcze gorzej a najlepiej niech szybko PIS odda rządy fachowcom z PO , póki nie jest za późno !

Opublikowano

A to przeczytałeś: "Oceniają, że konsumpcję prywatną będzie wspierać rosnące zaufanie konsumentów oraz wydatkowanie zgromadzonych oszczędności gospodarstw domowych, które mają pobudzić wzrost konsumpcji"? Czy tylko tytuł?

Tam dalej o funduszu odbudowy i rosnących kosztach przedsiębiorstw - to oczywiście bzdety.

Zatem pora zadać pytanie: na czym oparte są fundamenty tego wzrostu? Odpowiedź, Roman, nie jest dobrym prognostykiem. Zwłaszcza przy prognozowanym wzroście importu.

Opublikowano (edytowane)

Zadłużaja się żeby to przeżreć czyli głupota gorsza jak za Gierka. No ale ze lud to głupki to się cieszą jak dzieci ktore dostaly lizaka i to popieraja. 

Romanek pewnie też nie doczytał ze prognoza wzrosła do poziomu...... średniego dla całej UE, a zakładali ze będziemy poniżej. Kolejny sukces!!! 🤣

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
11 minut temu, Ulman napisał:

czyli głupota gorsza jak za Gierka.

nie gadaj tak. toż On mało gorszy niż obecny jaśnie Pan kurdupel.

Opublikowano
39 minut temu, Ulman napisał:

. No ale ze lud to głupki to się cieszą jak dzieci ktore dostaly lizaka i to popieraja.

a z czego się mają cieszyć? z obietnic z których najczęściej nic nie wynika?

Opublikowano

ale za wzrost pkb polski za rządów pis w dużej mierze odpowiada wzrost konsumcji wewnętrznej i to dzięki miastowym , jeszcze jakby tak polskie chłopy kupowali bardziej patriotycznie to było by cacy 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Zatem pora zadać pytanie: na czym oparte są fundamenty tego wzrostu? Odpowiedź, Roman, nie jest dobrym prognostykiem. Zwłaszcza przy prognozowanym wzroście importu.

nie będe sprawdzał ale chyba to rząd PIS-U  mamy nadwyżke w handlu zagranicznym     ta nadwyżka skutkuje też inflacją . dziś gdzieś słuchałem ekonomisty to stwierdził żę w ciągu 2 lat płace w gastronomi muszą wzrosnąć o 50- 70 %  w przeciwnym razie wielu lokalom grozi zamknięcie  becea980748ba3-948-518-0-0-1006-550.png

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jarecki - moim zdaniem handel zagraniczny oparty na finalnym produkcie jest najlepszy a Twoim? Tyle, by było jeżeli chodzi o wstawanie z kolan. Jeżeli niejaki PiS obiecuje zmianę w dziedzinie a jej niema to znaczy, że nie jego w tym wzroście zasługa.

Opublikowano

Zatem skoro niema promów, samochodów, rakiet czy autobusów bo te inwestycje są jak zbieranie na dach kościoła (trzeba tak zbierać aby nie nazbierać) z powodów populistycznych to ustalmy sobie, że słupki nie są wynikiem osłów przy władzy.

Opublikowano (edytowane)

tak , tylko żę jesteśmy najwiekszym producentem czy eksporterem np kawy i herbaty daje prace tu w Polsce , zyski i jakieś podatki ,                ALE  przemysł stoczniowy mamy dobry , może nie budujemy tych najwiekszych jednostek ale z łodziami i jachtami nasze firmy sobie radzą niezle

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v