Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czytając to różnica jest taka że pierwsi gwałcili i porzucali ofiarę, drudzy gwałcą i dają kasę na tabletkę po.

🤣🤣🤣

Opublikowano
39 minut temu, Mariusz2903 napisał:

PIS dyma ale rzucił trochę grosza ludziom  ile trzeba ci tłumaczyć żebyś pojął różnice w dymaniu 

A jaka to różnica czy  PiS dyma Cię za Twoje własne pieniądze czy dajesz się dymać PiSowi za własne pieniądze? 😂 I tak zawsze jesteś dymany, choć Ci wmawiają że właśnie wstałeś z kolan. Przyjemność tylko po stronie dymającego.

• Haha 1
Opublikowano

To nie przyjemność,  to obowiązek każdej władzy 😁

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Jeśli 70m2 ci wystarczy to niewiele oczekujesz od życia potrzeba. 

trochę mało po polsku :) 

nie ilość metrów kwadratowych jest ważna tylko atmosfera panująca w domu - to po pierwsze

a po drugie - ja już wszystko mam, nic więcej nie jest mi potrzebne :D 

do takiego domu można dostawić drugi taki sam i już mamy 140m2, można dobudować ganek, oranżerię, taras, garaż - myślenie nie boli

Opublikowano

O widzę, że bezdzietny kaczelnik z kotem na kolanach i krzywousty od miski ryżu znowu pieniądze podatników rozdają  dla swojego wiernego elektoratu

Opublikowano
Agrest napisał:

Kwestia wymagań. Byłem ostatnio u kolegi tylko że to 80m², rodzina 2+1. Byłem zauroczony mieszkaniem.  Dla mnie rewelacja gdybym coś takiego na stare lata miał.  Tylko koszt to 240000 przy dużym udziale własnej pracy. Oczywiście przed podwyżkami.

No ale to 10 m więcej a i rządowy eksperyment mówi raczej o powierzchni zabudowy.

Opublikowano
Agrest napisał:

Czytając to różnica jest taka że pierwsi gwałcili i porzucali ofiarę, drudzy gwałcą i dają kasę na tabletkę po.

🤣🤣🤣

Tylko co po tej kasie hak tabletki nigdzie niema ?

Opublikowano
Przed chwilą, DTaras napisał:

No ale to 10 m więcej a i rządowy eksperyment mówi raczej o powierzchni zabudowy.

A no właśnie.  Tak myślałem że o zabudowę chodzi.

U mnie jeden gość starą drewnianą stodołę ocieplił i obił elegancką blachą. Obsadził okna, drzwi i wynajmuje Ukraińcom 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Tylko co po tej kasie hak tabletki nigdzie niema ?

No ale masz kasę, co dzień mniej wartą😁

Opublikowano
12 minut temu, Partyzant85 napisał:

O widzę, że bezdzietny kaczelnik z kotem na kolanach i krzywousty od miski ryżu znowu pieniądze podatników rozdają  dla swojego wiernego elektoratu

jak ten nowy ład wejdzie to nie tylko zwolennicy pisu zyskają elektorat opozycji też rozdają pieniądze podatników wolał byś by na ośmiorniczki poszły ?

• Confused 1
Opublikowano

Wiecie mówić i obiecywać to domena rzadu.... Zobaczymy jakie  będą tego końcowe efekty..... Dopiero wtedy można pogratulować ze cos zrobią do konca bez zmian.. ..... 

4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

jak ten nowy ład wejdzie to nie tylko zwolennicy pisu zyskają elektorat opozycji też rozdają pieniądze podatników wolał byś by na ośmiorniczki poszły ?

Myślisz że rządzący ośmiorniczek nie jadają.....? 

Pewnie według ciebie dla dobra Polski jedzą chleb że smalcem..😉.. 

Opublikowano
18 minut temu, Mariusz2903 napisał:

opozycji też rozdają pieniądze podatników wolał byś by na ośmiorniczki poszły ?

Nawet opozycja nie przejadłaby tych pieniędzy które pisiory przeznaczają na socjal dla swoich wiernych wyborców.

Opublikowano
1 godzinę temu, Partyzant85 napisał:

Nawet opozycja nie przejadłaby tych pieniędzy które pisiory przeznaczają na socjal dla swoich wiernych wyborców.

są wyborcy pisu i bez socjalu ja do takich należę a w politykach PO mi się nie podoba to że jawią się liberałami a każdy liberał to mój wróg 

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

W którym miejscu należy podstawić wiadro na te piniondzory?😂

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Pewnie według ciebie dla dobra Polski jedzą chleb że smalcem..😉.. 

Chleb ze smalcem i cebulką, no i skwareczki obowiązkowo. Danie Bogów. Zaraz też mnie nachodzi ochota na wódeczkę czystą. Mniam.😂

Opublikowano

Na wylocie Czajki. Tam kasa płynie, przynajmniej ta z opłat😁

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

Skoro rozdają kasę podatników to komu zabiorą żeby wszystkim więcej dać? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v