Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

nie Hubertuss nikogo pisowski socjal nie zniecheca do pracy , były robione badania chyba w kanadzie wynikało z nich ze człowiek to taki gad żę jak mu dano trocho to chciał wiecej , nawet z danych urzedowych jednoznacznie wynika że coraz wiecej ludzi pracuje           . ale problem jest że z niektórych rejonów wyjechało zbyt wiele osób i nawet otworzyć fabryke na te 200 osób to cieżko bedzie tyle kompetentnych ludzi zebrać przykład tesla we wschodnich niemczech

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 minut temu, jarecki napisał:

nie Hubertuss nikogo pisowski socjal nie zniecheca do pracy

Za to zachęca do szukania etatów a nie brania się za własną działalność.😂

Opublikowano (edytowane)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kanadyjski-raport-dochod-gwarantowany-to-prawie-600-tys-nowych-miejsc-pracy-8019618.html          Przeciwnicy dochodu gwarantowanego cytowani w komentarzach do raportu CANCEA twierdzą, że zniechęca on do pracy. Jednak opublikowany w marcu raport uniwersytetów McMaster i Ryerson na podstawie wyników 17 miesięcy pilotażu dochodu gwarantowanego w Ontario, wykazał, że jest przeciwnie. Dla prawie 80 proc. uczestników świadczenie stało się pomocą w znalezieniu lepiej płatnej i stabilniejszej pracy. Interpretacja naukowców jest taka, że otrzymywanie stałego dochodu gwarantowanego zwiększyło wiarę we własne możliwości.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

I czego to dowodzi? Ano tego że jakby nie dostali kasy, to dalej siedzieliby na dupsku wiodąc spokojną wegetację. A tak poszli na przystanek PKS wsiedli do dyliżansu i pojechali szukać lepszego miejsca do życia, bo tego pod ręką nie mieli.

Interpretacja tych naukowców jest na poziomie naukowców radzieckich, którzy stwierdzili iż po wyrwaniu musze wszystkich nóg, mucha traci słuch bo nie reaguje na komendę - "mucha idi".😂

Opublikowano

Zaszczepili ludzi ale nie wpisali do danych ani numeru szczepionki ani serii .

- Kod QR działa tylko w jednej aplikacji i po prostu pokazuje, że jesteś zaszczepiony. Podobnie, jak potwierdzenie, na którym nie ma nazwy szczepionki i numeru partii, więc nie wiadomo, czy jest ona zaaprobowana przez UE i czy na pewno jednodawkowa. Nie ma też daty urodzenia, która jest wymagana. Dlatego usłyszeliśmy, że nie zostaniemy wpuszczeni do samolotu - dodaje nasz rozmówca.

• Confused 1
Opublikowano
17 godzin temu, mirro napisał:

Ja tam tej Pani nie poznaję. Ale chętnie poznałbym idiotę z PiS rządu, co żadnych kwitów do TSUE nie dostarczył ,aby zapoznać ich z tym co zrobiła strona polska w sprawie zapobiegania czeskim stratom. A ponoć takie są .😂

po twoim wpisie widzę że zrobił byś dokładnie to samo co TSUE 

Opublikowano
11 godzin temu, hubertuss napisał:

No i nieudacznicy z pisu położyli kolejny temat kopalni węgla Turów. Tak to jest jak się olewa wszystkich dookoła. W Pradze nie mamy ambasadora. Do UE pis wysłała jakieś pisemko i to wszystko. Nie było żadnych prób polubownego dogadania się  z Czechami. A najlepsze jest, ze Czechy to ponoć nasz sojusznik z jakiegoś między morza czy innego v4. Ale teraz będzie płacz, że winna UE i Tusk.

kopalnia ma kopać a nie politykować swoim rozumowaniem bronisz Czech i brukseli tusk jakby był to już downo by zamknął bo UE tak by chciało proste 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Kopalnia ma kopać węgiel. A od jej obrony jest rząd. Ja nikogo nie bronię. Ale wbijcie sobie do swoich głów, że jak by wam sąsiad szkodził to co byście na to pozwalali i go bronili czy dochodzili swoich praw. Skoro kopalnia szkodzi Czechom to oni ją skarżą a nasz rząd powinien bronić.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Zamkną wszystkie kopalnie w Polsce to już jest uchwalone tylko ze nie podane jeszcze do wiadomości .

Tak samo jak z tym nowym ładem pierw Bruksela zatwierdza a potem to już czysta formalność w Polskim Sejmie .

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Kopalnia ma kopać węgiel. A od jej obrony jest rząd. Ja nikogo nie bronię. Ale wbijcie sobie do swoich głów, że jak by wam sąsiad szkodził to co byście na to pozwalali i bronili czy dochodzili swoich praw. Skoro kopalnia szkodzi Czechom to oni ją skarzą a nasz rząd powinien bronić.

na miejscu PISU to waliły by mnie CZECHY I TSUE 

Opublikowano
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Raz w życiu olałem kwit informujący że ktoś mi coś chce zabrać, pomimo iż byłem święcie przekonany że nic mu nie jestem winien i faktycznie nie byłem. Od tamtej pory odpisuję na każde durne pismo i pilnuję korespondencji. Jak ci walną z konta tak ze 30 tyś, bo Ci się nie chciało odpisać na pismo, to zrozumiesz system.

• Like 1
Opublikowano
27 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Wyobraź sobie, że komuś coś szkodzisz. Np zniszczysz coś niechcący sąsiadowi. On cię pozywa. Ty nie idziesz przed sąd nie bierzesz adwokata, nie próbujesz się dogadać z sąsiadem tyło wysyłasz jakieś pisemko. I co myślisz, że sprawę wygrasz?

Opublikowano

Kaczyński nie jest dziś w stanie swobodnie rządzić, bo w wielu kwestiach koalicjanci mu wierzgają. Będzie więc próbował wykorzystać Polski Ład do spacyfikowania Jarosława Gowina i Zbigniewa Ziobry. Nie jest wykluczone, że na jesieni rzuci do Sejmu efektowne projekty ustaw, które od razu dadzą ludziom więcej pieniędzy. A na wiosnę - mając lepsze sondaże – zdecyduje się na przyspieszone wybory.

Opublikowano
mirro napisał:

Raz w życiu olałem kwit informujący że ktoś mi coś chce zabrać, pomimo iż byłem święcie przekonany że nic mu nie jestem winien i faktycznie nie byłem. Od tamtej pory odpisuję na każde durne pismo i pilnuję korespondencji. Jak ci walną z konta tak ze 30 tyś, bo Ci się nie chciało odpisać na pismo, to zrozumiesz system.

Jest jeszcze możliwość, że dopilnujesz wszystkich kwitów a i tak będziesz w dupę bity albowiem koszty dochodzenia praw będą wyższe niż doprowadzenie sprawy do porządku we własnym zakresie. Zostanie tylko KK ale tam prokurator ma za dużo roboty...

Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

189613086_1689504484593414_4291607598271

No tak, tylko że w przypadku Gowina to za kierownicą ciężarówki ze żwirem najpewniej będzie siedział oddany PiS funkcjonariusz niż ktoś z opozycji.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Nie jest wykluczone, że na jesieni rzuci do Sejmu efektowne projekty ustaw, które od razu dadzą ludziom więcej pieniędzy.

Czyli powinienem zacząć się już bać?:lol:

Opublikowano

Do TSUE ma prawo pójść każdy. Czesi byli pierwsi bo sprawę dokładnie przemyśleli jak nie zaplanowali. Nasi z tego wniosków nie wyciągną bo nie potrafią ani tego ani myśleć ani planować. Te problemy są wieloletnie i wydając decyzję można było temat przewidzieć, wskazać konsekwencje po zmianie otoczenia prawnego. Przerosło - kropka.

mirro - nie bać, ani je bać jeno zabezpieczać. Tak.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

mirro - nie bać, ani je bać jeno zabezpieczać. Tak.

U mnie "bać się" oznacza wykonanie szeregu ruchów i analiz albo nawet przyspieszenia pewnych działań. Całe j**ane życie przygotowuję się do jakiejś wojny.:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v