Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, dysydent napisał:

cyt "Zdaniem prof. Ryszard Legutko, którego cytuje francuskich dziennik „Le Figaro”, europejscy konserwatyści całkowicie skapitulowali. - Cały główny nurt polityczny ma obsesję na punkcie inżynierii społecznej, tj. projektu restrukturyzacji społeczeństwa w kierunku jednorodnej tożsamości, osłabiającej narody i ich partykularyzmy"

ale tu obie strony wychodzą z błędnych założeń
konserwatyści jakoby partykularyzm narodowy czy jakikolwiek inny był pozytywną wartością
a bolszewicy że da się ten partykularyzm skutecznie zlikwidować

dala tego jedni i drudzy ponosili ponoszą i będą ponosić na przemian porażki

mądry komentarz ale nie podkreśliłeś że wartości na jakich powstało człowieczeństwo powinno być ważniejsze niż unijna bolszewia

40 minut temu, racyl napisał:

Osobiście wolę Urbana  🙂

Coolfon 🇵🇱 on Twitter: "Jerzy Urban. #NicSięNieStało… "

Edytowane przez Mariusz2903
Opublikowano
22 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Bo takich fotek nie jesteś w stanie zrobić, bo nie ma czego, chyba, że świadectwa z zawodówki xD 

Jestem  wstanie  tak  jak  z fotkami  z niemiec  czy  decyzji  ARIMR.  Tyle  że  wtedy  nikt  nie  pisałem  że  mam je wrzucić  zrobiłem to  sam  z siebie  dla  zabawy  żeby   ogarek  miał  zajęcie   dało  mi  to  frajdę  jak  ogarek usilnie  próbował  znaleźć  w necie  te  fotki   albo  jak  się  błaźnił  że  zrobiłem  fotkę  instrukcji  wypełniania  wniosku  ARIMR  a  potem  jak już  się  zorientował  że  debi*a  z  siebie  zrobił  wymyślił  że  to  nie  moja  decyzja  :D  :D.  Ja  nie wykonuje  poleceń  takich  troli  jak ty  czy  twoi  forumowi  koledzy.  :P  

Świadectwa  z zawodówki  nie  zrobię  bo  nie posiadam  :P  :P  

156921006_2833604963566300_8479162982935

Opublikowano (edytowane)

Zofia Paryła od 1997 pracowała w Elektroplaście jako księgowa (dwa lata wcześniej pracę w tej firmie rozpoczął Obajtek). Paryła ówczesna księgowa została zwolniona z pracy po wykryciu nieprawidłowości. Od 2020 jest ona obecnym prezesem Lotosu. Czy to jest układ zamknięty ?!

EvjOKH7XEAMKZaB?format=jpg&name=900x900

Edytowane przez racyl
Opublikowano
21 minut temu, Denwer napisał:

Jestem  wstanie  tak  jak  z fotkami  z niemiec  czy  decyzji  ARIMR.  Tyle  że  wtedy  nikt  nie  pisałem  że  mam je wrzucić  zrobiłem to  sam  z siebie  dla  zabawy  żeby   ogarek  miał  zajęcie   dało  mi  to  frajdę  jak  ogarek usilnie  próbował  znaleźć  w necie  te  fotki   albo  jak  się  błaźnił  że  zrobiłem  fotkę  instrukcji  wypełniania  wniosku  ARIMR  a  potem  jak już  się  zorientował  że  debi*a  z  siebie  zrobił  wymyślił  że  to  nie  moja  decyzja  :D  :D.  Ja  nie wykonuje  poleceń  takich  troli  jak ty  czy  twoi  forumowi  koledzy.  :P  

Świadectwa  z zawodówki  nie  zrobię  bo  nie posiadam  :P  :P  

ta fotka to dowód na to że pis to to samo co po??

Opublikowano
59 minut temu, Mariusz2903 napisał:

mądry komentarz ale nie podkreśliłeś że wartości na jakich powstało człowieczeństwo powinno być ważniejsze niż unijna bolszewia

Aaaaa na jakich wartościach powstało człowieczeństwo? :lol:

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, Denwer napisał:

Jeszcze kilka miesięcy i te ceny powrócą, za prezesury pana Obsrajmajtka ;) OPEK przedłużył limity, ceny będą szły do góry, do tego wysoki kurs euro/dolara i zaraz zobaczymy efekty. Na okolicznych stacjach Orlenu 5 zł za benzynę/ON to już norma, na autostradzie pewnie już około 5,5, zaraz będzie można robić fotki i pokazywać efekty prezesury pana Obajtka.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
25 minut temu, racyl napisał:

Zofia Paryła od 1997 pracowała w Elektroplaście jako księgowa (dwa lata wcześniej pracę w tej firmie rozpoczął Obajtek). Paryła ówczesna księgowa została zwolniona z pracy po wykryciu nieprawidłowości. Od 2020 jest ona obecnym prezesem Lotosu. Czy to jest układ zamknięty ?!

Jaki zamknięty, przecież tam cały czas przychodzą nowi. Toż to jak najbardziej układ otwarty, zaś osoby go tworzące mają przylgi na łapkach umożliwiające trwały chwyt nawet na suficie.  ( Tu ukłon w stronę @dysydent i twórczości Lema, gdyż skojarzyło mi się z mieszkańcami Enteropii  " Dzienniki Gwiazdowe" - Podróż czternasta..:lol:

Opublikowano

Można tu przywoływać podobieństwo do Gekona ale bardziej pasuje Tasiemiec.

denwer - świadectwa z zawki nie zrobisz bo nie posiadasz czego? Chęci? Możliwości? Ktoś Cię powstrzymuje?

mirro - jak na jakich? Zżerał jeden drugiego aż zostali najsprawniejsi...

Opublikowano
35 minut temu, DTaras napisał:

mirro - jak na jakich? Zżerał jeden drugiego aż zostali najsprawniejsi...

1 godzinę temu, mirro napisał:

Aaaaa na jakich wartościach powstało człowieczeństwo? :lol:

a to zależy w co wierzymy czy w Darwina czy  w Boga .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v