Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Jak 10 do paliwa będzie teraz 110 zł do paliwa na 1 ha nie zabierają tylko dodadzą .

No to Pis sobie jaja robi z rolników w 90 % głosujących na nich , z Polskiego Ładu dostaniemy 10 zł , oj  przy wyborach rolnicy będą pamiętać te miliardy 

Opublikowano (edytowane)

Ta o rolnikach przeważnie jak ktoś dzierżawi i obrabia to paliwo i dopłaty właściciela więc te 10zł to dla właściciela w mieście.

Jak by było coś więcej do bydła czy hodowli to faktycznie rolnicy by dostali

Edytowane przez Strongman
Opublikowano

za 10 zl wiecej to prezesa bedziecie po nogach calowali ???

marecek a co sie dzieje ze sprawa bilgfellnera i koperty ktora dal wujowi ??? przesluchali juz prezesa ?? sa jakies zarzuty ? 50 tys to troche kasy jest, a ksiadz juz pozegnal sie z kosciolem. bynajmniej przez lewa kase...

w sprawie kopert to prezes pewnie ma takie same zdanie jak o aborcji-kazdy rozgarniety-nie obejmuje to wyborcow pis- znajdzie wyjscie

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

gdzieś słyszałem żę w niedługim czasie wejdze zakaz używania kosiarek mulczujących na łąkach , w sumie to i tak powinno być pod kosiarką to jeszcze jakaś żaba przeżyje ale po mulczerze to raczej nie i slimaki tak samo  

Kolejny będzie zakaz jazdy motocyklem w okresie lotu much i komarów🤣

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

za 10 zl wiecej to prezesa bedziecie po nogach calowali ???

Z możliwościa przejścia do całowania wyższych partii ciała.:lol:

Opublikowano

jesli bedzie co -organ nie uzywany zanika 😂. ale marecek bylby pewnie chetny 🤣

stonoga tak zalatwil jednego radnego pis-u ,ujawnil jego nagrania z "kolegami" i ten popelnil samobojstwo...

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Agrest napisał:

Kolejny będzie zakaz jazdy motocyklem w okresie lotu much i komarów🤣

a nie bo chodzi o to żęby wyeliminować ,, warszaskich rolników '' co nabrali łąk ptaszkowych i biora po 2 tys do ha. za samo skoszenie , sam pomysł nie jest głupi . kiedyś znalomy kosił gdzieś w parku  nad bugiem ze 100 ha to kasa konkretna ale był za cienki i go wygryzli 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
18 godzin temu, Ulman napisał:

A w jakim celu mieliby kłamać? 

podobno myślisz ale chyba nie 

3 minuty temu, jacus napisał:

stonoga tak zalatwil jednego radnego pis-u ,ujawnil jego nagrania z "kolegami" i ten popelnil samobojstwo...

daj link 

Opublikowano

Wierzysz że ktoś warszafkę dochodów pozbawi?

Zwłaszcza że to najczęściej znajomi królika stanowiącego prawo?

Dostaną dopłaty za niekoszenie i wyłączenie terenòw z produkcji lub za inną bzdurę

Opublikowano

gdzieś słyszałem żę w niedługim czasie wejdze zakaz używania kosiarek mulczujących na łąkach

Zakaz palenia w kominkach, używania dmuchaw do liści, pił i kosiarek. Kary od 500 zł do 5 tys. zł dla osób fizycznych i nawet do pół miliona dla gmin, ale też bezpłatna komunikacja zbiorowa – takie są założenia nowego Programu Ochrony Powietrza przyjętego przez mazowieckich radnych.

zawsze gadałem ze warszawie mieszkają nienormalni 

gdzieś słyszałem żę w niedługim czasie wejdze zakaz używania kosiarek mulczujących na łąkach

Zakaz palenia w kominkach, używania dmuchaw do liści, pił i kosiarek. Kary od 500 zł do 5 tys. zł dla osób fizycznych i nawet do pół miliona dla gmin, ale też bezpłatna komunikacja zbiorowa – takie są założenia nowego Programu Ochrony Powietrza przyjętego przez mazowieckich radnych.

zawsze gadałem ze warszawie mieszkają nienormalni 

Opublikowano

nie wiem jak było ale to wczoraj mówił mi gość bo wypełniał na dopłaty w ODR i ten z ODR mówił żę od tego roku już trawe skoszoną trzeba z łąki zabrać ,  myslałem że zawsze tak było ale chyba nie 

Opublikowano
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

No to Pis sobie jaja robi z rolników w 90 % głosujących na nich , z Polskiego Ładu dostaniemy 10 zł , oj  przy wyborach rolnicy będą pamiętać te miliardy 

Taaa, akurat. Przed wyborami obiecają kolejne 10 pln, talony na obroże dla psa i dobrze postraszą w TVPis za im inne zabiorom jak wygrajom i lud będzie głosował na nich. Tresura robi swoje

2 godziny temu, Roman176 napisał:

podobno myślisz ale chyba nie

Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś wyjaśnił ta zawiłość. Myślę żenię tylko ja chętnie poczytam. 

Opublikowano
3 godziny temu, jacus napisał:

organ nie uzywany zanika

wiesz   z własnego  doświadczenia  ???

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tresura robi swoje

No  widać  to  na twoim  przykładzie  :P 

Opublikowano

Jaki spaniały jest PiS .

Chleb po 50 gr., cukier po złotówce. Pierwszy w Polsce sklep socjalny

– Zapraszamy do współpracy wszystkich producentów i dystrybutorów. To doskonały sposób, żeby wykorzystać towary z krótkim terminem ważności, które w innym wypadku trzeba by było wyrzucić, a producent musiałby zapłacić za ich utylizację. Do tego to świetna reklama i zysk dla wizerunku marki – mówi Mikołaj Rykowski, prezes fundacji Wolne Miejsce, pomysłodawca i założyciel pierwszego w Polsce sklepu socjalnego "Spichlerz".

Opublikowano

Nic nie psuje tak rynku jak przeceniony towar. Zwłaszcza ten regularnie sprzedawany.

Takie sklepy to zabójstwo dla producenta.

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, galan99 napisał:

trzeba by było wyrzucić, a producent musiałby zapłacić za ich utylizację.

Nie producent, tylko sprzedawca. Mnie to jebie, najwyżej do biogazowni oddam a rynku nie rozpierdolę. Co wiele polskich firm z lubością czyni.

Edytowane przez mirro
  • Like 2
Opublikowano
Ulman napisał:

9 minut temu, galan99 napisał:

To jest postęp na skalę światową taki skok o 100 lat .

Taaa, zachód jest 20 lat przed nami a za kilka lat będą 80 lat za nami🤣

Ulman - on ma rację. Napisali, że będą robić a nie kiedy się uda. Może być i sto lat..

Opublikowano

Niech taki debilny pomysłodawca sam pracuje za pół ceny. Albo lepiej za 1/6 bo pewnie pensję ma z kosmosu

Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

wiesz   z własnego  doświadczenia  ???

masz rodzine-zone ,dzieci ??? zakladam ze tak jak prezes tylko kota wiec o czym mozesz z prawdziwym mezczyzna rozmawiac. gdybys ty byl jak prezes to twoja musiala by byc jak martuska 🤣.

stawiam dolary przeciw orzeszkom ze ty w zyciu "zamoczyles kija" tyle razy co prezes 😂, oczywiscie facetow nie licze

• Haha 1
Opublikowano

No to coś z tej serii. 

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zatrzymanie-samolotu-pll-lot-w-rosji-opozycjonista-andriej-piwowarow-wyprowadzony-z/zyx07fw

Pytanie i zarazem prośba o wyjaśnienie. Jakim ciulem wyprowadzili gościa z polskiego samolotu, polskiego przewoźnika kiedy jest to terytorium Polski? Gdzie protesty i nakładanie sankcji na zawrócenie samolotu. Przecież samolot powinien polecieć do Polski a Rosja wystąpić o ekstradycję. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v