Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
29 minut temu, mirro napisał:

Powiedzą że to spec ustawa tak zadziałała a kto zdąży, ten sie uratuje. :lol:

I przyjmijmy że ten kierunek jest właściwy.:lol: Z PiSu już bata nie ukręcisz, chyba że na własne dupsko.:lol:

Jaki kierunek się ci jawi na politycznym horyzoncie ? bo nie wierzę że nikogo nie masz na oku .

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Kolejna wielka inwestycja .

Władze szykują kolejną wielką, dyskusyjną inwestycję. Eksperci łapią się za głowy, mieszkańcy protestują .

Na podstawie planów z lat 60., państwowe gospodarstwo Polskie Wody chce budować zaporę w Beskidzie Niskim. Okoliczni mieszkańcy protestują, a eksperci alarmują, że warta co najmniej miliard złotych inwestycja, w zasadzie nie ma sensu.

Protest przeciw budowie zbiornika Kąty-Myscowa

Galan zobacz jak pięknie jest nad Soliną, tam jest taka zapora. Byłam w 95 roku i płynęłam nad zatopionymi wioskami a wchodząc na tamę, nie zapomnę do końca życia na samym jej środku stała kobieta i nagle rzuciła się na oczach nas dzieci w dół. Kiedy dotarłam do tego nieszczęśliwego miejsca, to widok z góry to czerwona plama-to z minusów. Poza tym zbiorniki te mogą pełnić wiele funkcji np. funkcja energetyczna i przeciwpowodziowa, funkcja zaopatrzenia w wodę i rekreacyjna https://sanok.naszemiasto.pl/jak-50-lat-temu-zatapiano-soline-dlugo-jeszcze-potem/ar/c15-7813792Weekend nad Soliną | TRANSPOMAT, tel. 717242424

Opublikowano

Jasne... Inni mają nas gdzieś i jesteśmy w zadzie 🤕😁😁😁

Opublikowano

A w Solinie to są dwie elektrownie i dwie zapory. Miejsce usytuowania na mapie nie zapewni działania elektrowni e sieci jako magazynu energii. To faktycznie może nie mieć sensu biorąc pod uwagę ilość wody. Nie wnikałem. Bardzo duży potencjał magazynowania jest rozsiany na północy, na małych rzeczkach - tam zapewne tumany od planowania nie zaglądali...

Opublikowano

Zjednoczona Prawica się nie popisała w wyborach w regionie podkarpackim czyli pisowskim , Rzeszów poddany bez walki , opozycja zaciera ręce chociaż dla sytuacji politycznej w kraju te wybory nie mają żadnego znaczenia . ZP kolejny już raz nie może się dogadać , tzw. wypalenie materiału plus ambicje polityczne liderów prawicy wzięły górę nad zdrowym rozsądkiem . Ta cała kampania rzeszowska śmieszyła mnie od samego początku , dlaczego ? Jak przeciwko mocnemu jednemu kandydatowi opozycji można wystawiać kilku min. z takich małych partyjek jak SP , Porozumienie czy Konfa.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

sytuacji politycznej w kraju te wybory nie mają żadnego znaczenia

mają znaczenie ,  tylko czy pis wyciągnie wnioski odpowiednie .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

mają znaczenie ,  tylko czy pis wyciągnie wnioski odpowiednie .

Jak nie wyciągnie to powoli zaginie tak jak dinozaury , Rzeszów to mnie nie bawi ale podwyżki materiałów budowlanych w tym stalowych o 70 % styropianu o 200 % wyroby z drewna 30 % trzeba o tym mówić bo budowlanka nie jest w koszyku inflacyjnym który wynosi 4% . Żaden inwestor czy zwykły obywatel na dłuższą metę tego nie wytrzyma . Ja boję się tego że ten co by zmienił PIS zmniejszy popyt a ceny zostaną duże i dlatego na dzień dzisiejszy PIS jest  mniejszym złem .

Opublikowano
22 minuty temu, DTaras napisał:

Weź proszę wreszcie pod uwagę, że rynek nie kończy się na granicy ew. że niema czegoś takiego jak globus polski (chyba, że mowa o jednostkach chorobowych).

Udowodnij kto w tej chwili w Polsce by utrzymał popyt krajowy , poza Pisem sami niszczyciele gospodarki , wszyscy już byli i nic nie zrobili .

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

poza Pisem sami niszczyciele gospodarki , wszyscy już byli i nic nie zrobili .

Pytanie tylko co się da jeszcze zrobić w obecnej sytuacji? PiS władował na rynek masę szmalu a sytuacja w bankach tylko sugeruje wyciąganie kasy a nie zanoszenie. W zasadzie doprowadzili do sytuacji gdzie może być już tylko gorzej. 

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ja boję się tego że ten co by zmienił PIS zmniejszy popyt a ceny zostaną duże i dlatego na dzień dzisiejszy PIS jest  mniejszym złem .

Ceny już nie spadną, bo nie po to wzrastały. Gdzie to będzie najbardziej widoczne? Ano w rolnictwie. I nie pomogą ani płacz, ani genialne programy których Premier wydumał aż 20.😂

3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Czyli Pis w wersji light. 

Mojej wersji Pis by nie przetrwał. Wyliby z bólu.😂

Opublikowano

Masz wzwód z tej okazji?🤣

Nic się nie stało... dwie bramki zdobyte, jest ok👍

🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano

Tylko czekać aż rządzący obrzucą winą za przegraną Tuska. Oczywiście winą za przegraną w meczu. Bo przegraną w Rzeszowie i to sromotną będą chcieli jak najszybciej uciszyć i ukryć w mediach,.

Opublikowano
3 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Został mecz o wszystko i o chonor

Jak o taki chonor to niech lepiej biegunkę złapią

Opublikowano (edytowane)

Poprzedni prezydent był związany z lewicą. Nawet chyba kiedyś w pzpr ale pewien nie jestem. A przed wyborami popierał Warchoła. Pis dostał w Rzeszowie sromotne baty. Nawet Leniart plus Warchoł to tylko 26 % vs chyba 56 kandydata opozycji. I to w stolicy Podkarpacia bastionie pisu. Coraz mniej ludzi kupuje pisowską ciemnotę i kłamstwa. Coraz więcej ludzi widzi drożyznę i łupienie podatkami. Będą mieli pisiorki do myślenia. Bo szczerze powiem sam się drugiej tury spodziewałem.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
37 minut temu, hubertuss napisał:

No i jak tam pisiorki cieszycie się z wyników wyborów w Rzeszowie? Widać w dużym mieście nawet na podkarpaciu coraz mniej ludzi wierzy w pisowską ciemnotę.

czy tY przypadkiem nie naśmiewasz się z ludzi którzy są za PiSem? 🤔

potriebne too?

Edytowane przez pafnucy
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v