Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Po zakończeniu 1 wojny Niemcy nigdy nie powinny się podnieść , po zakończeniu 2 wojny  do tej pory powinni spłacać za straty krajom które najechali . Nie wiadomo czemu ponownie są potęgą i dominują w całej Europie . Wszystko co niemieckie i ruskie jest mi obce a teraz najbardziej nienawidzę chińskiego chłamu i badziewia .

Taaa, powinni spłacać ......Żarty sie ciebie trzymają😂 Takie opowieści są dla bezmyslnego i nie znajacego realiów ludu omotanego propagandą martyrologii i krzywd doznawanych przez wieki. Jak nie niemieckie , nie ruskie i nie chińskie to czego ty uzywasz?

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Adam Bielan: powołujemy Partię Republikańską

- Jesteśmy i pozostajemy częścią Zjednoczonej Prawicy, gorąco wierzymy w zwycięstwo w kolejnych wyborach parlamentarnych - oświadczył europoseł Adam Bielan podczas niedzielnego Zjazdu Republikańskiego.

To zaczynają wzrastać nowe Partie .

No i o co dla ciebie tego wynika?

28 minut temu, galan99 napisał:

logo niemieckie ALE LUDZIE KUPUJĄ z zachwytem Niemieckie produkty dziesięciokrotnie droższe od Chińskich na tych samych częściach co Chińskie .

Daj przykład takiego produktu.

Opublikowano

Jak piszesz coś to zakładam że umiesz to udowodnić i cokolwiek na poparcie swojej opinii masz. W przeciwnym razie całe to twoje pisanie godne jest co najwyżej wioskowego głupka.

Masz przykłady by udowodnić swoje twierdzenie  - "ALE LUDZIE KUPUJĄ z zachwytem Niemieckie produkty dziesięciokrotnie droższe od Chińskich na tych samych częściach co Chińskie ." czy nie masz?

Napisz po Polsku to co powyżej,  bo z tego chaosu nic nie wynika i mozna sie jedynie domyślać.

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

No i o co dla ciebie tego wynika?

Wzmocnienie prawej nogi .

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak piszesz coś to zakładam że umiesz to udowodnić i cokolwiek na poparcie swojej opinii masz. W przeciwnym razie całe to twoje pisanie godne jest co najwyżej wioskowego głupka.

Masz przykłady by udowodnić swoje twierdzenie  - "ALE LUDZIE KUPUJĄ z zachwytem Niemieckie produkty dziesięciokrotnie droższe od Chińskich na tych samych częściach co Chińskie ." czy nie masz?

Napisz po Polsku to co powyżej,  bo z tego chaosu nic nie wynika i mozna sie jedynie domyślać.

To forum jest od wymiany luźnych opinii , nie ma obowiązku udawadniania tego o czym się pisze . Polityka to samo zakłamanie , walka o wpływy i pieniądze można kłamać w nieskończoność a ty chcesz twardych dowodów podczas wymiany poglądów ?

Opublikowano (edytowane)

@galan99 nie może pojąć, że każda marka ma cos takiego co sie nazywa standardem jakości i który nie bardzo zakłada jej obniżenie. Szczególnie jeśli produkt jest dedykowany dla konsumenta z wyższej półki. Obniżenie jakości w tym przypadku skutkuje odwróceniem się od marki i to w sposób trwały. Dodać można że jest to dosyć hermetyczne środowisko, gdzie kazdy zna każdego więc niepochlebna opinia może sie wlec dosyć długo.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

To forum jest od wymiany luźnych opinii , nie ma obowiązku udawadniania tego o czym się pisze . Polityka to samo zakłamanie , walka o wpływy i pieniądze można kłamać w nieskończoność a ty chcesz twardych dowodów podczas wymiany poglądów ?

Jakiej prawej????🤣

Każdy normalny i intelektualnie wydolny człowiek jeśli cos twierdzi to powinien umieć dane twierdzenie uzasadnić i obronić bo to wypływa z logiki twierdzenia.  Dyskusja powinna być oparta na konkrecie a nie na luźnych opiniach oderwanych od rzeczywistości. Jesli @galan99 twierdzi że "ALE LUDZIE KUPUJĄ z zachwytem Niemieckie produkty dziesięciokrotnie droższe od Chińskich na tych samych częściach co Chińskie ." to liczę że ma cos na poparcie tej tezy chyba że jest nienormalny i  pieprzy od rzeczy jak po pijaku pod wiejskim sklepem.  Najwiekszym problmem twoim galana i wam podobnym jest bezmyślne powtarzanie zasłyszanych opinii i brak jakiejkolwiek refleksji czy to co słyszycie i powielacie trzyma sie kupy w szerszym kontekście. Potem wystarczy zadać 2 pytania i już nie wiecie co zrobić i piszesz mi po co chce twardych dowodów podczas dyskusji.🤣 A i owszem - chcę konkretów bo o urojeniach nie ma sensu dyskutować

Opublikowano
45 minut temu, agromatik napisał:

@galan99 nie może pojąć, że każda marka ma cos takiego co sie nazywa standardem jakości i który nie bardzo zakłada jej obniżenie. Szczególnie jeśli produkt jest dedykowany dla konsumenta z wyższej półki. Obniżenie jakości w tym przypadku skutkuje odwróceniem się od marki i to w sposób trwały. Dodać można że jest to dosyć hermetyczne środowisko, gdzie kazdy zna każdego więc niepochlebna opinia może sie wlec dosyć długo.

Jest produkt robiony dla konsumenta który jest słabszej jakości i w  dostępnej dla niego cenie... 

I są produkty  profesjonalne i produkowane przez marki originalne ...wtedy masz jakoś icene takie  jakie powinny być.... . 

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Jakiej prawej????🤣

Każdy normalny i intelektualnie wydolny człowiek jeśli cos twierdzi to powinien umieć dane twierdzenie uzasadnić i obronić bo to wypływa z logiki twierdzenia.  Dyskusja powinna być oparta na konkrecie a nie na luźnych opiniach oderwanych od rzeczywistości. Jesli @galan99 twierdzi że "ALE LUDZIE KUPUJĄ z zachwytem Niemieckie produkty dziesięciokrotnie droższe od Chińskich na tych samych częściach co Chińskie ." to liczę że ma cos na poparcie tej tezy chyba że jest nienormalny i  pieprzy od rzeczy jak po pijaku pod wiejskim sklepem.  Najwiekszym problmem twoim galana i wam podobnym jest bezmyślne powtarzanie zasłyszanych opinii i brak jakiejkolwiek refleksji czy to co słyszycie i powielacie trzyma sie kupy w szerszym kontekście. Potem wystarczy zadać 2 pytania i już nie wiecie co zrobić i piszesz mi po co chce twardych dowodów podczas dyskusji.🤣 A i owszem - chcę konkretów bo o urojeniach nie ma sensu dyskutować

Prawa noga czyli prawica , lewa noga to lewica jeśli na prawicy wrze to wtedy następuje wzmocnienie lewej nogi było coś takiego za AWS i tak to nazywali , rządy AWS doprowadziły do zwycięstwa A . Kwaśniewskiego na 2 kadencje i powrót komunistów do władzy .

Przykłady niemieckiej chińszczyzny ; obuwie , piłki , rowery . 

Opublikowano

PIS nie jest żadną prawicą. To jest lewica - narodowi socjaliści. Powtarzanie że PIS jest prawica jest bezmyślnym powtarzaniem bzdury i nie ma żadnego poparcia w faktach.

Ja wiem że istnieje niemiecka chińszczyzna bo chińszczyzna jest w tej chwili wszędzie. Mi chodzi o konkretne pokazanie produktu X (made in Germany) który jest stworzony takich samych chińskich części jak produkt Y (made in China) a kosztuje 90% mniej.  Poważny człowiek chyba wie co pisze?

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Po zakończeniu 1 wojny Niemcy nigdy nie powinny się podnieść , po zakończeniu 2 wojny  do tej pory powinni spłacać za straty krajom które najechali . Nie wiadomo czemu ponownie są potęgą i dominują w całej Europie . Wszystko co niemieckie i ruskie jest mi obce a teraz najbardziej nienawidzę chińskiego chłamu i badziewia .

Taaa, powinni spłacać ......Żarty sie ciebie trzymają😂 Takie opowieści są dla bezmyslnego i nie znajacego realiów ludu omotanego propagandą martyrologii i krzywd doznawanych przez wieki. Jak nie niemieckie , nie ruskie i nie chińskie to czego ty uzywasz?

Ulman w zasadzie straty powinny pokryć ,ale w odpowiednim czasie teraz ten czas minął , a złodziej jak ukradnie coś to też powinień pokryć koszt straty ?

Opublikowano
31 minut temu, Ulman napisał:

PIS nie jest żadną prawicą. To jest lewica - narodowi socjaliści. Powtarzanie że PIS jest prawica jest bezmyślnym powtarzaniem bzdury i nie ma żadnego poparcia w faktach.

Ja wiem że istnieje niemiecka chińszczyzna bo chińszczyzna jest w tej chwili wszędzie. Mi chodzi o konkretne pokazanie produktu X (made in Germany) który jest stworzony takich samych chińskich części jak produkt Y (made in China) a kosztuje 90% mniej.  Poważny człowiek chyba wie co pisze?

PIS jest lewicą dla ciebie a dla mnie ADIDAS I PUMA to marka chińska  

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Może w normalnych warunkach byłaby to i prawda. Ale w naszych to trzeba przyjąć że polityka ma wszystkie lewe nogi tylko pozostaje kwestia czy dwie, czy cztery.😂

Aby to uściślić proponuję aby Zjednoczoną Prawicę opisywać jako lewą nogę, ale tą po prawej stronie, bo strona lewa już dawno była zajęta.🤣

Opublikowano

Każdy normalny wyborca Pisu umie rozróżnić prawicę od lewicy np. po poglądach , wasze przypisywanie Pisowi lewicowości  opieracie na fakcie programów socjalnych które rząd wprowadził . Za Balcerowicza powstał w Polsce kapitalizm amerykański teraz za Kaczyńskiego jest kapitalizm szwedzki .

Opublikowano
2 godziny temu, agromatik napisał:

no akurat marki premium to sa marki a nie jakość produktu .     tak powyzej sredniej ceny jest jakość .

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Każdy normalny wyborca Pisu umie rozróżnić prawicę od lewicy np. po poglądach ,

A pewnie, pewnie. Jeden z dyskutantów w tym temacie ma nawet wypisane w stopce co to lewica a co prawica. Im dłużej przyglądam się tej stopce, tym bardziej jestem przekonany że PiS to nie prawica a zdziczali lewacy i to na dodatek ortodoksyjni.😂

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, agromatik napisał:

Gorzej jak to wzmocnienie prawej nogi przy okazji urwie coś pomiędzy🤔

Coś musi w tym być, wywalając Gowina pozbywają się jednak członka.😂

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Nazywają się Prawicą i Lewicą dzieci komuchów i wnuki komuchów .

Przecież PiS się zdekomunizował. Pan Piotrowicz przykładem.😂

Opublikowano
7 godzin temu, pafnucy napisał:

po prostu inna opinia. 9_9

Opinia wystraszonego człowieczka. 😩

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v