Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

pomoc kościoła dla biednych powinna być na pierwszym miejscu to bez dyskusji a rydzyk to spore przedsięwzięcia prowadzi tzw.misja to i wydatki ma 

powierz niech się zajmie zwykłą posługą ale jak już tyle ma to wszystko rzucić to też by była łatwizna jest uczelnia jest radio telewizja fundacje komuś to pewnie służy ale nagonki i ośmieszania nie widać końca 

no jest różnica ferdek przepijał rentę babki a rydzyk ?

Ilu biednym rydzyk pomógł ? 🤣

można kaczora ośmieszać i robić na niego nagonki ale on dał chociaż ludziom trochę socjalu a ta gnida rydzyk aby ciągle biadoli i łapy wyciąga

Opublikowano (edytowane)

Polecam obejrzeć 32:30, 51:00 czy np 58:00 a poza tym jest o materiałach wybuchowych trzymanych nielegalnie przez Dworczyka w piwnicy czy harcerzach stawiających krzyż co to kariery porobili. I wiele innych ciekawostek. I tak jak z Rydzykiem tak z pisem widać Moskiewski ślad.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

Trzymanie materiałów wybuchowych w piwnicy? Aaaaaaa to dlatego dali go do do MONU razem z Antonim. Pewnie miał zostać naczelnym saperem WP.😂

7 godzin temu, DTaras napisał:

To jest właśnie pierwszy socjalobiorca..

To nie socjalobiorca, tylko socjopata.😂

Albo faktycznie "łowca okazji".🤣

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Jacy specjaliści, takie owoce.😂

Jak to powiedział jeden z fachowców z lotnictwa, kiedy próbowano go zwerbować do podkomisji Antoniego? "Nazwisko ma się jedno, ja w tym cyrku brał udziału nie będę".😂

Opublikowano (edytowane)

@mirro oglądaj od 18:40 a konkretnie już 19:20. On te materiały trzymał w piwnicy bloku. Po co takiemu Dworczykowi materiały wybuchowe? W tym pisie co jeden to lepszy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
9 godzin temu, racyl napisał:

Ilu biednym rydzyk pomógł ?

no na pewno  temu co mejbacha zabrał , biedny bozdomny by musiał pilnować żeby mu nie ukradli i po nocach nie spać   a tak to oddał i niech sie rydzyk martwi 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Po co takiemu Dworczykowi materiały wybuchowe? 

No jak, po co lewakowi materiały wybuchowe.😂 To tak jakbyś pytał po co FARC trotyl?

Opublikowano (edytowane)

PRZMAS19821982  ale masz nik trudny do napisania , pisałeś o dopłatach a możę w ekologie warto wejść  ? budżęt na ekologie ma być zwiekszony 5 krotnie jak by było ze 2,5 tys do ha .to może i warto ?                                      a tak z innej beczki Sieć Kaufland poszukuje obecnie 30 stażystów do centrali we Wrocławiu i do działów sprzedaży. Kusi ich wynagrodzeniem w wysokości 5 tys. zł brutto miesięcznie.            
https://biznes.interia.pl/praca/news-sklepy-szukaja-sposobu-na-zdobycie-pracownikow-po-stazach-i-,nId,5156782

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

nie bądź śmieszny z tymi 2,5tys /ha to jest jak na psa gnot, ktoś kto to wymyślił miał nie równo pod sufitem myśląc że rolnik to jak chińczyk będzie za***rdalał za miskę ryżu

Opublikowano
51 minut temu, witejus napisał:

po co chłopu materiały wybuchowe?

No jak po co? Żeby zboża zasilić. 

17 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Lub nawet rozsadzić 🤔

Trzeba ulokować sędziów sobie przychylnych. 

No najwyższa pora rozsadę przygotować

Opublikowano

ja mam w ogrodku ekologie- niecale 10 arow i cudow ni ma,, z badan gleby to wychodzi II klasa, ph 6,4 a i tak slabe plony. 

pietruszki nie bedzie, pomidory-tylko koktajlowe, inne szlag trafia, ziemniaki marne, plewienie i koszenie w kolo macieju. chrzan to dopiero zalatwilem orka na 30 cm.

nie mam obornika a poplonu nie sieje wiec to tez daje popalic.

ekologia ma sens jedynie w wydaniu dziadkow-tego troche,tego troche, tu laka, tam pastwisko, potem przeorac, pare krowek i swinek.

w takich dyskusjach zawsze przypominam brunona k. ktory w lesie niedaleko mnie trenowal wysadzenie sejmu 3 tonami saletry amonowej.

Opublikowano

To jest tylko przykrywka że  na materiały wybuchowe  za dużo w Polsce stosuje się azotu w ten sposób wyłapią kto ile kupuje i to nie ważne czy faktura czy paragon podpisać trzeba z dowodem osobistym .  Trzeba kupować na bezdomnego to nie będą wiedzieć .

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, racyl napisał:

nie bądź śmieszny z tymi 2,5tys /ha to jest jak na psa gnot, ktoś kto to wymyślił miał nie równo pod sufitem myśląc że rolnik to jak chińczyk będzie za***rdalał za miskę ryżu

a przy łąkach czy trwałych użytkach zielonych ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  , oczywiscie  upraw ekologiczna z myslą o sprzedaży na rynek jest bez sensu i tu nawt nie ma co dyskutować ale uprawa pod dopłaty ?                   w USA saletry nie da się kupić kto chce .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
8 minut temu, galan99 napisał:

To jest tylko przykrywka że  na materiały wybuchowe  za dużo w Polsce stosuje się azotu w ten sposób wyłapią kto ile kupuje i to nie ważne czy faktura czy paragon podpisać trzeba z dowodem osobistym .  Trzeba kupować na bezdomnego to nie będą wiedzieć .

U mnie jeszcze nic nie podpisuje. 

Opublikowano
3 minuty temu, jarecki napisał:

a przy łąkach czy trwałych użytkach zielonych ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia  , oczywiscie  upraw ekologiczna z myslą o sprzedaży na rynek jest bez sensu i tu nawt nie ma co dyskutować ale uprawa pod dopłaty ?                   w USA saletry nie da się kupić kto chce .

łąk raczej nie pryskasz. jedynie co nawozu sypniesz a jak nie sypniesz to i na wykarmienie zwierząt zabraknie.

no chyba że to tylko fikcja, ktoś ma łąki a nie ma zwierząt to wtedy można te "ekologie"

z tym zielonym ładzie to im się we łbach poprzewracało. kiedys promowali rośliny strączkowe i chyba nadal tylko że w tym momencie jest jeden legalny środek na robaka, nie ma czym robić rotacji żeby robactwo się nie uodparniało i nikt nawet się nad tym nie pochyla tylko ma to w dupię

będzie wam ktoś produkował bób,bobik, groch, soję itp jak nie będzie środków na robactwo ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v