Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, hubertuss napisał:

Nie był bym taki pewny. Już samo zaatakowanie Polski będącej w UE jest dla Putina większym problemem. Popatrz co robi z Ukrainą a popatrz, że nie rusza małych Litwy Łotwy czy Estonii.

Do czego mu te male panstewka potrzebne... Woli jedna a pożadne podgryzywac pokawalku

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, witejus napisał:

czytałeś do końca czy jak jacuś nagłówek?

Tak została uniewinniona.

4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Do czego mu te male panstewka potrzebne... Woli jedna a pożadne podgryzywac pokawalku

A choćby do tego by połączyć się z okręgiem Kaliningradzkim. A do czego mu Ukraina? Mają tylko pola uprawne, których w Rosji nie brakuje.

Opublikowano

Wojować z jednym słabym państwem a z trzema to różnica trochę jest

2 minuty temu, hubertuss napisał:

A choćby do tego by połączyć się z okręgiem Kaliningradzkim. A do czego mu Ukraina? Mają tylko pola uprawne, których w Rosji nie brakuje.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

polityczno finansowy twór zajmujący sie małostkowymi sprawami ludzi w całej Europie mało obchodzi UE frekwencja wyborcza jest maleńka jak dla mnie może się rozpaść choćby jutro 

Ale jak to się ma do twojego twierdzenia że UE się nigdy nie rozpadnie? Uważasz to za wytłumaczenie? To jest jakiś bełkot człowieka który nie potrafi uargumentować twierdzenia które wyartykułował.

Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Ale jak to się ma do twojego twierdzenia że UE się nigdy nie rozpadnie?

naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem,jedno nie zaprzecza drugiemu ,jeśli powiem że twój dom nie zawali się nigdy bo nie żałowałeś cementu i stali a za chwilę powiem ,jak dla mnie może go szlag trafić w tej chwili to zaprzeczyłem że się nie zawali?to tak łopatą kawę na ławę

Opublikowano

Jeśli twierdzenie Mariuszka brzmi - UE się nigdy nie rozpadnie 

Ja pytam czemu tak twierdzi 

on odpowiada - "polityczno finansowy twór zajmujący sie małostkowymi sprawami ludzi w całej Europie mało obchodzi UE frekwencja wyborcza jest maleńka jak dla mnie może się rozpaść choćby jutro" 

to jaki to ma związek z jego twierdzeniem? Przecież to bełkot zdezorientowanego i bezradnego intelektualnie człowieka

Opublikowano
35 minut temu, galan99 napisał:

Ruski zagarnie Ukrainę nam oda nasze ziemie i będziemy spólnikami z Rosja rozbicia  Ukrainy .

Jeszcze żeśmy naszych dróg nie wyremontowali a ty już chcesz żebyśmy na Ukrainie budować zaczęli?

Nowak chwilowo nie ma czasu. 😂

Opublikowano

Ukraina wcześniej czy później się rozpadnie. Tego kraju nie było i nie będzie. To jest obecnie najdzikszy kraj w europie. Takiego burdelu, korupcji, gangsterki nie ma w żadnym kraju. Oni od 20 lat praktycznie stoją w miejscu. Jak pisałem już nie raz - Węgrzy, Rosja i my powinniśmy podzielić tą padlinę żeby to ucywilizować. A że trzeba by ich napi...ć to już inna sprawa. Nimi tak się zarządzało od zawsze.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, jacus napisał:

pokraczny bekart traktatu wersalskiego, panstwo sezonowe- gdzies juz to czytalem.........

https://wyborcza.pl/magazyn/1,124059,15254837,Pani_Sernik_zaplata_siec.html

ciąg dalszy nastąpił jacuś nieudolny manipulancie

Aktualizacja (19.02.2018): Kania jednak uniewinniona

W sierpniu 2016 roku Sąd Apelacyjny uniewinnił Kanię. Wszelkie wątpliwości rozstrzygnął na jej na korzyść. Uznał, że działanie dziennikarki nie wypełnia znamion płatnej protekcji (a nie wyłudzenia, jak podaliśmy pierwotnie). Sąd przyjął, jak pisał Mariusz Jałoszewski w serwisie Oko.press, że Kania „kreowała się na osobę wiele mogącą i wiele znaczącą”. Ale było to tylko chwalenie się. Sąd nie znalazł dowodu, że znajomość z żoną D. miała podłoże korupcyjne.

Prokuratura opolska, która oskarżała dziennikarkę w tej sprawie, w sierpniu 2016 roku, a więc już za obecnych rządów PiS, napisała kasację do Sądu Najwyższego, zarzucając sądowi apelacyjnemu m.in. błędną ocenę przesłanek przestępstwa polegającego na powoływaniu się na wpływy oraz naruszenie przepisów procesowych, m.in. nieodniesienie się do wszystkich dowodów.

Ale kilka dni po złożeniu kasacji prokuratura ją wycofała. W tej sytuacji, w grudniu 2016 roku, Sąd Najwyższy nie miał innego wyjścia, niż pozostawić odwołanie bez rozpoznania. To ostatecznie zakończyło proces Kani. Formalnie dziennikarka jest osobą niewinną.

Edytowane przez witejus
Opublikowano (edytowane)

Zwolniony bo nie było aktu oskarżenia i wyroku. Ile czasu można trzymać człowieka bez postawienia przed sądem? Siedział byś 9 miesięcy za nic? Dlaczego Zreo przez 9 miesięcy nie postawił go przed sądem? Ano dlatego, ze on w PL przestępstw nie popełniał a Ukraińcy mają go w d.

Edytowane przez hubertuss
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v