Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Jeśli jako przedstawiciel prostego ludu wszystko rozumiesz dosłownie i łykasz jak indor kluchy to możesz uważać mnie za kłamcę . Z drugiej strony wychodzi na to że ty kłamcom wierzysz bez jakiejkolwiek refleksji

Łoooj jakis ty delikatny. Niemcom dać zarobić bo nasze sieci za ciasne dla Jaśnie Pana.:o

tak  tak  bo  pisząc  prze  płacisz  miałeś  namyśli  że  nie  płacisz  🤣  typowe  tłumaczenie  każdego  ograniczone  na umyśle 

A  FB  i TT   dobrze  zrobiły    banując   Trampa  czy  źle    i  szkodzą  tym  sobie  ???

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A że monitor ma 50 cali

taki mały   eeee kiepski  jesteś 

Opublikowano

Po co wogole dyskutować o dzbanka ch politycznych i rzeczach które się nie ma wpływu. Ani pis ani po tylko korporacje które sponsoruja polityków

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

🤣taki mały   eeee kiepski  jesteś 

Taki mi wystarcza żeby od czasu do czasu zagrać ze znajomymi na konsoli jak wpadna na cos mocniejszego ;) TVP nie ogladam to nie potrzebuje nie wiadomo czego. To tylko elektroniczna zabawka a nie jak u PiS-iorkow centrum informacyjne ;) Chociaż ma funkcję dzielenia ekranu, to można by jednocześnie tvp1 tvp2 TVP Info i jeszcze regionalna oglądać na raz, przydal by się taki PiSiorom ;)

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Taki mi wystarcza żeby od czasu do czasu zagrać ze znajomymi na konsoli jak wpadna na cos mocniejszego

Widzisz  a ja  nie lubię  jak jakaś  rzecz  mnie  ogranicza   jak wydaję  pieniędzy  to   wolę  aby  Telewizor  miał  wszystkie  dostępne  funkcję. TVP  to nie  są jedyne  dostępne  kanały   już  od  wielu  lat  nie wiem  czy  wiesz

Opublikowano (edytowane)

Wiesz, tu wystarczy dekoder za 100zl i mam telewizor ;) A abonamentu płacić "za odbiornik"  nie muszę :) Ale abonament idzie tylko na TVP. TVN czy Polsat nic z tego nie dostają ;) Mój monitor od twojego telewizora różni się tylko tym że nie ma wbudowanego dekodera, czyli nie jest odbiornikiem RTV i nie podlega abonamentowi ;)  A na Klarenbacha Ogorkowa i Jakimowicza płace "tylko" w tych 2mld z podatków. 

Opublikowano (edytowane)

Trump mimo wszystko nie doprowadził w swej kadencji do wojny jak jego poprzednicy. To znaczy zawiódł chlubną  tradycją? ... migając się jedynie prowokacjami, które w efekcie osłabiły  wizerunek mocarstwa ; zatem  nie wywiązał się z umowy.. ma jeszcze szansę?

• Trzej prezydenci byli poddani procedurze usunięcia z urzędu, ale zostali uniewinnieni przez Senat Stanów Zjednoczonych: Andrew Johnson (1865–1869, sądzony w roku 1868), Bill Clinton (1993–2001, sądzony w 1998 roku), Donald Trump (2017–, sądzony w 2020 roku)  (wikipedia)

😰https://wiadomosci.wp.pl/nieoficjalnie-zbigniew-stonoga-zatrzymany-w-holandii-6594911702268704a

i to jeszcze w ojej rodzinnej miejscowości

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

tak  tak  bo  pisząc  prze  płacisz  miałeś  namyśli  że  nie  płacisz  🤣  typowe  tłumaczenie  każdego  ograniczone  na umyśle 

A  FB  i TT   dobrze  zrobiły    banując   Trampa  czy  źle    i  szkodzą  tym  sobie  ???

taki mały   eeee kiepski  jesteś 

A propos ograniczeń umysłowych - jeśli  ja z moimi poglądami ,na pytanie , czy płącisz abonament, odpowiadam krótko i zdawkowo  "oczywiście" to od razu powinna ci sie zapalić czerwona lampka. Niestety łyknąłeś to jak małpa kit  czyli jak na PISowca przystało.

FB i TT to prywatne biznesy i maja prawo robić co tylko im sie spodoba. U nas na forum też banuja niektórych głupków i awanturnikó więc najwyraźniej tak musi być.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

dsbh- czemu lubie tess-sam nie wiem ,kto sie czubi ten sie lubi

Obserwując to z boku, to tak nie wygląda, trochę w tych żartach przesadziłeś.

47 minut temu, Ulman napisał:

Co do Bidena. Z mojego punktu widzenia bedzie spokojniejszy, bardziej poukładany i przewidywalny ja Trump. 

Co do przekonań jest oczywiście takim samym socjalistą jak Trump a że będzie podnosił socjal i podatki najbogatszym to nie mów że cie ten fakt nie cieszy.

Czyli dla świata to dobrze bo nie będzie wywoływał konfliktów a dla kraju nie koniecznie.

43 minuty temu, Denwer napisał:

Nie  lubię  robić  zakupów  w małych  ciasnych  sklepach.

Klaustrofobię masz 🤔 ?

24 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Mam tylko monitor, bez funkcji odbioru TV, taki nie podlega abonamentowi ;) A że monitor ma 50 cali ;) Znajomy wyrejestrowal 20 lat temu, nawet jeżeli go zlapia to nalicza max 5 lat do tyłu, to i tak jest 15 lat do przodu ;) A nawet jeżeli przyjdzie listonosz na kontrol, to nie masz obowiązku go wpuszczac, a za nim przyjedzie z obstawa to telewizora już nie bedzie ;)

Kto chce, to wie jak to działa, nie musiałeś tego pisać. Poza tym TVP to nie tylko TVP info czy Wiadomości, jest kilka innych kanałów z czego kilka to kanały powtórkowe ale na kilku Kulturze, Historii, Sporcie można coś zobaczyć. Teraz doszedł jeszcze Dokument. Abonament to również Polskie Radio a tam jest większy bałagan niż w TVP. I żeby nie było płace abonament, chociaż mógłbym tego nie robić.

18 minut temu, sabuliga napisał:

Po co wogole dyskutować o dzbanka ch politycznych i rzeczach które się nie ma wpływu. Ani pis ani po tylko korporacje które sponsoruja polityków

@sabuliga to na pewno Ty :) ?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

FB i TT to prywatne biznesy i maja prawo robić co tylko im sie spodoba.

Ale  szkodzą  tym  sobie    czy  nie  że  banują   Polityka   ??

20 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mój monitor od twojego telewizora różni się tylko tym że nie ma wbudowanego dekodera, czyli nie jest odbiornikiem RTV i nie podlega abonamentowi

Ale jak założysz  dekoder  będzie  już  odbiornikiem RTV  i podlega  abonamentowi.  Smutne  to  że   jesteś  ograniczony   z  odbiorem  Telewizji  naziemnej jak i satelitarnej  i to  od  20 lat.

A ile ty masz  lat  że  jeszcze  w gry  grasz  ??

4 minuty temu, dsbh napisał:

Klaustrofobię masz 🤔 ?

Nie ale  lubię  duże  przestrzenie   anie  gdzie  jeden na drugim  łazi  zwłaszcza  podczas  pandemii

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Denwer napisał:

Ale jak założysz  dekoder  będzie  już  odbiornikiem RTV  i podlega  abonamentowi.  Smutne  to  że   jesteś  ograniczony   z  odbiorem  Telewizji  naziemnej jak i satelitarnej  i to  od  20 lat.

A ile ty masz  lat  że  jeszcze  w gry  grasz? 

Ja tam się ciesze, ze TV już dawno nie ogladam, same powtórki starych filmów i polityczna propaganda, da się bez tego życ, szczególnie w ostatnich latach jak są takie rzeczy jak Netflix itp. A jak chce cos politycznego to zawsze jest internet ;) A jak chce TV sobie obejrzeć, to emeryt mieszkający razem ze mną ma TV ;) Ale to raz w tygodniu, jak cos fajnego leci to się obejrzy ;) Tureckie i rosyjskie seriale, paradokumenty i publicystyczne scierwo do życia są mi zbędne. Ostatnio z emerytem obejrzalem sobie skoki, i to tylko dlatego że mi internet zerwało ;)

O ile wiem, to nie tylko dzieci mogą grać w gry, ale jeżeli tak się ograniczasz to mi cię szczerze szkoda :) Można sobie ze znajomymi w sobote zrobić fajny turniej w Fife przy whisky z cola ;) Ale PiSiory to głównie w kościołach maja znajomych i tam się towarzysko spotykają :) Albo przy mszy w TV Trwam ;)

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ja tam się ciesze, ze TV już dawno nie ogladam, same powtórki starych filmów i polityczna propaganda, da się bez tego życ, szczególnie w ostatnich latach jak są takie rzeczy jak Netflix itp. A jak chce cos politycznego to zawsze jest internet ;) A jak chce TV sobie obejrzeć, to emeryt mieszkający razem ze mną ma TV

No to  się  zastanów   czy  oglądasz  czy  nie  oglądasz  bo  raz  piszesz  że  20 lat  już  nie masz  telewizora.  A  teraz  że   do emeryta  chodzisz  na telewizję  😂😂.  Smutne  to  że   musisz  u emeryta  oglądać  Telewizję.  Mnie  tam  co  rano  budzi  ze  snu  Polsa News

29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

O ile wiem, to nie tylko dzieci mogą grać w gry, ale jeżeli tak się ograniczasz to mi cię szczerze szkoda :) Można sobie ze znajomymi w sobote zrobić fajny turniej w Fife przy whisky z cola

A no  dzieci   grają  w gry a że niektórzy  dziećmi  są  aż  do  śmierci  to  co  innego .   Jak to mówią   jacy  ludzie   taka  i  rozrywka :( 

53 minuty temu, Ulman napisał:

A propos ograniczeń umysłowych - jeśli  ja z moimi poglądami ,na pytanie , czy płącisz abonament, odpowiadam krótko i zdawkowo  "oczywiście" to od razu powinna ci sie zapalić czerwona lampka.

oczywiście I «partykuła komunikująca, że to, o czym jest mowa, nie budzi żadnych wątpliwości, 😎

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Denwer napisał:

No to  się  zastanów   czy  oglądasz  czy  nie  oglądasz  bo  raz  piszesz  że  20 lat  już  nie masz  telewizora.  A  teraz  że   do emeryta  chodzisz  na telewizję  😂😂.  Smutne  to  że   musisz  u emeryta  oglądać  Telewizję.  Mnie  tam  co  rano  budzi  ze  snu  Polsat News. 

oczywiście I «partykuła komunikująca, że to, o czym jest mowa, nie budzi żadnych wątpliwości, 😎

Przykre jest to, ze pierwsze co robisz rano to oglądanie Polsat News. Ja tam mam przyjemniejsze obowiązki ;) Doedukuj się co może znaczyć słowo oczywiście ujęte w cudzysłów i dopiero pouczaj innych ;) wiesz, szkoda mi 250zl żeby obejrzeć jakiś film raz w tygodniu ;) Żeby tak można było wykupić dostęp minutowy to może bym się skusil, ale oni chcą od razu za cały rok ;) Zresztą i tak z żoną i dziećmi zaplacilem na TVP w ostatnim roku około 200 zł to chyba od czasu do czasu mogę skorzystać?? 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 5.01.2021 o 10:56, Denwer napisał:

Czyli  płacisz  tylko  abonament  dla  Kurskiego  ??

Dnia 5.01.2021 o 10:58, Ulman napisał:

Oczywiście

Nie wcinaj  się  w dyskusję  bo  tylko  robisz  z siebie   ofermę pranie  @Tomasz0611

21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Doedukuj się co może znaczyć słowo oczywiście ujęte w cudzysłów i dopiero pouczaj innych

A to  cudzysłów  zmienia  znaczenie  słów  ???  jeśli  tak  to  w jaki  sposób ??

Do edukuję  cie 

cudzysłów «znak graficzny w postaci dwóch par przecinków: „ ” lub rzadziej w innej formie, np. << >>, >> <<, w które ujmuje się wyrazy, powiedzenia lub zdania cytowane»

Ja tam mam przyjemniejsze obowiązki ;)

Domyślam  się  w tym  wieku  pewnie  prostata  ciśnie  jak  diabli  🤣

Zresztą i tak z żoną i dziećmi zaplacilem na TVP w ostatnim roku około 200 zł to chyba od czasu do czasu mogę skorzystać?? 

Przecież  nie  masz telewizora  od  20  lat  to  jak chcesz  korzystać.  A  no  u  emeryta  możesz 😂

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
52 minuty temu, Denwer napisał:

A ile ty masz  lat  że  jeszcze  w gry  grasz  ??

Tu akurat wiek nie ma nic do tego. Sam lubiłem pograć dla relaksu.

54 minuty temu, Denwer napisał:

Nie ale  lubię  duże  przestrzenie   anie  gdzie  jeden na drugim  łazi  zwłaszcza  podczas  pandemii

To się chodzi tam gdzie jest mało osób. Może jest drożej jak w dyskoncie ale wiem przynajmniej co jem.

Lista się wydłuża. No i Janda czy Miszczak pracują w szpitalu jako personel. Faktycznie jest kryzys na rynku.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/afera-szczepionkowa-lista-osob-zaszczepionych-poza-kolejnoscia-trafila-do-nfz/g1zn37t,79cfc278

@Ywa patrz kogo zatrzymali. Co to teraz będzie ?

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/poszukiwany-zbigniew-stonoga-zostal-zatrzymany-w-holandii/ttlf29d,79cfc278

• Like 1
Opublikowano

@dsbh tak to ja czemu niby nie ja. Czegoś na studiach nas nauczycli. Jeden z wykładowców pokazywał pkb wytwarzane przez poszczególne fitmy i kraje. Okazuje się ze taki Microsoft ma większe pkb niż unia cała. To one eksploatuja kraje biedniejsze. Kolega mój ma ziomka jest menadzerem w wawie zarabia 30 tys złotych na miesiąc. A we Francji 20tys euro proponowali przeniesienie niestety nie zgodził się bo wziął dofinansowanie z UE na 15 mln zł i otworzył firmę konsultingowa. Dzieki znajomosciom z dziećmi polityków na sgh zdobył te środki. Poza tym usa to bankructwa. Czasy zadłużenia skończyły się po to aby podwyższyć pkb

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, dsbh napisał:

Teraz  pewnie  wszystkie   haki  na PiS   wypłyną  na światło  dzienne  które  tak  skupował   ale  na  kaucje  zbierał  od  ludzi  bo  nie miał   ale  na  haki na ziobrę  kasę  miał.

Teraz  zobaczymy  czy  coś  ma  ten  bajkopisarz  🤣

W sumie  to  straszył  ziobrę  że  jak nie przestanie  go  prześladować  to  wypłyną  haki  nie  przestał  Ziobro   a nic  kompromitującego  nie  wyszło  także  zobaczymy  tym  razem 

6 minut temu, dsbh napisał:

Sam lubiłem pograć dla relaksu.

Ja tam  wole  inaczej  się  relaksować  niż  grać  w gry.  Ale  to  może  temu  że w latach 90-tych   do  2006 roku  się  grało.  Potem  już  nie 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
59 minut temu, sabuliga napisał:

Okazuje się ze taki Microsoft ma większe pkb niż unia cała. To one eksploatuja kraje biedniejsze

w jakim celu pokazuje się pkb firmy takiej jak Microsoft?

Opublikowano
16 minut temu, mirro napisał:

w jakim celu pokazuje się pkb firmy takiej jak Microsoft?

Po prostu napisałem o tej firmie w rankingu były różne korpo międzynarodowe samsung Microsoft apple. Po prostu żeby porownac

Opublikowano
2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

O ile wiem, to nie tylko dzieci mogą grać w gry, ale jeżeli tak się ograniczasz to mi cię szczerze szkoda :) Można sobie ze znajomymi w sobote zrobić fajny turniej w Fife przy whisky z cola ;) Ale PiSiory to głównie w kościołach maja znajomych i tam się towarzysko spotykają :) Albo przy mszy w TV Trwam ;)

ostatnio z synem testowałem gogle vr  . 56 zł za dobe wypozyczyłem za***ista sprawa no i zamówiłem już

• Like 1
Opublikowano

sabuliga - jak przeczytasz post, który sam napisałeś dowiesz się poco są studia. Microsoft to kraj? Jak obliczyć takie PKB? Kufa, to musiała być jakaś poetycka improwizacja... A gry? Konsole a ostatnio i Nintendo Switch z ring fitem bazują na wprowadzeniu gracza jako kontrolera. Pograsz godzinkę i masz zaliczone coś w rodzaju kross fitu. Bez flaszki z wodą lepiej nie zaczynać.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

sabuliga - jak przeczytasz post, który sam napisałeś dowiesz się poco są studia. Microsoft to kraj? Jak obliczyć takie PKB? Kufa, to musiała być jakaś poetycka improwizacja... A gry? Konsole a ostatnio i Nintendo Switch z ring fitem bazują na wprowadzeniu gracza jako kontrolera. Pograsz godzinkę i masz zaliczone coś w rodzaju kross fitu. Bez flaszki z wodą lepiej nie zaczynać.

nie pkb to wartość dóbr wytworzonych. Tak był poprostu wykres pokazany. Microsoft to firma bill gatesa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v