Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oooo! Denwerek! jak sie cieszę...

przelew za memy się opóźnił że tak długo nic nie wstawiałeś?/

Opublikowano
23 godziny temu, akooo napisał:

No a jakie konsekwencje mogą być jeżeli coś takiego by weszło z tymi dopłatami? Dopłaty by zabrali WŁAŚCICIELOM ziemi którzy nie mają żadnej umowy z dzierzawcą? W takim razie po co mam swoje pole obcemu udostępniać? Stracą dzierżawcy i dzierżawiący.

Dopłaty będzie brał dzierżawca a za to wzrośnie czynsz dzierżawny do wysokości dopłat.

W jaki sposób można było obronić kopalnie w Turowie ?

Skoro panele są takie świetne, eko to dlaczego rząd i elektrownie same ich nie dotują i instalują na budynkach użyteczności publicznej czy szkołach na przykład ? Na stodołach na wsiach nie wolno ich montować ze względów bezpieczeństwa ?

https://wiadomosci.wp.pl/usa-biden-mowi-o-warunkach-pokoju-w-strefie-gazy-padla-tez-wazna-deklaracja-6642332744428224a

Izrael się osiedlił na terenach Palestyny czy odwrotnie ?

Opublikowano
19 minut temu, dsbh napisał:

Izrael się osiedlił na terenach Palestyny czy odwrotnie ?

Jakby Żydzi nie lecieli w ciula z Bogiem, to by mieli ciągłość na tych ziemiach od Dawida. Ale że Bozia musiała ich przywrócić do pionu metodą niewoli, to róznie z tym bywało. Im zawsze chodziło o Jerozolimę. :lol:

Opublikowano
witejus napisał:

14 minut temu, pafnucy napisał:

A można? 

jeszcze można

12 minut temu, mirro napisał:

Ale jak zabrać ze sobą mały domek 70m z płaskim dachem?

dziś sobie dowcipkujesz,za kilka lat nie będzie ci do śmiechu

W Niemczech na terenach byłego NRD stoją puste domy wyludnione wsie to mają odbierać majątki w Polsce? Kto to będzie zasiedlał i po co. Jakieś pałace mogą odbierać ale nie zwyczajne domy. Trzeba było z Ruskimi trzymać skoro to oni gwarantowali nam zachodnie granice a nie szukać sojuszy w państwie w którym za sznurki pociągają różne lobby. Myślę zesuma sumarum lepiej byśmy na tym wyszli.

Opublikowano

Orzeł biało czerwony jeszcze nie raz będzie miał kajdany taki to los jest Polski .

Było 123 lat i kto wie co czeka nas w dalszych latach czas pokoju raczej się kończy po 2 wojnie światowej .

Opublikowano

No i nieudacznicy z pisu położyli kolejny temat kopalni węgla Turów. Tak to jest jak się olewa wszystkich dookoła. W Pradze nie mamy ambasadora. Do UE pis wysłała jakieś pisemko i to wszystko. Nie było żadnych prób polubownego dogadania się  z Czechami. A najlepsze jest, ze Czechy to ponoć nasz sojusznik z jakiegoś między morza czy innego v4. Ale teraz będzie płacz, że winna UE i Tusk.

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

0_1_108139_No_to_czesi_doigrali_sie__przez_jarzabek22.jpg

Tak oba, Te z Agencji Mienia Wojskowego świeżo pomalowane. Będą groźniej wyglądać.:lol:

5 minut temu, galan99 napisał:

Orzeł biało czerwony

A co to za gatunek orła?:lol:

Opublikowano

A swoją drogą wie ktos jak wygląda rolnictwo w Rosji? Czy taki gospodarz 5 hektarowy może tam się utrzymać z ziemi?

Opublikowano

z 5 tysiacami ha to jak najbardziej.. jakiej winnicy czy arbuzow, herbaty ,warzyw to pewnie moze.

najwieksze gospodarstwo ma ponad 1,5 miliona ha ,kilkadziesiat ma niewiele mniej, wszystkie naleza do kumpli putnia.

Opublikowano

ale mi chodzi o tych małych a nie o kumpli Putina

Opublikowano

kukuł z galanem sojusznika zmieniają. USA się już nie podoba... Separując się od lobby chcą przejść pod skrzydła oligarchów. A może tak przyjąć własny kurs?

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, pafnucy napisał:

oooo! Denwerek! jak sie cieszę...

przelew za memy się opóźnił że tak długo nic nie wstawiałeś?/

Cenzura   

187714059_4248644121868126_4860337804246

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, akooo napisał:

W Niemczech na terenach byłego NRD stoją puste domy wyludnione wsie to mają odbierać majątki w Polsce? Kto to będzie zasiedlał i po co. Jakieś pałace mogą odbierać ale nie zwyczajne domy. Trzeba było z Ruskimi trzymać skoro to oni gwarantowali nam zachodnie granice a nie szukać sojuszy w państwie w którym za sznurki pociągają różne lobby. Myślę zesuma sumarum lepiej byśmy na tym wyszli.

perspektywa dla wschodnich landów jest nie ciekawa jesli chodzi o ludność zresztą tak samo polska wschodnia bedzie wygladać pewnie za klikadziesiąt lat  , głowne inwestycje są na zachodzie polski to fabryki  centrum to biura a wschód chyba nie zabardzo coś robi żęby zatrzymać młodych ludzi

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, jarecki napisał:

a wschód chyba nie zabardzo coś robi żeby zatrzymać młodych ludzi

A tam, marudzisz . PKS ich dowiezie. Nawet tam gdzie nie będą chcieli.😂

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Z lubuskiego też dużo ludzi wyjeżdża do tych właśnie wschodnich landów. Każdy szuka gdzie mu lepiej nikogo nie zatrzymasz.

a ja nawet popieram , niech każdy znajdzie miejsce dla siebie jak w rejonie gdzie mieszka nie ma pracy . 

Opublikowano

Praca teraz jest i na wschodzie. Tylko, ze w latach 90 tych jak jej nie było to dużo ludzi wyjechało albo w Polskę albo za jej granice. Trzeba tez pamiętać, że w wielu wypadkach socjalizm pisowski zniechęca do pracy.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v