Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, galan99 napisał:

Dlatego samorządy muszą paść na ryj lub podnosić podatki ludziom .

napewno podatki od 5-6 klasy ziemi powinny być ,dalej jest wiele domostw które które z rolnictwem nie mają nic wspólnego poza kilkoma ha . a podatku od nieruchomosci nie płacą itd ....    egzekucja instniejących podatków sporo poprawić może wpływy do kas 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Jarecki - 6 klasa, o ile popada, da plon żyta. Problem będzie taki, że trzeba będzie zyskiem pokryć podatek. Ten ekwiwalent to nie była taka głupia rzecz...

To wołać go tu 😁

Opublikowano
9 minut temu, jarecki napisał:

napewno podatki od 5-6 klasy ziemi powinny być ,dalej jest wiele domostw które które z rolnictwem nie mają nic wspólnego poza kilkoma ha . a podatku od nieruchomosci nie płacą itd ....    egzekucja instniejących podatków sporo poprawić może wpływy do kas 

Ci co się wymigują od płacenia podatków, to i tak ich z czasem nie unikną.... U mnie jak gmina wprowadziła podatek od pow ierzchni mieszkalnej to było 10 gr za m2. A teraz już jest 80gr.....i gmina zrnie kasę..... 

Opublikowano (edytowane)

a jak sie nazywa tenn portal co obsluguje przez internet 500 -empatia. i taka ciekawostka to ten sam portal dla bezdomnych za 50 milionow-pamietacie jeszcze ta gownoburze pare lat temu ??? i sie przydal......

1 godzinę temu, Denwer napisał:

o tego mullera chodzi ??

image.jpeg.569d7313c7d2c0bdaa95f406ca087af7.jpeg

24 minuty temu, hubertuss napisał:

Nikt nie przegoni pisowskiego rządu w podnoszeniu podatków. Pis nie ma tak dużo władzy w samorządzie jak opozycja. Więc walczy z samorządami jak może.

Ciekawe jak patole będą składać wnioski elektronicznie. I tak będą do zusu łazić.

normalnie-nawet dla mnie nie jest to zbyt trudne, wystarczy podpis elektroniczny, wejsc na gov.pl,zalogowac sie,  i tam juz pokieruja, najtrudniej jest znalezc gmine sa dwie takie same i zawsze jest problem bo adres trzeba sprawdzac'

dokladnie to racyl ze mna- choc jego zona pracuje w gops-ie to nie wierzyl ze tak jest

Edytowane przez jacus
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

normalnie-nawet dla mnie nie jest to zbyt trudne, wystarczy podpis elektroniczny, wejsc na gov.pl,zalogowac sie,  i tam juz pokieruja, najtrudniej jest znalezc gmine sa dwie takie same i zawsze jest problem bo adres trzeba sprawdzac'

Tak tak już widzę jak patol wchodzi na te stronę. Jak laptop w lombardzie albo delikwent nigdy na oczy takiego sprzętu nie widział bo pilniejsze wydatki są.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Nikt nie przegoni pisowskiego rządu w podnoszeniu podatków.

A tego to nie był bym taki pewien. Już się nie mogę doczekać jak Hołownia przejmie władzę i PL będzie krainą mlekiem i miodem płynąca.

35 minut temu, mirro napisał:

Po tym numerze to Czesi mogą sporo żądań wpisać do umowy. Pan Morawiecki ogłosił sukces którego jeszcze nie ma a obywatele mu już tego nie odpuszczą. Oto przykład jak postawić się samemu w pozycji na kolanach.😂

Czechom wcześniej ta kopalnia nie przeszkadzała, czy tylko ich zastrzeżenia były marginalizowane ? Mam na myśli poprzednie rządy.

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ci co się wymigują od płacenia podatków, to i tak ich z czasem nie unikną.... U mnie jak gmina wprowadziła podatek od pow ierzchni mieszkalnej to było 10 gr za m2. A teraz już jest 80gr.....i gmina zrnie kasę..... 

Bo rządy PISu prowadza do tego ze najlepiej jest być dziadem i na nich głosować za socjal. Zgodnie z doktryną komunistyczną  ten który coś ma jest z gruntu wrogiem ludu i trzeba mu zabrać jak najwięcej i sprowadzić na poziom ciemnych mas.

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Prezydent PISowski to ani nie ma drzew ani kasy na inwestycje i konserwacje. Jest za to gigantyczny dług miasta który rośnie w tempie geometrycznym. Poprzedniemu prezydentowi Zamoyskiemu nie godzien nawet butów wypastować. 

42 minuty temu, mirro napisał:

Po tym numerze to Czesi mogą sporo żądań wpisać do umowy. Pan Morawiecki ogłosił sukces którego jeszcze nie ma a obywatele mu już tego nie odpuszczą. Oto przykład jak postawić się samemu w pozycji na kolanach.😂

Niespodziewanie rzeczywistość sprawiła opór i nie dostosowała się do narracji premiera. Sytuacja niespotykana!

Opublikowano
36 minut temu, hubertuss napisał:

Tak tak już widzę jak patol wchodzi na te stronę. Jak laptop w lombardzie albo delikwent nigdy na oczy takiego sprzętu nie widział bo pilniejsze wydatki są.

podaj dokładną definicję patola.

11 minut temu, witejus napisał:

dla ciebie wszyscy którzy biorą cokolwiek to patole

no gdzie? no co Pan mówisz? Anżej z Plutycz dla hubertusa miszczem.

według Jego wywodów takich nierobów naśladować się powinno. :D

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, dsbh napisał:

A tego to nie był bym taki pewien. Już się nie mogę doczekać jak Hołownia przejmie władzę i PL będzie krainą mlekiem i miodem płynąca.

Czechom wcześniej ta kopalnia nie przeszkadzała, czy tylko ich zastrzeżenia były marginalizowane ? Mam na myśli poprzednie rządy.

Ja tez nie mogę się doczekać. Bo przerwie budowę socjalizmu w naszym kraju.

Chyba raczej Czechom kopalnia przeszkadzała. Bo problem jest od lat znany. Wkurzyli się jak polskie ministerstwo wydało pozwolenie kopalni na dalszą eksploatację i złożyli pozew do TSUE. Po prostu twoja propaganda ci wszystkiego nie mówi. Że niby teraz im zaczęło przeszkadzać.

35 minut temu, witejus napisał:

dla ciebie wszyscy którzy biorą cokolwiek to patole

Nie wszyscy ale najbardziej oni korzystają. Bo z reguły nie pracują, nie płacą podatków tylko biorą i przeważnie nie wydają na dzieci.

25 minut temu, pafnucy napisał:

Patol - patologia - patologia społeczna dalej odsyłam do Internetu. Chyba potrafisz.

Przestań łżeć. Gdzie napisałem, że on mi mistrzem? Zacytuj. Gdzie napisałem, że trzeba go naśladować? Zacytuj.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, pafnucy napisał:

Andzej z Plutycz to jednostka nieprzystosowana i bezuzyteczna. Jako zjawisko jest ciekawy tak samo jak róznej masci wiejskie filozofy którzy mają swoje mądrości zyciowe i wszystko wiedzą lepiej. Tyle tylko że tak się dziwnie składa że nigdy im w życiu nic nie wychodzi ale to już nie ich wina tylko systemu, Tuska, Niemców postkomunistycznych układów.

Prawda jest taka że każdy kto ma swiadomość wykształcenie jak on i pracuje jak on, właśnie tak powinien dziadować. To byłoby absolutnie prawidłowe i wychowawcze.

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Andzej z Plutycz to jednostka nieprzystosowana i bezuzyteczna. Jako zjawisko jest ciekawy tak samo jak róznej masci wiejskie filozofy którzy mają swoje mądrości zyciowe i wszystko wiedzą lepiej. Tyle tylko że tak się dziwnie składa że nigdy im w życiu nic nie wychodzi ale to już nie ich wina tylko systemu, Tuska, Niemców postkomunistycznych układów.

Wszystko zgoda. Ale on przynajmniej nie wyciąga ręki po socjal z moich podatków. A jak mu prywatni dają to mi wisi.

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, hubertuss napisał:

Wszystko zgoda. Ale on przynajmniej nie wyciąga ręki po socjal z moich podatków. A jak mu prywatni dają to mi wisi.

Wyedytowałem  w poprzednim poście ale jeszcze raz powtórze. Każdy kto ma świadomość i wykształcenie jak Andrzej, Mysli jak on, pracuje jak on- powinien być takim dziadem jak on. Taki stan rzeczy jest absolutnie prawidłowy i naturalny. 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

a na socjale to nie prywatni się składają?

już bardziej żebrać jak on to chyba się nie da.

Opublikowano (edytowane)

Ale jak on żebra to ty możesz dać lub nie dać. Jak pis daje to ty nie masz wyjścia musisz dać takim jak on. Rozumiesz różnicę? Mam w d, że on żebra. Jak mu ktoś prywatnie z własnej woli daje to niech sobie i na kolanach prosi.

@Ulman masz znowu racje. Tacy kolesie jak on powinni załatwiać forsę na własną rękę a nie brać od państwa. Jak mu ktoś da to ma jak nie da to nie ma. A nie państwo daje z naszych a patole panów udają, że nie żebrają. Jak latają po opiekach wnioski składać to robią to co Andrzej. Tylko on chociaż ma odwagę twarz pokazać.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v