Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 minut temu, Mariusz2903 napisał:

pracuje od 5 rano 

Właśnie widzę jak pracujesz ambitnie w tym temacie. 🤦‍♂️

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Taaa, najważniejsze żeby socjal dostać, wierzyć że jest za***iście bo tak w TVPis mówią i jakoś żyć.  Idealny produkt socjotechniki miłosciwie panujących Żadnych ambicji. 

Ulman, ambitny rolnik, sam na swoje dupsko bat w postaci nadprodukcji ukręci. Nie bądź więc, jako rolnik, przesadnie ambitny. 

Opublikowano
6 minut temu, racyl napisał:

nawraca ludzi na prawicę 😁

Yyyyy a którzy to prawica 🤔 ?

Opublikowano

nigdy nie popierałem lewicy chociaż poglądy centrolewicowe są warte uwagi a tu nagle taka odsiecz dla pisu przyszła platworma obywatelska i solidarna polska się zakiwała i stoi w rogu a kaczyński może spokojnie sterować rządem do końca kadencji nawiasem mówiąc jak trzeba było być tępym żeby myśleć że przez nie przyjęcie planu odbudowy dojdzie do przedterminowych wyborów ludzie budki wyszli na eurosceptyków i stracą wizerunkowo 

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

nawiasem mówiąc jak trzeba było być tępym żeby myśleć że przez nie przyjęcie planu odbudowy dojdzie do przedterminowych wyborów

Uuuuuuu to już zapisy o powiązaniu wypłat z praworządnością nie przeszkadzają? 😂

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie budki wyszli na eurosceptyków i stracą wizerunkowo 

A ludzie Ziobry, to na kogo wyszli? Na ostrożnych, czy na zdrajców?😂

Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nigdy nie popierałem lewicy chociaż poglądy centrolewicowe są warte uwagi a tu nagle taka odsiecz dla pisu przyszła platworma obywatelska i solidarna polska się zakiwała i stoi w rogu a kaczyński może spokojnie sterować rządem do końca kadencji nawiasem mówiąc jak trzeba było być tępym żeby myśleć że przez nie przyjęcie planu odbudowy dojdzie do przedterminowych wyborów ludzie budki wyszli na eurosceptyków i stracą wizerunkowo 

Mariuszek a co się zawaliło że trzeba odbudowywać ?

Opublikowano
23 minuty temu, mirro napisał:

Uuuuuuu to już zapisy o powiązaniu wypłat z praworządnością nie przeszkadzają? 😂

ludzie ziobry nie dostaną ode mnie głosu przy wyborach chcieli rozsadzić pis od środka jak to się ma do umowy koalicyjnej ? co do zdrady to od samego początku byli przeciw planowi odbudowy w takiej formie jak zaproponowała bruksela 

Opublikowano
43 minuty temu, bezbarwny napisał:

Ulman, ambitny rolnik, sam na swoje dupsko bat w postaci nadprodukcji ukręci. Nie bądź więc, jako rolnik, przesadnie ambitny. 

Nie ukręci tylko już dawno ukręcił i teraz to tylko dokręci aż mu oczy wyjdą .

Opublikowano
43 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie ziobry nie dostaną ode mnie głosu przy wyborach chcieli rozsadzić pis od środka jak to się ma do umowy koalicyjnej ? co do zdrady to od samego początku byli przeciw planowi odbudowy w takiej formie jak zaproponowała bruksela 

A to przeciwni juz być nie mogą...? 

Maja się zgadzać na wszystko co im Bruksela podrzuci? 

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

A to przeciwni juz być nie mogą...? 

Maja się zgadzać na wszystko co im Bruksela podrzuci? 

nie zgadzają się z brukselą ich sprawa i tym samym będą startować w wyborach osobno 1 % mają jak w banku

59 minut temu, racyl napisał:

Mariuszek sracza będą ci odbudowywać ?

zielona energia ekologia i innowacje na to ma być ta kasa ja mam łazienkę ful wypas 

Opublikowano

nadprodukcja była  już wczesniej a tylko dodam żę za ubiegły rok ubyło 115 tys polaków  ile ci ludzie by zjedli marchewki czy mięska 

1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

1 godzinę temu, galan99 napisał:

Opublikowano
29 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie zgadzają się z brukselą ich sprawa i tym samym będą startować w wyborach osobno 1 % mają jak w banku

Będą razem dalej, jeden jest zależny od drugich.... 

To z brukselą trzeba się ze wszystkim zgadzać.? .... Gadasz teraz jak lizus Tusk... 

Opublikowano
35 minut temu, Mariusz2903 napisał:

zielona energia ekologia i innowacje na to ma być ta kasa ja mam łazienkę ful wypas 

to jaka to jest k**wa odbudowa po civid-19 ja się pytam

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

pracuje od 5 rano 

jestem ambitny jak napoleon 

Jeśli tak to najwyższy czas żebyś się nad sobą zastanowił bo najpewniej robisz coś źle. Tęsknisz za komuną bo było ci lepiej więc najwyraźniej praca od rana i ambicja idzie na marne.

2 godziny temu, bezbarwny napisał:

Czyli lepiej tak jak @Mariusz2903   żyć z dnia na dzień i liczyć że jakoś to będzie?

2 godziny temu, mirro napisał:

Akurat tego to w TVPis nie mówili więc opinii kolega nie ma

2 godziny temu, galan99 napisał:

Czyli odrzucasz postęp i ambicję na rzecz wegetacji i dziadowania? Jaka jest na to twoja recepta? Może według tej logiki powinienem zacząć produkować mniej w trosce o światową nadprodukcję? Pytanie tylko czy świat to zauważy i podniesie mi ceny skupu żeby mi sie równie dobrze ekonomicznie spięło?   Realia są równe dla wszystkich i nikt nikogo nie będzie żałował dlatego  ograniczanie produkcji jest debilizmem, cofaniem sie w rozwoju i samodegradacją  a to najlepsza droga do zostania dziadem.

49 minut temu, jarecki napisał:

nadprodukcja była  już wczesniej a tylko dodam żę za ubiegły rok ubyło 115 tys polaków  ile ci ludzie by zjedli marchewki czy mięska 

Takie tezy mogłeś formułować podczas komuny , gdy były pozamykane granice. Obecnie to nie ma żadnego znaczenia bo liczy sie fakt ilu ludzi przybyło na świecie.   A tak na marginesie - dzieki 500+ miał być boom demograficzny i jak to sie skończyło? Ano tak jak wszystkie projekty PIS🤣 Kilka postów wstecz ktoś przypomniał jak fantastycznie rząd wspierał Ursus i co z tego wyszło😁

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

zielona energia ekologia i innowacje na to ma być ta kasa

Przyjmując że nie produkujemy urządzeń co by tą zieloną energię mogły wytworzyć, to kasa i tak wróci do lidera czyli Niemiec. 😂 A potem jeszcze trzeba będzie spłacać dług zaciągnięty na kupno tych instalacji i na koniec jedynymi wygranymi będą Niemcy. Oto głęboka analiza innowacji i ekologii w wykonaniu PiS,🤣

Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Przyjmując że nie produkujemy urządzeń co by tą zieloną energię mogły wytworzyć, to kasa i tak wróci do lidera czyli Niemiec. 😂 A potem jeszcze trzeba będzie spłacać dług zaciągnięty na kupno tych instalacji i na koniec jedynymi wygranymi będą Niemcy. Oto głęboka analiza innowacji i ekologii w wykonaniu PiS,🤣

No ale przecież koledzy od zawsze twierdzili że te wszystkie fundusze UE to tak naprawdę tylko kasę od nas wyciagaja i nic z tego nie mamy a tylko Niemcy czy Francję dorabiamy.  Teraz gdy propaganda twierdzi ze fundusze UE są OK i niezbednie to zmienili zdanie o 180 stopni. Takie to właśnie są własne poglądy zwolenników PIS🤣

Opublikowano
12 minut temu, Ulman napisał:

Realia są równe dla wszystkich i nikt nikogo nie będzie żałował dlatego  ograniczanie produkcji jest debilizmem, cofaniem sie w rozwoju i samodegradacją  a to najlepsza droga do zostania dziadem.

Albowiem, zaprawdę powiadam Ci w myśl starej dobrej zasady " każdy kiedyś musi do rolnictwa dołożyć".😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v