Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, mirro napisał:

Yyyyyyy to czemu jeszce nie ma w TSUE polskiego wniosku o zamknięcie niemieckich kopalni, po drugiej stronie granicy ze względu na obniżanie poziomu wód po stronie polskiej? :lol:

Tak stary a taki naiwny😜. Kto taki wniosek ma tworzyć, udokumentować i na końcu złożyć? Do tego potrzebni są ludzie z wykształceniem, wiedzą, świadomi czego się od nich wymaga i umiejący to wykonać. Ciocia Marysia z wujciem Kazikiem co to obsadzili departament ochrony środowiska, a  nawet kuzyn Kazik temu nie podoła choć taki wygadany podczas rodzinnych spotkań. Przecież wszystkie lepsze (i nie tylko) kąski tak zostały obsadzone. 

Opublikowano
49 minut temu, Mariusz2903 napisał:

dokładnie taki jest mój tok myślenia i większość tak myśli 

Większość jest zawsze głupia.

34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ja wyrok TSUE to mogę oblać ciepłym moczem najwyżej PIS zapłaci karę 

PIS nie ma żadnych swoich pieniędzy tylko pasozytuje na nas ale ty nawet tego nie wiesz

Opublikowano
48 minut temu, Mariusz2903 napisał:

na tym forum jest grono osób dla których wyrok TSUE to świetna wiadomość 

To bardzo zła wiadomość. Ponieważ świadczy o tym że jako obywatele nie jesteśmy w stanie wywalić na zbity pysk nieudaczników, przez pomyłkę nazywanych tylko rządem. 

W międzyczasie zajmowali się turystyką aborcyjną do Czech. Ale sprawami energetyki już nie. 

• Like 1
Opublikowano

Bo to barany zajęte polityką historyczną ,judzeniem ciemnoty i wmawianiem jej jak ważni dla świata jesteśmy, ryciem w mule mierzei, czy urojonymi planami samochodów elektrycznych , giga lotniska , reaktywacji stoczni,  upadłego przemysłu obronnego albo budowania na odludziu mieszkań+

Opublikowano
44 minuty temu, jarecki napisał:

skarżenie do TSUE  to jest wyraz dziecinnej bezradnosci  , z czechami mamy wiecej konfiktów niż tylko ten jeden , kolejny od wielu lat to z naszą żywnoscią 

No i od takiego wniosku trzeba było wyjść. Ale zaraz potem drogą pantoflową dać do zrozumienia Niemcom ze jesteśmy w trakcie przygotowywania takiego samego pozwu. Puścić parę wrzutek do GreenPeace, WWF w sprawie udostępnienia  analiz dotyczących oddziaływania kopalni po niemieckiej stronie. A najważniejsze to doprowadzić do spotkania trzech stron, gdzie Niemcy występowaliby w roli mediatora z widmem wiszącego nad nimi miecza.

Opublikowano
50 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ja wyrok TSUE to mogę oblać ciepłym moczem najwyżej PIS zapłaci karę 

A od kiedy to pis płaci karę ze swoich pieniędzy...!!!! ... Obciążą ciebie jako podatnik??? .... Jesteś tak otumaniony, ze nie wiesz takiej podstawowej sprawy..... 

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Nigdy wyżej się nie oceniałem. :lol:

Ty takie coś wymysliłes od niechcenia przy niedzieli a to i tak poza zasiegiem miłościwie panujących. Z drugiej strony potrzebują takich sytuacji by dać paliwo ludowi coby się nie połapał jak ich nowy ład oskubie.

Opublikowano

Bo tak mnie wytresowano.:lol:A poza tym jestem też fanem Kolegi DTarasa i jego podejścia.

6 minut temu, Ulman napisał:

Ty takie coś wymysliłes od niechcenia przy niedzieli

1 godzinę temu, DTaras napisał:

C'est la plus grande folie de mourir dans une guerre.

Opublikowano

tw wolfgang nie nadaje bo musi zajac sie chora od 83 roku zona . gdy znudzilo mu sie donoszenie na rodzine i to wlasna tak wlasnie napisal w porosbie do sb o zwolnienie z zaszczytnego zadania-ma chora zone i nie ma czasu,do tego kuzyn juz wyjechal do kanady..

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/jaroslaw-kaczynski-o-zmianie-prawa-aborcyjnego-nic-sie-nie-stalo/lrcpcyz,79cfc278

czy to nie jest podzeganiem do przestepstwa aborcjii ?? a co z wyborczyniami pis-u one nie maja szans wyjechac za granice bo nigdy nie byly dalej niz za miedza......

• Haha 1
Opublikowano

Noooo nie wiem czy nie lepiej by było dla Polski gdyby to TW Wolfgang wyjechał do Kanady a kuzyn zajął się jego żoną. I to całej rozciągłości tego znaczenia.:lol:

No chyba że kuzyn zajął się nią już wcześniej i dlatego musiał wyjechać.:lol:

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

To bardzo zła wiadomość. Ponieważ świadczy o tym że jako obywatele nie jesteśmy w stanie wywalić na zbity pysk nieudaczników, przez pomyłkę nazywanych tylko rządem. 

już to zrobiliśmy, w 2015 roku :D 

W Indiach zgłoszono gwałtowny wzrost rzadkich i potencjalnie śmiertelnych zakażeń "czarnym grzybem" u pacjentów z Covid-19 - poinformowały władze tego kraju. W sumie dotąd zdiagnozowano 8848 przypadków mukormykozy, przy której śmiertelność wynosi ok. 50 proc.
Aby rozwiązać ten problem, rząd centralny wysłał lek o nazwie Amfoterycyna B do stanów, gdzie stwierdzono zakażenia - poinformował na Twitterze minister przemysłu chemicznego i nawozów sztucznych Sadananda Gowda.
W zachodnich stanach Gudźarat i Maharasztra jest obecnie najwięcej przypadków zakażenia mukormykozą, odpowiednio 2281 i 2000 przypadków.
Kilka tygodni temu indyjskie władze sanitarne opublikowały wytyczne dotyczące diagnozowania i leczenia mukormykozy, infekcji grzybiczej z grupy pre-Covid-19, która nie jest jednak bezpośrednio związana z koronawirusem.
Mukormykoza to rzadka, lecz poważna choroba wywoływana przez grzyby naturalnie występujące w środowisku.
Choroba ta dotyka szczególnie "pacjentów z niekontrolowaną cukrzycą" lub którzy mają powikłania po cukrzycy - powiedział agencji EFE lekarz chorób zakaźnych Atul Patel. Dodał, że stosowanie sterydów w leczeniu Covid-19 może być czynnikiem przyczyniającym się do zakażenia.
Zalecane środki ostrożności przeciwko zakażeniu obejmują właściwą higienę, noszenie maski i zakrywanie całego ciała podczas pracy w ogrodzie, ponieważ grupa grzybów związanych z mukormykozą jest powszechnie spotykana w glebie i gnijącym materiale organicznym.
Grzybica najczęściej rozwija się w zatokach i nosie, lecz może także atakować mózg i oczy, a leczenie jej w zaawansowanym stadium jest bardzo trudne i może wymagać operacji. Według specjalistów połowa przypadków mukormykozy kończy się śmiercią.

co to się dzieje

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

A od kiedy to pis płaci karę ze swoich pieniędzy...!!!! ... Obciążą ciebie jako podatnik??? .... Jesteś tak otumaniony, ze nie wiesz takiej podstawowej sprawy..... 

każdy rząd niema swoich pieniędzy nie tylko pis ciekawi mnie jaki wyrok by wydał TSUE gdyby kopalnia miała kapitał niemiecki lub holenderski 

Opublikowano
1 minutę temu, nie napisał:

już to zrobiliśmy, w 2015 roku :D 

Widocznie w kolejce do władzy stali gorsi.:lol:

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

jaki wyrok by wydał TSUE gdyby kopalnia miała kapitał niemiecki lub holenderski 

Nie dowiemy się, bo miłościwie panujący nie wnieśli skargi do TSUE na Niemców,:lol:

4 minuty temu, nie napisał:

Mukormykoza to rzadka, lecz poważna choroba wywoływana przez grzyby naturalnie występujące w środowisku.

Uuuuuu czyżby nie pryskane warzywka okazały się bardziej śmiertelne od pryskanych?:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

każdy rząd niema swoich pieniędzy nie tylko pis ciekawi mnie jaki wyrok by wydał TSUE gdyby kopalnia miała kapitał niemiecki lub holenderski 

Zapewne inny ale to świadczy tylko o tym jaką mamy marną pozycję i jak nikt sie z nami nie liczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v