Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, jarecki napisał:

według ONZ  .

Jeśli to 0,5% to zapewne dotyczy kobiet 18+ i oznacza że średnio jedna na 200 które mijasz na ulicy  sie grzmoci za kasę oficjalnie. Myslę ze głównie roczniki 20-40 sie tym trudnią więc w tej grupie może być jedna na 100. Czemu Rydzyk na to nie grzmi a Jarosław nie wziął sie jeszcze za likwidacje tej patologii? Bo k**wa k**wie łba nie urwie😅🤣😂

Edytowane przez Ulman
  • Haha 1
Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał:

trzeba by jeszcze minimalne stawki... nie wiem - minutowe, godzinowe/ w ustawach zapisać

No i pensję minimalną.🤣

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Widzisz, dużo łatwiej i prościej jest , tak jak ja, nie posiadać sumienia. Wtedy nie masz takich dylematów. Nie rozbijasz gówna na atomy i nie zastanawiasz się czy to dobre czy złe. Podejmujesz decyzje i działasz. Nie liczysz na podziękowania czy nagrody, tylko działasz ponieważ zdajesz sobie sprawę że za te decyzje odpowiadasz osobiście. Koło fiuta ci wtedy lata czy nazwą cię bohaterem, czy debilem. A jak przeżyjesz to tym co nazwali cię debilem możesz spokojnie dać w mordę.😂

no własnie , służby mundurowe szkoli się co do podejmowania ryzyka  , bezpieczeństwo własne przede wszystkim   i bardzo dobrze , tylko są sytuacje gdzie jest czas na przemyslenie swojego działania i wtedy mogą pojawić się wątpliwosci 

Opublikowano
20 minut temu, jarecki napisał:

chyba według oficjalnych danych światowych polska ma najmiejszy  % prostytutek coś około 0,5 % kobiet tym się trudniło .

Twierdzisz że muzułmanki częściej puszczają się za pieniądze?🤣

1 minutę temu, jarecki napisał:

tylko są sytuacje gdzie jest czas na przemyslenie swojego działania i wtedy mogą pojawić się wątpliwosci 

Prywatnie jesteśmy tak samo zjebani.😂

Opublikowano

Powoli , powoli upadek się zbliża to przewidywałem cztery lata temu i proszę oto rezultaty, staje się faktem

EvxgFY4WgAILpdd?format=jpg&name=900x900

Opublikowano

Do mnie ostatnio z zastrzeżonych wydzwaniają. A niech sobie dzwonią.

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Nie jest opodatkowane ale jest legalne. Zaparkuj w Wawie, Katowicach czy Krakowie w centrum to zobaczysz ile masz ulotek za szybą . Uważasz że to wszystko jest nielegalne i państwo nic z tym nie robi? Przy takiej katolickiej tańczącej u Rydzyka władzy to chyba byłoby wskazane.

A można już legalnie zwiedzać 🤔 :ph34r: ? Gdyby było legalne to by nie było patologii w tej dziedzinie. Są osoby które dobrowolnie się tym trudnią i są które się zmusza.

Opublikowano

"Mateusz, zgodnie z postulatem Strajku Kobiet czym prędzej się oddalił" I tak sobie pomyślałem, że skoro zamiast jasny gwint można mówić ciemna śrubka to "***** ***" można zastąpić "mobbingować idiotów"

Opublikowano

ulman -ulotek to juz pare lat nie ma .teraz internet rzadzi.. jest za to cos bardziej kosztowne-oplata parkingowa, za caly dzien to bys mial numerek 😂

prostytucja jest legalna-nielegalne jest tylko zmuszanie lub czerpanie korzysci z niej 

Opublikowano

Może w Krakowie sie coś zmieniło ale wierzyć mi sie nie chce. W dużych miastach masz to wszędzie.

20 minut temu, dsbh napisał:

Do mnie ostatnio z zastrzeżonych wydzwaniają. A niech sobie dzwonią.

A można już legalnie zwiedzać 🤔 :ph34r: ? Gdyby było legalne to by nie było patologii w tej dziedzinie. Są osoby które dobrowolnie się tym trudnią i są które się zmusza.

Znajdz mi akt prawny który stwierdza że prostytucja jest nielegalna.  Postawię karton porządnego burbona i wysyłam kurierem w poniedziałek.

Opublikowano

Jacuś wyżej wytłumaczył.

15 minut temu, jacus napisał:

prostytucja jest legalna-nielegalne jest tylko zmuszanie lub czerpanie korzysci z niej 

Czyli po wszystkim dobrowolny datek w puszkę przy drzwiach.

Wystarczy na dzisiaj poważnych tematów.

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał:

Ten mem był dla głupków bo ani jedna nie była bohaterka roku ani,  druga nie poświeciła zycia by urodzić. Tyle że lud nie ma o tym pojęcia i treści z memów łyka jak małpa kit i traktuje jako prawdę. Tak sie proletariatem steruje poprzez pismo obrazkowe - tak było wieki tem , tak jest i teraz.

dobrze się opisałeś

Polska w styczniu miała najniższe bezrobocie w UE. Wyniosło 3,1 proc. - wynika z najnowszych danych Eurostatu. Stopa bezrobocia we wszystkich 27 krajach UE na koniec stycznia 2021 roku wyniosła 7,3%, natomiast z kolei średnia stopa w 19 krajach strefy euro była wyraźnie wyższa i wyniosła aż 8,1 %. ( w Hiszpanii wśród młodych ludzi do 24 lat bezrobocie wynosi aż 45 procent)

Szkoly publiczne w Bostonie rozwiązały klasy dla wybitnie uzdolnionych dzieci bo trafili do nich w większości biali i azjaci. Dyrekcja liczy za rok znajdą się jacyś  czarni geniusze i program ruszy na nowo. W USA teraz to nawet matematyka jest rasistowska.

i jeszcze jeden lewacki pomysł z europy

Rząd hiszpańskich Balearów chce poprawić sytuację mieszkaniową najbiedniejszych mieszkańców wysp. W tym celu wywłaszczy właścicieli 56 nieruchomości i odda je potrzebującym – informuje serwis SpainNews. 

Jak donosi serwis, urzędnicy dokonali wyboru biorąc pod uwagę wielkość budynku, jego stan i ogólną charakterystykę. Wywłaszczeni właściciele mogą liczyć na rekompensaty, ale wynagrodzenie będzie o ponad 40 proc. niższe niż cena rynkowa na Balearach. 

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

Może w Krakowie sie coś zmieniło ale wierzyć mi sie nie chce. W dużych miastach masz to wszędzie

możę Ty zajeżdzasz fendem a Jacuś zetorem i to bez wycieraczki ;)                            a poważnie kiedyś kolega mówił że jak miał starego malucha to nigdy nie miał reklam a jak zmienił na forda to od razu dostawał reklamy .

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, gienio007 napisał:

Tu nagranie jak morawiecki uciekał by nie rozmawiać z rolnikami .

,,panie premierze ,dlaczego nie chce pan spotkać się z rolnikami ?

bo mam rolników głęboko w d*pie 🤬

Opublikowano

" Bo rolnicy przyszli na spotkanie w gumiokach. A ja z ludźmi w gumiokach nie rozmawiam, bo się ich boję. Co innego jakby przyszli w lakierkach, nawet górnicy przychodzili w lakierkach."😂

Opublikowano

jarecki widziales kiedys taki znak ?? w miastach to czesty widok na drogach wjazdowych, do centrum krakowa nie da sie ciagnikiem legalnie wjechac , albo trzeba sobie wydrukowac naklejke -sluzba zieleni- i mozna szalec 😂

B-6: zakaz wjazdu ciągników rolniczych

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, gienio007 napisał:

Tu nagranie jak morawiecki uciekał by nie rozmawiać z rolnikami .

To  nie  rolnicy  tylko  Agro  H***

158028959_3827791677243237_1367007290121

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

To  nie  rolnicy  tylko  Agro  H***

ale ten co spieprzał to kto?

Opublikowano

Ten na pierwszym planie z filmu to rolnik który w tym sezonie ma w magazynach samych ziemniaków 500t i które oddaje poniżej kosztów wyprodukowania a mimo to miłościwie nam panujący dalej pozwalają na import  i to z Ukrainy . Tarcza rolników żadna nie obejmuje  to tylko debil i zaślepiony z nienawiści nie chce widzieć  jak bardzo my na tej całej pandemii straciliśmy . 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, gienio007 napisał:

Ten na pierwszym planie z filmu to rolnik który w tym sezonie ma w magazynach samych ziemniaków 500t i które oddaje poniżej kosztów wyprodukowania a mimo to miłościwie nam panujący dalej pozwalają na import  i to z Ukrainy

skoro  rolnicy  mogą  importować  Duńskie warchlaki   Ukraińskie  nawozy    Holenderskie nasiona  sadzonki    i    wtedy  wszystko  ok   to  i  inny  przedsiębiorca  może  importować  sobie  co  chce   nic  ci do  tego 

157334398_2834755256784604_2703075821971

Edytowane przez Denwer
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v