Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

to co powiesz na starostę opatowskiego, Tomasza Stańka

Wywalony  z  PiS  za to    także  coś  ci  nie wyszło  🤣🤣

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Nikt  nie  broni  wam  skorzystać   także  tylko   łańcuch  cie  ogranicza 

To trzeba zdjąć ten łańcuch z bramu i każdy wejdzie.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, Denwer napisał:

Nikt  nie  broni  wam  skorzystać   także  tylko   łańcuch  cie  ogranicza   zainwestuj  w dłuższy  i  skorzystaj  z dobrodziejstwa😎

Z  owsikowego  sprzętu   też  wielu  nie  skorzysta.  Ba  nawet  w  szpitalu  nie  mogą  wykorzystać  sprzętu  tak jak chcą  tylko tak jak  owsik  im kazał  to  jest  dopiero  paranoja.

na twoje nieszczęście nie posiadam łańcucha i mógłbym w każdej chwili pojechać tylko akurat jest mi to do niczego potrzebne

Co do sprzętu Jak mogą skorzystać ludzie jak jest ograniczony dostęp do szpitali?

Opublikowano
1 minutę temu, marulekk napisał:

na twoje nieszczęście nie posiadam łańcucha i mógłbym w każdej chwili pojechać tylko akurat jest mi to do niczego potrzebne

A mi  do niczego  nie  jest  potrzebny  sprzęt  owsika 

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

Wywalony  z  PiS  za to    także  coś  ci  nie wyszło  🤣🤣

Ale namaszczony przez PIS , z ich nadania rządził i jak sie szczepił to jako PISowiec który przecież prawy i sprawiedliwy jest z założenia. 2 dni temu byś go bronił jak niepodległości a dziś się go wyrzekasz ? Swołocz to mało powiedziane.

Opublikowano (edytowane)

@DenverTylko pamiętaj jeśli nie daj panie coś ci się stanie i wylądujesz na oddziale to weź sobie takie oświadczenie i napisz w nim że nie wyrażasz zgodę aby Owsiaka sprzęt cię leczył bądź podtrzymywał

Edytowane przez marulekk
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ale dlaczego tak po cichu, bez nagonki w TVP?? 

Zapytaj  w TVP.

1 minutę temu, marulekk napisał:

Tylko pamiętaj jeśli nie daj panie coś ci się stanie i wylądujesz na oddziale to weź sobie takie oświadczenie i napisz w nim że nie wyrażasz zgodę aby Owsiaka sprzęt cię leczył bądź podtrzymywał

Ta  bo w szpitalach  to tylko sprzęt  owsika  jest  chyba  u was  w  pierdziszewie 

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Fakt on na oddziały psychiatryczne jeszcze nie zbierał

Gdyby myślał perspektywicznie, to by kazał Owsiakowi zbierać na wyposażenie kostnicy. Wcześniej, czy później kazdy skorzysta.:lol:

Opublikowano
5 minut temu, marulekk napisał:

Oho  komuś żyłka się napieła

Dziękuję  za  troskę  na  szczęście  z moimi  żyłami  wszystko  w porządku.

Kiedyś  JKM  tłumaczył  że  sprzęt  zakupiony  przez  WOSP to   marny  ułamek tego  co  jest  kupowane  za kasę  z   Budżetu  czy NFZ

Po drugie  jak sprzęt  kupi  NFZ  szpital  może  korzystać  tak jak potrzebuje 

Sprzęt  zakupiony  przez  WOSP  szpital  może  korzystać  tak jak  ustalił  to  WOSP 

Opublikowano
Dnia 5.01.2021 o 00:19, Ulman napisał:

Przetargi tak są skonstruowane ze wygrywa ten co najwięcej płaci i może sobie wziać na przetarg 5 ochroniarzy limuzynę i dziwke jak mu przyjdzie na to ochota. Nic ci do tego

jesteś burakiem i to potwierdzasz ....  pierwszeństwo przetargu miał dzierżawca później okoliczni rolnicy z udokumentowaniem ze są rolnikami i mają ziemie w okolicy 

Dnia 5.01.2021 o 00:19, Ulman napisał:

Teraz to pewnie by chcieli ale jak w latach 90 tych ktoś z zachodu przyjeżdżał to sie w czoło pukali. Zresztą  tam były same pgry to kto miał sie niby rozwijać? Umnie na wsi też dziady i gamonie teraz zazdroszczą bo ktos ma ale jak mozna było brać to tylko kilku miało odwagę zaryzykować.

ale to było 2012 i nie leżała odłogiem 1/2 klasa łakomy kąsek ...  dlatego co po niektórym przydało by się takie wyrwanie ziemi dla cioci Merkel pisał byś wtedy o tusiu no nie gdzie tam wina chciał mieć dobre stosunki z Niemcami prawda ? 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Roman176 napisał:

jesteś burakiem i to potwierdzasz ....  pierwszeństwo przetargu miał dzierżawca później okoliczni rolnicy z udokumentowaniem ze są rolnikami i mają ziemie w okolicy 

W teorii tak jest a w praktyce różnie, jak masz znajomości w kowr albo grubą kopertę to pierwokup dzierżawcy to fikcja, to je Polska, oczywiście jeżeli mowa o gruntach agencyjnych państwowych

🤑😎

Edytowane przez marulekk
  • Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Roman176 napisał:

ale to było 2012 i nie leżała odłogiem 1/2 klasa łakomy kąsek ...  dlatego co po niektórym przydało by się takie wyrwanie ziemi dla cioci Merkel pisał byś wtedy o tusiu no nie gdzie tam wina chciał mieć dobre stosunki z Niemcami prawda ? 

Idź z tym do Zbycha Ziobry jak wiesz o takich przestepstwach zamiast tu żale wylewac

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

A mi  do niczego  nie  jest  potrzebny  sprzęt  owsika 

Załóż stronę wróżbita Denwer przyszłość przepowiada 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
43 minuty temu, marulekk napisał:

W teorii tak jest a w praktyce różnie, jak masz znajomości w kowr albo grubą kopertę to pierwokup dzierżawcy to fikcja, to je Polska, oczywiście jeżeli mowa o gruntach agencyjnych państwowych

🤑😎

Toć  tam  PiSowce  rządzą  i ja nic o tym nie  wiem 🤔    Ja  tam słyszał  że  jak ziemie  z KOWR  wydzierżawisz   a masz  zwierzęta które  ci  punkty  dały  to  jesteś  uwiązany  z nimi  gorzej   niż  byk  w oborze 

Opublikowano
Dnia 5.01.2021 o 09:13, Ulman napisał:

To już wiadomo kto jest obecnym wrogiem prostego ludu PISowskiego. Juz wiadomo na kogo będą szczute ptymitywne masy proletariackie. Przedsiębiorca, aktor, lekarz i prawnik to wrogowie ludu i kasta. Gamoń i luj to uosobienie wartości narodowych i wzorzec uczciwości 

tak jak wrogiem każdego popaprańca jest rydzyk kurski i tvp  widzisz różnice bo ja nie jedni i drudzy wyprane głowy wiadomościami brak samodzielnego myślenia 

Opublikowano
6 minut temu, Roman176 napisał:

ja się nie wypłakuje uświadamiam ci jakiś głupi , bo walisz cały czas na Rydzyka jak by ci coś ukradł .. ale jak kradną to udajesz ?? 

Czemu ty szukasz ciągle głupszych, buraków itp.... Toć masz monopol na to jako otumaniony Pis - dziol... 😭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v