Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

i tak już od 2 miesięcy i ani jednego przypadku Covida wiec co jest z tym Covidem .

Jak to powiedział jeden z kierowników marketów? " U nas pracownice nie zarażają się COVID, bo nie mają czasu".:lol:

Opublikowano
25 minut temu, racyl napisał:

f82fd32a95d5f0d4eb03ca3d29f91354.jpg

Tak mariuszek jesteśmy wszędzie, wcielamy się w księży i każemy im krzywdzić dzieci, wyłudzać pięniądze od starszych schorowanych ludzi na inwestycje w Toruniu 🤣

nic innego tylko lewackie skrzywienie tematy obyczajowe nie mające nic wspólnego z życiem codziennym 

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

to jest twoje słowo na niedzielę ? ciekawe czy ci lżej jak atakujesz kościół i rydzyka w polsce 95 % ludzi jest wierzących pomyślałeś o co ci chodzi w tych postach jest 2 dni świąt kościelnych jutro Matki Boskiej Królowej Polski  ja podejrzewam że liczysz na zagubione owieczki żeby przeszły na stronę niewierzących  w ciężkich chwilach ludzie raczej wracają do kościoła a te chwile wcześniej czy później każdy będzie miał mam na myśli min .starość i samotność a od tego nie ma ucieczki zobaczysz wtedy czy warto było drwić z wiary i kościoła

Wytykanie księżom rozpasania, pazerności czy nieczystości to nie jest atak na kościół. Powtarzasz dokładnie narrację PISu i samych klechów że gdy wytknie mu sie wakacje z kochanką to jest już atak na cały KK i Watykan.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nic innego tylko lewackie skrzywienie tematy obyczajowe nie mające nic wspólnego z życiem codziennym 

Mariuszek czas pomóc realnie Twojemu idolowi 😂

0030ee3a8cac348ffec699500fdbe85b.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, Ulman napisał:

Wytykanie księżom rozpasania, pazerności czy nieczystości to nie jest atak na kościół. Powtarzasz dokładnie narrację PISu i samych klechów że gdy wytknie mu sie wakacje z kochanką to jest już atak na cały KK i Watykan.

każdy się rozpasa to i księża idą w tym kierunku ktoś musi służyć bo w Europie są miliony wybudowanych świątyń a pastwienie się ich nieczystością to jest łatwizna bo przeciwnik się nie odgryza zacznij z ludźmi w togach nauczycielami lekarzami nie wypłacił byś się  a rydzyk no cóż łatwy chłopak do bicia 

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano

tak sobie wczoraj obejżałem w tvn 24 reportaż o mafi smieciowej we włoszech , kiedyś zakopywali w ziemi gdzie popadnie a teraz coraz wiecej pożarów w sortowniach za ubiegły rok chyba 100 pożazrów sortowni smieci we włoszech oczywiscie wraz ze smieciami ,to nasze pożary wysypisk to drobne zapruszenia ognia .  każdy płaci a ludzie dalej co nie którzy zostawiają worki smieci w lesie .

Opublikowano
38 minut temu, racyl napisał:

77cf8faf5633d47da4b314cdfe505673.jpg

żywcem skopiowane bolszewicko,sowieckie plakaty propagandowe z lat przedwojennych tylko na tamtych był kułak ,fabrykant gnębiący chłopa i proletariusza

• Like 1
Opublikowano

niższe opłaty i nikomu nie opłacałoby się wywozić śmieci do lasu i marnować paliwa na drogę

albo dbamy o ekologię albo zarabiamy na ekologii

2 minuty temu, jarecki napisał:

tak sobie wczoraj obejżałem w tvn 24 reportaż o mafi smieciowej we włoszech , kiedyś zakopywali w ziemi gdzie popadnie a teraz coraz wiecej pożarów w sortowniach za ubiegły rok chyba 100 pożazrów sortowni smieci we włoszech oczywiscie wraz ze smieciami ,to nasze pożary wysypisk to drobne zapruszenia ognia .  każdy płaci a ludzie dalej co nie którzy zostawiają worki smieci w lesie .

ca8cb833e5b7b3a246bcafe20299f71e.jpg

Opublikowano
6 minut temu, witejus napisał:

lat przedwojennych tylko na tamtych był kułak ,fabrykant gnębiący chłopa i proletariusza

Miłościwie panujący doskonale pamiętają te plakaty i dzisiaj Również wskazują wrogów proletariatowi. O dziwo tych samych.:lol:

Opublikowano
8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

każdy się rozpasa to i księża idą w tym kierunku ktoś musi służyć bo w Europie są miliony wybudowanych świątyń a pastwienie się ich nieczystością to jest łatwizna bo przeciwnik się nie odgryza zacznij z ludźmi w togach nauczycielami lekarzami nie wypłacił byś się  a rydzyk no cóż łatwy chłopak do bicia 

Ale po co w łupi sposób próbujesz ich usprawiedliwiać? Grzech to grzech i fakt że wytykasz go księdzu nie jest atakiem na kościół tylko wskazaniem grzechów tych którzy powinni dawać przykład. Niestety w twojej zaburzonej jaźni ksiundza nie można nawet tknąć bo un swienty i kropka. Przeciwnik się nie odgryza bo wie co robi i wie że nie ma argumentów żeby się obronić.

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

niższe opłaty i nikomu nie opłacałoby się wywozić śmieci do lasu i marnować paliwa na drogę

Takie były założenia programu odbioru odpadów przez gminę. Ale , po drodze, okazało sie że wszyscy chcą na tym jednak zarobić. 

Opublikowano

dopłacają do nierobów, dają im socjale a jak chodzi o dobro wszystkich to jeszcze chcą na nich zarobić

Opublikowano

Mam sąsiadkę i ona zawsze w sobotę utylizuje śmieci. Wszyscy segregują, płacą i oddają. Ona nie płaci i pali.

Nie wiem jak ten system funkcjonuje.

Ja raz paliłem karpy korzeniowe to mnie PSP najechała bo życzliwy się znalazł.

Opublikowano
27 minut temu, mirro napisał:

Miłościwie panujący doskonale pamiętają te plakaty i dzisiaj Również wskazują wrogów proletariatowi. O dziwo tych samych.:lol:

to masz szczęście że nie byłeś kułakiem ,fabrykantem w tamtych czasach tylko jesteś dzisiaj

Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

@racyl Ty żeś mi życie teraz uratował. Bo jak po tej szczepionce, nagle naszłaby mnie chęć przebierania się w "seksowna bieliznę żony", to choć grzechu mieć nie będę i spowiadać się z tego nie muszę.😂

a przymierzales juz czy sie zmiescisz ??? przyjdzie co do czego a tu biustonosz za maly i bedzie smiech.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

"Debile"  to   dobrowolnie  dają  się  szczepić   na Covid   :P   :P  

z tego co wiem to wiekszosc rzadzacych sie zaszczepila wiec mozesz miec racje😛.

a tak swoja droga ta babcia pokazala jak naprawde powinno wygladac chrzescijanstwo-nie mylic z polskim katolicyzmem...gdy wiekszosc duchownych pokazywala taka postawe jak ona kosciol i swiat wygladalby inaczej.

1 godzinę temu, witejus napisał:

to kardynał Gulbinowicz do Sejmu startował pod pseudonimem Jan Kanthak?to rzeczywiście nie wiedziałem,chyba mam rację z tą pomrocznością

chyba znowu musisz sie podlaczyc do pradu, popatrz jeszcze raz nad czyim zdjecciem jest to zdanie.

1 godzinę temu, mirro napisał:

Jak to powiedział jeden z kierowników marketów? " U nas pracownice nie zarażają się COVID, bo nie mają czasu".:lol:

w realnym zyciu to wyglada tak- gdy ktos zachoruje to dzwoni do lekarza i idzie na l-4 bo sie przeziebil i w zadnym wypadku nie robi testow albo idzie do prywatnego lekarza robi test za 50 zl chocby wyszedl pozytywny to i tak nikt tego nigdzie nie zglasza...a potem wychodza takie jaja ze znajoma byly chora, ale nie ma papierow wiec znowu ma kwarantanne, a dziecko nie pojdzie do komunii

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

chyba znowu musisz sie podlaczyc do pradu, p

dla ciebie 400V to za mało

8 minut temu, mirro napisał:

No że wtedy nie byłem proletariuszem.:lol:

jakbyś wtamtych czasach miał to co masz dziś i ograbiono cię ze wszystkiego ,wywieziono na sybir ,lub na stepy Kazachstanu lub co gorsza wymordowano twoją rodzinę a na końcu ciebie to nie miałbyś okazji pisać takich bredni i nie porównywałbyś rządu PiS do rządów Stalina

Opublikowano
30 minut temu, Ulman napisał:

Ale po co w łupi sposób próbujesz ich usprawiedliwiać? Grzech to grzech i fakt że wytykasz go księdzu nie jest atakiem na kościół tylko wskazaniem grzechów tych którzy powinni dawać przykład. Niestety w twojej zaburzonej jaźni ksiundza nie można nawet tknąć bo un swienty i kropka. Przeciwnik się nie odgryza bo wie co robi i wie że nie ma argumentów żeby się obronić.

kapłani jako warstwa społeczna powstali już w starożytnym Egipcie była to grupa ludzi nie pracujących przetrwali do dziś i ataki nic nie dadzą 

w zachodniej europie było dużo reform kościoła nawet blisko nas w czechach jan hus i tam sami ateiści są 

wyszydzając duchownych daj przykład reformy kościoła który by pomógł odchodzeniu od praktykowania w KK może właśnie KK jest za bardzo tolerancyjny w przeciwieństwie do islamu prawosławia czy judaizmu ?

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

to nie miałbyś okazji pisać takich bredni i nie porównywałbyś rządu PiS do rządów Stalina

ja tylko wskazuję na wykorzystanie tych samych narzędzi propagandy i przekazu w nich zawartego. Nigdy nie ważyłbym si przyrównywać rządów PiS do rządów Stalina i spółki, choć dla Polski skutki jednych i drugich moga byc opłakane.

Opublikowano

mam na polu srednie napiecie ale pada wiec mi sie nie chce po pszenyzie chodzic,akurat wszystkie slupy na ornym. nie opowiedziales jak ty sie do woltow podpiales , dawaj posmiejemy sie.

no widzisz kaplani jako warstwa pasozytow od tysiecy lat sa znani.

tylko jak mnie pamiec nie myli to jehoszua byl stolarzem, kefas rybakiem, ktorys pracowal w izbie celnej inny byl pisarzem - zadnego darmozjada

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v