Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obydwoje wiemy, że chodziło mu o coś innego. Dla niego ziemia jest płaska bo do płota nie musi iść pod górkę a na furtce kończą się sprawy warte uwagi. Ale faktycznie - to jest ogłupienie.

Opublikowano (edytowane)

Nie warto mieć ambicji bo istnieje ryzyko że się nie spełnią . Nie ma sensu komplikować sobie życia.🙄 Propagandą I Socjal daje szczęście i więcej nic nie trzeba. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Teraz jakie mamy czasy nie warto sobie szarpać nerwów tracić zdrowie aby mieć dach nad głowa , michę , telewizję socjal dadzą poco pracować tyrać coś jeszcze dorobić i tak rok po roku leci .

Opublikowano
15 minut temu, galan99 napisał:

Teraz jakie mamy czasy nie warto sobie szarpać nerwów tracić zdrowie aby mieć dach nad głowa , michę , telewizję socjal dadzą poco pracować tyrać coś jeszcze dorobić i tak rok po roku leci .

Ty na serio czy sobie jaja robisz?

Opublikowano
46 minut temu, Ulman napisał:

Przez PiS i spółkę. 

36 minut temu, DTaras napisał:

Obydwoje wiemy, że chodziło mu o coś innego. Dla niego ziemia jest płaska bo do płota nie musi iść pod górkę a na furtce kończą się sprawy warte uwagi. Ale faktycznie - to jest ogłupienie.

ja rozumiem ale z tą płaską ziemią to PIS nie ma nic wspólnego no narazie nie ma , ale minister . Czarnek być moze jeszcze ostatniego słowa nie powiedział . 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak jak Mariusz napisał dla elektoratu PIS ziemia jest płaska. Nikt sobie nie zadaje pytania czemu złodzieje z platformy nie siedzą w pace , nikt sobie nie zadaje pytania skąd rząd ma pieniądze i czy przypadkiem  nie od nich, nikt nie wie po co jest przekop mierzei albo CPK. To co im mówią i pokazują  w TVPIS  wystarcza. Po co myśleć, analizować, dociekać? Lud nie ma ambicji poznawczych ani chęci rozwoju bo musiałby się dokształcić by rzeczywistość ogarnąć.  A tak jest TVPis za 2 miliardy która kształtuje tą bezrozumną masę ludzką i każdy jest zadowolony. Lud ma płaską ziemie a PIS poparcie.👍.

Edytowane przez Ulman
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Ulman napisał:

Tak jak Mariusz napisał dla elektoratu PIS ziemia jest płaska. Nikt sobie nie zadaje pytania czemu złodzieje z platformy nie siedzą w pace , nikt sobie nie zadaje pytania skąd rząd ma pieniądze i czy przypadkiem  nie od nich,

wiele razy pisałem  trzeba być głupkiem aby dać się złapać , ale też nie wszyscy  kradną czasem jest to złe zarzadzanie za inne korzysci których nie da sie udowodnić w państwach demokratycznych  .         tak do zeszłego roku nie był odczuwalny wzrost podatków [ to akurat analiza centrum adama smitha ] a wzrost w budzecie państwa wynikał z innych czynników .           

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
17 minut temu, jarecki napisał:

ja rozumiem ale z tą płaską ziemią to PIS nie ma nic wspólnego no narazie nie ma , ale minister . Czarnek być moze jeszcze ostatniego słowa nie powiedział . 

Pan Czarnek zamiast zająć się rozkminieniem różnych planów na wypadek taki jak mamy dziś, zajmuje się wszystkim. tylko nie skutecznym funkcjonowaniem szkolnictwa.

Pierdołami się jakimiś zajmuje ideologicznycmi ,zamiast ogarnąć temat za który mu płacą. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Denwer napisał:

158443272_5171028859634793_5752697887578

Ot taki stan umysłu. Jak każą wam w du.psko wsadzić zapaloną gromnice to sobie wytłumaczycie, że to dla waszego dobra bo po zmroku będziecie bardziej widoczni.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano

U mnie z kolei w szkole  zmieniają tryb nauczania, dotychczas był normalny, a od poniedziałku mają być zajęcia hybrydowe.

Temu podobne postępowania rządu rozumiem w ten sposób, że cały czas mamy czuć stan zagrożenia, kurczyć się, bo tylko wtedy mogą więcej z nas zedrzeć.

Opublikowano
39 minut temu, mirro napisał:

Pan Czarnek zamiast zająć się rozkminieniem różnych planów na wypadek taki jak mamy dziś, zajmuje się wszystkim. tylko nie skutecznym funkcjonowaniem szkolnictwa.

Pierdołami się jakimiś zajmuje ideologicznycmi ,zamiast ogarnąć temat za który mu płacą. 

Bo to pracowity głupek z poczuciem misji. 

Opublikowano

"gdyby port w Elblągu dzięki przekopowi zwiększył obroty do miliona ton rocznie, przy 100 proc. wzroście stawki przeładunkowej, przedsięwzięcie zwróci się po…450 latach. Przy podwojeniu wydatków inwestycyjnych wygląda na to, że projekt potrzebuje okrągłego tysiąclecia, by się zwrócił."

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/najwieksze-inwestycje-pis-i-ich-koszty-cpk-przekop-mierzei-wislanej-drewniane-domy/964mw3q

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v