Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Adam Niedzielski nie widzi upadających restauracji. W sieci zawrzało

Gdy jadę do pracy po Nowym Świecie, to nie widzę upadających restauracji – powiedział w RMF FM Adam Niedzielski. Minister zdrowia skomentował w ten sposób kwestię wsparcia dla przedsiębiorców, którzy ucierpieli wskutek epidemii koronawirusa. Jego słowa spotkały się z krytyką w mediach społecznościowych. Lider PSL Władysław Kosiniak-Kamysz zainaugurował akcję pod nazwą "Umyj szybę".

Pokażę panu kilka miejsc w centrum Warszawy, które padły. Pokażę panu realny świat, to się pan zdziwi – odpowiedział dziennikarz RMF FM na słowa ministra

Politycy opozycji zachęcają Niedzielskiego do wyjścia z rządowej limuzyny. Podają przykłady lokali zamkniętych przez pandemię

Branża gastronomiczna zapowiada złożenie największego pozwu zbiorowego przeciwko Skarbowi Państwa .

Rząd zachęca do dłuższej pracy. A potem "w nagrodę" pomniejszy emeryturę .

Edytowane przez galan99
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Denwer napisał:

196808652_243358210888309_80038270753202

Obawiam się, że pieniędzy nie będzie jeszcze zanim wrócą do władzy.

4 godziny temu, jarecki napisał:

w lutym zbierali informacje i to skubańce ze zdjeciem pieca dodatkowo

barany zrozumieli żę oparcie energi na panelach to głupota , a się cieszyli oszołomy z rzadu żę nasz kraj ma najwiecej zamontowanych KW  z paneli w europie 

To na czym tę energetykę oprzeć? Na ruskim węglu czy na naszym z nierentownych kopalni? W końcu Duda mówił, że jest tego węgla na 200 lat. Pis praktycznie zlikwidował możliwość stawiania wiatraków. Teraz przystopują panele. Elektrownia atomowa się buduje i zbudować nie może. To co Jednak elektrownia w Ostrołęce w którą utopiono tyle kasy? Jaki masz pomysł?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Pomysłu to on nie ma ale za to ma wiarę że te z PISu to zrobiom tak że bendzie dobrze bo wiedzom co robiom i nie kłamiom. A jak in nie wyjdzie to wiadomo że wina Tuska lub UE.

Opublikowano

nie mam pomysłu popaprańce zj***li temat , jeszcze z 10 -15 lat temu była by możliwość wybudowania ze 3-4 elektrowni wodnych teraz ekolodzy nie dadzą a pewno już i atomówka raczej nie przejdzie   , zostaje gaz znord stream 2

Opublikowano

Ja bym się bardziej martwił o sektę PIS która nie mogłaby codziennie w TVPis słuchać o Tusku i sukcesach obecnego rządu. Mogłoby się zbiorowa histerią skończyć🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie mam pomysłu popaprańce zj***li temat , jeszcze z 10 -15 lat temu była by możliwość wybudowania ze 3-4 elektrowni wodnych teraz ekolodzy nie dadzą a pewno już i atomówka raczej nie przejdzie   , zostaje gaz znord stream 2

Bądź poważny. Ja cię poważnie pytałem o pomysł a nie o kpinę. Elektrownie wodne mają zastąpić produkcję energii przez te węglowe? Poważnie?

Opublikowano
12 minut temu, hubertuss napisał:

Bądź poważny. Ja cię poważnie pytałem o pomysł a nie o kpinę. Elektrownie wodne mają zastąpić produkcję energii przez te węglowe? Poważnie?

nie zastąpić a  troche dać prądu stałegoo i przewidywalnego  a co ma zastąpić ?  UE przyjeła stanowisko że prąd z gazu też jest ,, brudny '' jedynie atomówki ale i od tych europa ma odchodzić , coraz powszechniej i głosniej się mówi o składowaniu energi , a w polsce farmy wiatrowe na bałtyku , tam jest stabilniejszy wiatr wiecej biogazowni i to niekoniecznie tych rolniczych , fotowoltanika też ale na innych zasadach niż obecnie , a za 20 lat pewnie coś lepszego wejdzie i efektywniejszego wejdzie teraz  na badania są przeznaczane mld $  więc postęp przyspieszy 

Opublikowano (edytowane)

@jarecki farmy wiatrowe na Bałtyku są fajne. Ale wiesz są straty w przesyle. Pis wyrzucił wiatraki na lądzie do kosza bo zebrała się grupka oszołomów i wciskali kit, że wiatraki szkodzą. A szkodziły tak, ze jeden sąsiad brał kasę a pozostałym gul skakał to postanowili zrobić równość sowiecką. Nikt nic i wszyscy mają po równo. A przecież na lądzie można stawiać wiatraki daleko od domów i korzystać. Energia z farm wiatrowych powinna się uzupełniać z tymi słonecznymi. Bo jak nie ma słońca to może powieje wiatr. Do tego elektrownie wodne. I to nie jest tak, że ekolodzy nie dadzą. Bo jak z nimi wynegocjujesz, że za to zamkniesz kopalnie to dadzą. Do tego jakaś atomówka plus gaz. Naprawdę można. Tylko trzeba chcieć. Ale nikt nie chce. Bo lepiej jest gonić króliczka niż go złapać. Pis śmiał się z Grada i tego jak po budowała elektrownie. Ta sama firma dalej jest i jest jakiś Grad z pisu co też bierze pieniądze. Podobnie jak z tym lotniskiem pod łodzią. W firmie ,która się zajmuje budową, którą przewodzi Horała pracuje 288 osób. ani hektara ziemi jeszcze nie kupili ale pobory biorą. Tak samo jest z energetyką. Pisiewicze biorą kasę nic nie robią a Duda mówi, że węgla na 200 lat i jest cacy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiadomo o tym że nikt nikogo nie zamknie..... 

Skoro wiadomo  a sekta tak się tym podnieca to tylko pokazuje ich bezmiar głupoty. Oni nadal w to wierzą!😅😂🤣

@galan99 czy ty  nie rozumiesz co tam jest napisane czy tylko kompleksy fobie i niewiedza wychodzi z ciebie?

Czy jak my wysyłamy truskawke do innych krajów to je kolonizujemy czy juz nie?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
Dnia 9.06.2021 o 07:01, hubertuss napisał:

Tu masz racje. MI nie raz zarzucali, bym się za robotę wziął. Bo jak na forum piszę to pewnie nic nie robię całymi dniami. Głupolom nie przyszło do głowy, że ja se mogę tu pisać nawet jak pracuję. Mierzą wszystkich swoją miarą, że praca to jest tylko taka, że nie ma dostępu do netu ręce zajęte i czasu na pisanie nie ma.

co to za praca ? 

Dnia 9.06.2021 o 12:42, agromatik napisał:

CZyli masz pojęcie o problemie podobne jak wieprz o gwiazdach. Przeanalizuj sobie sposób obciążania płacy wszelakiej maści opłatami i podatkami i wtedy   ukierunkuj te opinie o chciwości.

przeanalizuj sobie na tle innych kraju to nasi wychodzą jak ...  pazerne 

Opublikowano

Dnia 9.06.2021 o 12:42, agromatik napisał:

CZyli masz pojęcie o problemie podobne jak wieprz o gwiazdach. Przeanalizuj sobie sposób obciążania płacy wszelakiej maści opłatami i podatkami i wtedy   ukierunkuj te opinie o chciwości.

przeanalizuj sobie ze wszyscy płacą maja rodziny i dzieci nawet ty , tylko jednym rozrzutność rodzina bryki  całymi rodzinami ...  twoja zona tak nie zżyje bo boś traktora nie zaatakował .. komu ujebiesz sobie ? a oni mają komu 

1 minutę temu, witejus napisał:

wójta lub burmistrza🤣

szpitalu na budce za ciecia parkingowego 

jakim trzeba być idiotą zeby wmawiać ludziom ze się ma prace i robi co chce nic cię nie interesuje  jak tak marzyłem wieku 13 lat 

6 godzin temu, hubertuss napisał:

Obawiam się, że pieniędzy nie będzie jeszcze zanim wrócą do władzy.

cdn od 2015 długo jeszcze ? 

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v