Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja wiem skąd idzie bo moja żona przy tym pracuje także wiem gdzie składa zapotrzebowanie na to.

wójtowie, burmistrzowie, prezydenci są z różnych opcji i tam gdzie się nic nie robiło dalej się nic nie robi

Opublikowano (edytowane)

racyl-nie chwal sie tym bo to kiepsko swiadczy o twojej zonie. w sumie to i po co jej to wiedziec 😛, do tego wojewoda to organ administracji panstwowej.

ale tak z ciekawosci poszukaj budetu swojej gminy i sprawdz jej dochody budzetowe co i skad wplywa-

emeryci i rencisci popierajcie partie czynem -umierajcie przed terminem

https://beskidzka24.pl/emerytury-beda-wyzsze-spadla-bowiem-srednia-dlugosc-zycia/

Edytowane przez jacus
Opublikowano

Ty sobie możesz poczytać o tym a ja mam wiadomości z pierwszej ręki.

chyba są nie wierzysz w to co piszesz 😁 jest taki trzaskowski i wielu jemu podobnych gdyby takie rzeczy były to oni o pierwsi by o tym trabili

budżet gminy jako całość to nie to samo co budżet OPS. jak komornik nie może je zagarnąć to wójt je może zastawić 😂

jeszcze napisz że z kasy na zwrot akcyzy wójt może zbudować chodnik czy co tam innego 😁

Opublikowano

tobie się wydaje że z budżetem gminy można przeznaczyć na dowolny inny cel. zamiast ludziom wypłacić 500+, alimenty można przeznaczyć na hostel lgbt .

trzeba jeszcze rozumieć to co się czyta

Opublikowano
21 minut temu, jacus napisał:

racyl-nie chwal sie tym bo to kiepsko swiadczy o twojej zonie. w sumie to i po co jej to wiedziec 😛, do tego wojewoda to organ administracji panstwowej.

ale tak z ciekawosci poszukaj budetu swojej gminy i sprawdz jej dochody budzetowe co i skad wplywa-

emeryci i rencisci popierajcie partie czynem -umierajcie przed terminem

https://beskidzka24.pl/emerytury-beda-wyzsze-spadla-bowiem-srednia-dlugosc-zycia/

Był płacz że ZUZ nie wytrzyma a tu co się teraz okazuje jest już nadwyżka szczepionki podziałały i zamknięte szpitale i przychodnie .

Opublikowano
1 minutę temu, racyl napisał:

tobie się wydaje że z budżetem gminy można przeznaczyć na dowolny inny cel. zamiast ludziom wypłacić 500+, alimenty można przeznaczyć na hostel lgbt .

Aaaaaa to dlatego te tablice "Strefa wolna od LGBT." Teraz kumam.:lol:

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Aaaaaa to dlatego te tablice "Strefa wolna od LGBT." Teraz kumam.:lol:

tablice to do zdjęcia lewak użyczył i zabrał zaraz bo mu szkoda było kasy

EzGX9MzWEAQ8A2z?format=jpg&name=medium

Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

trzeba jeszcze rozumieć to co się czyta

wlasnie ty czegos nie rozumiesz- miliony wyplacane jako 500 + wchodza do budzetu kazdej gminy-u nas to rocznie 17 mln-jako dotacja celowa z budzetu panstwa !!!!! nie mozna ich wydac na inne cele ale sa wliczane do dochodow i pod nie mozna zadluzyc gmine na kolejne miliony do 60 % budzetu,

u mnie w ciagu 3 lat zadluzenie wzroslo z 20 do 40 milionow..rozgrzebali budowe szkoly na 20 milionow-firma zbankrutowala, dotacja przepadla, wiec radni wpadli zeby jednak remontowac i rozbudowac stara i chca kolejne miliony wydac a dzieci jest mniej niz polowa z moich czasow.

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jacus napisał:

wlasnie ty czegos nie rozumiesz- miliony wyplacane jako 500 + wchodza do budzetu kazdej gminy-u nas to rocznie 17 mln-jako dotacja celowa z budzetu panstwa !!!!! nie mozna ich wydac na inne cele ale sa wliczane do dochodow i pod nie mozna zadluzyc gmine na kolejne miliony do 60 % budzetu,

u mnie w ciagu 3 lat zadluzenie wzroslo z 20 do 40 milionow..rozgrzebali budowe szkoly na 20 milionow-firma zbankrutowala, dotacja przepadla, wiec radni wpadli zeby jednak remontowac i rozbudowac stara i chca kolejne miliony wydac a dzieci jest mniej niz polowa z moich czasow.

a kto ci powiedział że jakby nie było 500+ i innych to by nie dostali większych kredytów ?

każdy chcę chodnik, drogę, oświetlenie tylko jak to zrobić bez kredytów. bez kredytów to nic by nie powstało, tak samo robią to ci z psl, pis czy inni

Moja żona pracuje w sąsiedniej gminie w głusk w której pd zawsze dużo rzeczy się budowało a przede wszystkim drogi, budynek gminy pobudowali nowy zamiast stary remontować, część pomieszczęń jest na wynajem. to jest gmina naprawdę rozwijająca się.

ty się podniecasz zadłużeniem a to do niczego nie prowadzi bo zamiast dzieci w twojej szkole uczyć się to będą dowożone do innej i tyle z tego skąpstwa będzie

Edytowane przez racyl
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v