Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie wina człowieka ze nie chce pracować?  A czyja to niby wina? Pewnie socjalistycznego lewackiego systemu który zapewnia michę nierobom.

Argumentujesz jak za komuny. Oni też pokazywali jak to w USA jest źle i murzyny śpią w kartonach a u nas władza ludowa o obywatela dba. 

Jak mu się wali bez pracy to niech idzie do następnej albo pamięta to jako nauczkę i odkłada kasę na takie okazje żeby mieć życ. Ja nie rozumiem czemu ty tak zaciekle bromisz bałwanów, gamoni i wszelkich nierobów. Jak nie pracuje niech chodzi głodny. Kto powiedział że ma dobrze żyć za darmo? Czy biznesowi państwo gwarantuje opłącalność? Ano nie więc czemu nierób ma mieć takie gwarancje? To jest patologia która będzie degenerować proletariat na kolejne pokolenia. 

Ile z firm transportowych wtedy upadło i o ile spadł nasz udział w obsłudze transportu na terenie europy. Konkretne cyfry poproszę.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 godzin temu, galan99 napisał:

Lewica i Prawica a te same mordy są już od 30 lat tylko zmieniają nazwy Partii .

Nazywają się Prawicą i Lewicą dzieci komuchów i wnuki komuchów .

No nie do końca prawda , są wnuki powstańców warszawskich i są wnuki aparatczyków komunistycznych .

13 godzin temu, mirro napisał:

Przecież PiS się zdekomunizował. Pan Piotrowicz przykładem.😂

Już mi się nie chce słuchać o tym Piotrowiczu napisz coś o Rosatim .

Opublikowano
16 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No nie do końca prawda , są wnuki powstańców warszawskich i są wnuki aparatczyków komunistycznych .

I kogo to dziś obchodzi oprócz rozhisteryzowanych mas które maja wtłoczone pod ciasne berety ze Powstanie to wielki sukces?

Opublikowano
17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Już mi się nie chce słuchać o tym Piotrowiczu napisz coś o Rosatim .

A jakież to funkcje obecnie pełni Rosati? 

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Tusk spokojnie patrzył na to jak umiera polski transport? Większość unijnych ministrów transportu zgodziła się na wdrożenie na terenie całej UE propozycji Francji oraz Komisji Europejskiej. Wszystko bowiem aby zlikwidować zasadę swobody usług w przypadku kierowców.

Powiedzmy że Unia chciała pensję gwarantowaną, minimalną jednakową dla wszystkich kierowców wprowadzić - naszym rządzącym się to nie podobało ( zła unia chce nas za***ać). Ale kiedy nasi rządzący sterują w Polsce takimi pensjami, to wszystko jest cacy i dla dobra Narodu. 😂

25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Tak samo jak są ludzie mądrzy i głupi. I są też wnuki takich elit jak Kaczyński.😂

Opublikowano

Marecki i jemu podobni dra regularnie rylo że powinniśmy zarabiać jak na zachodzie, zrównać dopłaty itp ale jak chcieli to zrobić to larum że zmniejszono nasza konkurencyjność i firmy bankrutują. Nie raz też padało że jak sobie przedsiębiorca nie radzi to niech zbankrutuje a tu taka wielka troska o przedsiębiorców. Ot schizofrenicy😳

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Powiedzmy że Unia chciała pensję gwarantowaną, minimalną jednakową dla wszystkich kierowców wprowadzić - naszym rządzącym się to nie podobało ( zła unia chce nas za***ać). Ale kiedy nasi rządzący sterują w Polsce takimi pensjami, to wszystko jest cacy i dla dobra Narodu. 

Przecie podnoszą płacę minimalną ale pracodawcom się to nie podoba bo Polak ma za***rdalać za grosze w Kraju tak .

Mamy być wciąż tanią siłą roboczą po Chińczykach .

Unia kochana Unia dobrze wiedziała że Polski transport nie wytrzyma zachodnich płac i upadnie i o to chodziło .

Nie ma problemu że nie posiadamy waluty Euro podnieść płace w Polsce jakie są w Niemczech i niech przedsiębiorstwa się dostosują i nie będzie problemu za zrywanie truskawek za godzinę 40 zł i tak każda godzina przepracowana w rolnictwie czy gastronomi i ludzie nie będą jechać już za granicę bo po co .

Zielona wyspa Tuska to było bagno muł .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Przecie podnoszą płacę minimalną ale pracodawcom się to nie podoba bo Polak ma za***rdalać za grosze w Kraju tak .

Pracodawca tego kierowcy i ja tu w kraju każde podniesienie płacy odczujemy jednakowo. Tylko że ja zacisnę zęby i zapłacę a w ich przypadku rząd będzie darł ryło że krzywda im się dzieje. To co ? Ja mam płacić i cieszyć się że płacę a oni będą chronieni przez aparat Państwa?

Opublikowano
4 minuty temu, galan99 napisał:

Nie ma problemu że nie posiadamy waluty Euro podnieść płace w Polsce jakie są w Niemczech i niech przedsiębiorstwa się dostosują i nie będzie problemu za zrywanie truskawek za godzinę 40 zł i tak każda godzina przepracowana w rolnictwie czy gastronomi i ludzie nie będą jechać już za granicę bo po co .

Nie podoba się robota w transporcie, niech nasadzi truskawek. Przedsiębiorca branży transportowej przecież też może uprawiać truskawki a kierowca je zrywać. Nawet kat C nie musi mieć do tej roboty.🤣

Opublikowano (edytowane)

Zmiana z zrównaniem płacy kierowcy ma miejsce w przypadku kursów łączonych czyli Warszawa >Paryż>Lizbona>Amsterdam itd. gdzie za każdym razem jest przewożony inny ładunek i auto jeździ miesiąc bez zjazdu do bazy. Reszta idzie wg starych zasad.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie wina człowieka ze nie chce pracować?  A czyja to niby wina? Pewnie socjalistycznego lewackiego systemu który zapewnia michę nierobom.

Argumentujesz jak za komuny

przecież😂 twoje argumenty żywcem cytowane z Lenina ,,nie rabotajesz,nie kuszajesz"

Edytowane przez witejus
Opublikowano
Przed chwilą, galan99 napisał:

Ta sama firma budowlana płaci w Polsce pracownikowi 2 tyś netto a jak pracują w Szwecji ten sam pracownik zarabia 6 tyś na miesiąc wiec z czego to wynika .

A zapłacisz 10tys ale euro za ocieplenie domku?

Opublikowano (edytowane)

Czemu zaraz 10 tyś Euro za ocieplenie domu płaci się z metra płaca  200 zł za 1 metr kwadratowy + materiał wiec w czym problem żeby ludzie zarabiali i tak samo wydawali .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, galan99 napisał:

Ta sama firma budowlana płaci w Polsce pracownikowi 2 tyś netto a jak pracują w Szwecji ten sam pracownik zarabia 6 tyś na miesiąc wiec z czego to wynika .

Z tego samego że ja na kraj sprzedam towar po 2PLN a na Szwecję po 2 Euro.

Najprostsze rozwiązanie- od jutra Euro a nie PLN w Polsce. Będziesz miał równo. 

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To cały czas powtarzam że w Polsce po przeliczeniu z Euro wprowadzić takie same stawki wiec problem by znikł szybko .

Od jutra Euro w Polsce tylko że dalej będzie różnica bo Szkop zarobi 40 Euro a polak 10 Euro jak było h*jowo i tak będzie nic to nie zmieni .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)

Chciałbym zobaczyć ten dzień. I najchętniej obserwować go gdzieś z Majorki.😂

3 minuty temu, galan99 napisał:

takie same stawki wiec problem by znikł szybko .

Nic by nie znikło oprócz firm. Popyt na usługę generuje stawki.

No i po co przeliczać na Euro, kiedy można wprowadzić Euro?

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano

pozazdrościć prostoty postrzegania świata

4 minuty temu, galan99 napisał:

To cały czas powtarzam że w Polsce po przeliczeniu z Euro wprowadzić takie same stawki wiec problem by znikł szybko .

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Mowa była o 200 zł za samą pracę za 1 metr . Materiał swoją drogą .

Ceny w marketach za produkty mamy te same co zagranicą a nie kiedy nawet wyrze ale płace 3 krotnie nisze wiec tu jest problem tylko i nie trzeba euro by godnie płacić .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

Poza tym ocieplenie domku to jakieś 300m kwadrat to te 10 kiloojro jakoś maławo. A kierowca jeśli nspiżdża realnie poza granicami naszego k raju wg nawet naszego prawa powinien tam być wynagradzany. Zatem o co ten krzyk? Podobno chcemy uszczelniać system?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v