Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, mysza103 napisał:

No i w ostatnim zdaniu to ująłeś jasno , za czyny dziadka nie możesz się wstydzić , bo nie miałeś na to wpływu , co ktoś w przeszłości zrobił . Ale za dziadka jako osobę , można się wstydzić , że się miało taką czarną owcę w rodzinie . . I tyle w temacie 

Oczywiście każdy może mieć własne zdanie , dla jednych może to być wstyd , a dla innych zaszczyt , że ktoś taki był w rodzinie , 

Nie wstydził byś się za dziadka gdyby nie czyny które popełnił. Czyny z dziadkiem wystepują zawsze łącznie Za czyn anonimowej osoby nie możesz się wstydzić bo to nie twoja sprawa. Za dziadka który żadnego czynu nie popełnił  wstydzć sie nie możesz, bo i za co?. Powtarzam jeszcze raz dziadek bez czynów i czyny bez dziadka są pojęciami zupełnie obojętnymi i za zadne z osobna nie mozna się wstydzić. Tak więc jesli nie wstydzisz się za czyny dziadka to równiez nie wstydzisz sie za dziadka,  a jesli sie wstydzisz to za jego i jego czyny jednoczesnie choć to bez sensu bo nie miałeś na to żadnego wpływu. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ulman napisał:

Dlaczego ma sie wstydzić?

Kolega  poniżej  ci  ładnie  wyjaśnił  :) 

1 godzinę temu, mysza103 napisał:

A tobie by nie było wstyd gdyby twój ojciec , czy dziadek zamiast bronić własnego kraju ,  ,, sprzedał się ,,  i wstąpił do wojska innego kraju żeby zabijać własnych rodaków .?

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak mozesz się wstydzić za cos na co nie miałeś żadnego wpływu? To jest debilizm w najczystszej formie.  Za sąsiada pijaka też byś się wstydził?

Nie  miałeś   ale  mieć  przodków  którzy  zdradzili  własny  kraj  to wstyd.  No  chyba  że  się  wstydu  nie  ma  to  co  innego.  A  co  ma sąsiad  z  tobą  wspólnego.

A  opozycyjni  celebryci  którzy  pisali  że  się wstydzą  za granicą  po Polsku  mówić  i  przyznawać  że  są  z Polski   są  Debilami ???

173080903_211498564074274_68215720527765

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
9 minut temu, Denwer napisał:

mieć  przodków  którzy  zdradzili  własny  kraj  to wstyd.

i co w takim przypadku byś zrobił? u Ciebie wszyscy w pisie? wszystkie wujki i pociotki?

Opublikowano
23 minuty temu, DTaras napisał:

myszko, dzieciaku, 

Jeśli nie masz ponad 30 lat , to z powodzeniem mógłbym być twoim ojcem , ale dzięki że mi tak pochlebiasz . Teraz czuję się jak 20 latek 

• Haha 1
Opublikowano
18 minut temu, Denwer napisał:

Nie  miałeś   ale  mieć  przodków  którzy  zdradzili  własny  kraj  to wstyd.  No  chyba  że  się  wstydu  nie  ma  to  co  innego.  A  co  ma sąsiad  z  tobą  wspólnego.

Nasłuchałeś się propagandowych idiotyzmów i teraz to powielasz żeby nie wyszło na to ze sie nie ma za co Tuska czepić. 

Wytłumacz mi jak mozesz się wstydzić za coś co nie było twoim udziałem , za twoją przyczyną  i na co nie miałeś żadnego wpływu. 

Co ma sasiad z toba wspólnego? Tyle samo co twój dziadek - ani na jednego ani na drugiego nie masz wpływu

• Like 1
Opublikowano
37 minut temu, mysza103 napisał:

Ale za dziadka jako osobę , można się wstydzić , że się miało taką czarną owcę w rodzinie . . I tyle w temacie 

A jakby się okazało że twojej babce spodobał się niemiec i poszła z nim to co wtedy ?😂

Opublikowano (edytowane)

Dla Marecka to straszny wstyd ,choć to nie ma żadnego sensu, bo na babkę  wpływu nie miał. Ona mogła by się wstydzić za swoje czyny ale on za jej nie ma prawa bo to wbrew zdrowej logice. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Nasłuchałeś się propagandowych idiotyzmów i teraz to powielasz żeby nie wyszło na to ze sie nie ma za co Tuska czepić. 

Wytłumacz mi jak mozesz się wstydzić za coś co nie było twoim udziałem , za twoją przyczyną  i na co nie miałeś żadnego wpływu. 

Co ma sasiad z toba wspólnego? Tyle samo co twój dziadek - ani na jednego ani na drugiego nie masz wpływu

już byli tacy co cały naród wysyłali do komór, bo niektórym coś się w głowach uroiło i uważali że są winni przewinień innych.

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, Denwer napisał:

Kolega  poniżej  ci  ładnie  wyjaśnił  :) 

A  opozycyjni  celebryci  którzy  pisali  że  się wstydzą  za granicą  po Polsku  mówić  i  przyznawać  że  są  z Polski   są  Debilami ???

Wojna to gwałt państwa, narodu, praw człowieka. Denwer a skąd wiesz, że Twoja babcia nie została zgwałcona. To wstydziłbyś się jej czy siebie. Miała wybór? Jakie są najlepsze wybory  w podobnych sytuacjach? 

Aa Racyl mnie ubiegł w podobnej myśli..

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, pafnucy napisał:

i co w takim przypadku byś zrobił? u Ciebie wszyscy w pisie? wszystkie wujki i pociotki?

Nie  nie  wszyscy  ale  co  to ma wspólnego  ??

15 minut temu, Ulman napisał:

Normalnie  tak  samo  jak rodzice  wstydzą  się  za  swojej  dzieci  jak  zrobią  coś  niestosownego.

15 minut temu, Ulman napisał:

Sąsiad  ma tyle samo  wspólnego  co  twój  dziadek  chyyy  dobre.  No  chyba  że  jest  twoim  sąsiadem.  Bo  dziadek  to  rodzina  a sąsiad  obca  osoba jeśli  nie widzisz różnicy znaczy  żeś   ograniczony  umysłowo.

To jak  z tymi celebrytami  opozycji  co  wstydzą  się  tego  że  są  Polakami  za granicą  jak to jest  odpowiesz  ???

8 minut temu, Ywa napisał:

Denwer a skąd wiesz, że Twoja babcia nie została zgwałcona. To wstydziłbyś się jej czy siebie. Miała wybór? Jakie są najlepsze wybory  w podobnych sytuacjach? 

Widać  że  masz nie równo  pod kopułą.  Porównywać  gwałty  do  dobrowolnego  podpisywania   volksdeutsch  listy  i  wstępowanie  do  wojska  najeźdźcy. Bo jak wiemy  to  niemieckiego  języka  donald  nauczył się  w domu  :)  

172855854_769160517328121_70359552186776

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Bo ja wiemy  to  niemieckiego  języka  donald  nauczył się  w domu 

jedni się uczą, a inni udają dysortografię.

Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

A jakby się okazało że twojej babce spodobał się niemiec i poszła z nim to co wtedy ?😂

To w tej chwili byłbym Polakiem , lub Niemcem . Jeśli byłbym Niemcem , to wstyd by mi było mówić głośno że babka była Polką , a do dziadka mógłbym mieć żal że se wziął na żonę Polkę , i w drugą stronę tak samo . Mówię o czasach wojny , bo teraz to jest inna bajka , i nie widzę różnicy czy żona byłaby biała , czarna , żółta  , byle tylko komuś pasowała i jest ok.

Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

jedni się uczą, a inni udają dysortografię.

chyba  się  tak  nie  da.  Ale  widzę  argumentów  brakło.  no  i  oto  chodziło  :D  :D  :D  

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pafnucy napisał:

to bezsensowne obrazki bym wstawiał.

tak se tłumacz  tak  se mów    :D  :D  :D  

173110592_511835450428793_43634377772175

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mysza103 napisał:

To w tej chwili byłbym Polakiem , lub Niemcem . Jeśli byłbym Niemcem , to wstyd by mi było mówić głośno że babka była Polką , a do dziadka mógłbym mieć żal że se wziął na żonę Polkę , i w drugą stronę tak samo . Mówię o czasach wojny , bo teraz to jest inna bajka , i nie widzę różnicy czy żona byłaby biała , czarna , żółta  , byle tylko komuś pasowała i jest ok.

oj Ty " ynteligencie " pisowski 😁 A babka to w jakich czasach mogłaby żyć jak nie wojny 😂

1be56bd4e8448e9f34c4e79c86afa542.jpg

Edytowane przez racyl
Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Normalnie  tak  samo  jak rodzice  wstydzą  się  za  swojej  dzieci  jak  zrobią  coś  niestosownego.

Tylko na dzieci masz bieżący wpływ bo je wychowujesz i za nie odpowiadasz.  Za dziadka nie odpowiadasz i nie mogłeś mieć na niego wpływu bo cie na swiecie nie było, więc o jakim wstydzie mówisz?

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

o jakim wstydzie mówisz?

O tym o którym  mówią  opozycyjni  celebryci  😎

173158537_3863598080355144_5473569509345

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

174333401_514888032843627_18224436877018

Szkoda tylko, że to akurat twój kaczorek drze ryja z mównicy jak Hitler, w podobnym tonie i argumentacji, a i gestykulacje się dopasuje 😁

Trzeba nie mieć mózgu żeby popierać narodowych socjalistów i wypominać innym podobieństwa do Hitlera. Serio jesteś tak tępy, czy po prostu dobrze ci za to płacą? 🤣

• Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

O tym o którym  mówią  opozycyjni  celebryci  😎

Czyli nie umiesz wybrnąć z tematu wstydzenia się coś na co nie masz jakiegokolwiek wpływu? Tego się można było spodziewać. 😂

Skoro Tusk nie może się za dziadka wstydzic to o co chodzi z tym dziadkiem z wermachtu? Hmmm, pewnie to news dla debili 😆

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v