Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
33 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

modlę się za Polskę tego zdania nie dodawaj a jeśli robisz tak jak piszesz to będziesz rozczarowany do końca życia

u mnie jest na odwrót oglądam TV chodzę do kościoła co niedziela słucham Radia Maryja kupuje na Orlenie nigdy na Shellu nie czytam wyborczej i nie oglądam TVN jestem zadowolony więc racyl bież przykład  ze mnie to będziesz się czuł jak pączek w omaście

chyba za dużo palisz trawy za ten socjal 😂

Opublikowano
45 minut temu, racyl napisał:

d0fbdfc3d0d0856062e912dd26f75ecf.jpg

całe zło w kraju to wina rydzyka po majówce kaczyńskiego dudy morawieckiego i pisu ale to i tak wina tuska to daj spokój już z tym redemptorystą bo staje się to nudne 

Opublikowano
55 minut temu, thor1984 napisał:

nie wiem czy było ale koleś od którego kupuje nawodnienie sprzedał WOT latarki - kuźwa dobrze, że to nie był przetarg na jakieś granaty bo żołnierze nie wiedzieliby, że może z jakimiś plastikowymi latają 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wojsko-kupuje-latarki-i-kompasy-od-sprzedawcy-grillow/6t64t3s

Ale to nie jednorazowy miał być numer. Tylko jeden z uczestników odwołał się od wyniku przetargu. Tak wygląda plan modernizacji sił zbrojnych w wykonaniu PiS.

Opublikowano
51 minut temu, Mariusz2903 napisał:

całe zło w kraju to wina rydzyka po majówce kaczyńskiego dudy morawieckiego i pisu ale to i tak wina tuska to daj spokój już z tym redemptorystą bo staje się to nudne 

d580bd6c43b7c19a8fa90f88fa428817.jpg

Opublikowano

Co tam gadać ważne że będą wszystkie programy społeczne dla ludzi PiS nie zostawił i samych w trudnych czasach pieniądze z odbudowy .

Będą zmiany w 500 plus i emeryturach? Rząd ujawnił swoje plany na kolejne lata. Aż trudno w to uwierzyć!

Tuż przed majówką rząd przyjął Wieloletni Plan Finansowy Państwa na lata 2021-24. To kluczowy dokument, który wskazuje najważniejsze wydatki państwa w kolejnych latach. Przeanalizowaliśmy ten plan. Rząd ukrył w nim ważne informacje zarówno dla finansów wszystkich rodzin z dziećmi, jak i emerytów. Dotyczą one kluczowych programów, czyli 500 plus oraz trzynastych i czternastych emerytur. Uwaga, szykują się zmiany! Nie wszyscy będą z nich zadowoleni.

Co to będzie oznaczać dla portfeli Polaków? „Przewiduje się, że w horyzoncie czasowym objętym Programem (2021-24 – przyp. red.) będą kontynuowane wszystkie programy społeczne” – czytamy w dokumencie. Rząd wylicza te najważniejsze – 500 plus, Emerytura plus i wsparcie z Funduszu Alimentacyjnego. Przy okazji ujawnia, w jakiej formie będą dalej działać te programy.

Opublikowano

T-14 Armata - jeden z najbardziej zaawansowanych czołgów na świecie, który służy w rosyjskiej armii .

T-14 Armata to pierwszy seryjnie produkowany czołg nowej generacji, który powoli przymierza się do aktywnej służby w rosyjskiej armii. Obecnie maszyna przechodzi różnego rodzaju testy, jednak jak poinformował rosyjski minister obrony, już w 2022 r. pierwsze egzemplarze tego imponującego pojazdu pojawią się w tamtejszych jednostkach pancernych.

2 godziny mogą być w WARSZAWIE .

Opublikowano

galan, BeWuPami też mogli. Fakt. Bez śmigłowców na niebie - mają łatwiej.

A tymczasem w WOT szkoli się SERE. Czyli przewidujemy obezwładnienie ich logistyki przeładowaniem POWami.... Moje pytanie z początków WOT: Ile tam Poruczniku macie PPK na stanie? Pozostaje bez odpowiedzi...

Opublikowano
4 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

u mnie jest na odwrót oglądam TV chodzę do kościoła co niedziela słucham Radia Maryja kupuje na Orlenie nigdy na Shellu nie czytam wyborczej i nie oglądam TVN jestem zadowolony więc racyl bież przykład  ze mnie to będziesz się czuł jak pączek w omaście

W  TVPis propaganda jak za najlepszych lat Goebelsa, w Kościół proPISowski, RM tak samo a  Orlen to PISowska przystań dla rodzin polityków, Skoro wierzysz w płaska ziemię to i w propagandę z pewnością też i stałeś się produktem który PIS chciał stworzyć - niemyślący i zadowolony.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

T-14 Armata - jeden z najbardziej zaawansowanych czołgów na świecie, który służy w rosyjskiej armii .

T-14 Armata to pierwszy seryjnie produkowany czołg nowej generacji, który powoli przymierza się do aktywnej służby w rosyjskiej armii. Obecnie maszyna przechodzi różnego rodzaju testy, jednak jak poinformował rosyjski minister obrony, już w 2022 r. pierwsze egzemplarze tego imponującego pojazdu pojawią się w tamtejszych jednostkach pancernych.

2 godziny mogą być w WARSZAWIE .

Czołg nie służy w armii. Czołg nie jest seryjnie produkowany. 

1 godzinę temu, DTaras napisał:

A tymczasem w WOT szkoli się SERE. Czyli przewidujemy obezwładnienie ich logistyki przeładowaniem POWami.... Moje pytanie z początków WOT: Ile tam Poruczniku macie PPK na stanie? Pozostaje bez odpowiedzi...

No to polecam poradnik.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v