Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

No i akcyze to powinni taką dowalić żeby flaszka i fajka to było ostatnie o czym człowiek marzy.

nigdy tak nie zrobią. chyba wiesz czemu?

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik1973 napisał:

No i akcyze to powinni taką dowalić żeby flaszka i fajka to było ostatnie o czym człowiek marzy.

Rysiu a co jak dołożą podatek od leżenia? 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Agrest napisał:

Chyba się z d*pą na smaki pomieniałeś. Ja gardzę milką 

Spróbuj milki przywiezionej z reichu a nie tej kupionej w nas, to dwa różne produkty, pomimo tak samo wyglądającego opakowania.

6 minut temu, pafnucy napisał:

nigdy tak nie zrobią. chyba wiesz czemu?

No przecież nie mogą swojej największej grupie wyborców zabrać artykułów pierwszej potrzeby.

Edytowane przez mikad
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Denwer napisał:

Jak  coś  jest  dobre  to  kupuje   nie patrzę   skąd  pochodzi. A  Krem  czekoladowy  Milka   jak  i  czekolady  i  ciastka  Milka  są  najlepsze  😎

Nie wszyscy  niemcy  są  źli 

Najgorsi  to  są  ci   folksdojcze   co  ich  do  wermachtu  czy  kriegsmarine brali 

Jak ich brali to jaka ich w tym wina?

Opublikowano
4 minuty temu, mikad napisał:

No przecież nie mogą swojej największej grupie wyborczej zabrać artykułów pierwszej potrzeby.

no to może i też, ale nie zabija się kury znoszącej złote jajka. wpływy do budżetu najważniejsze. takie pieprzenie tylko że podnoszą żeby ograniczyć spożycie. z cukrem teraz to samo.

Opublikowano

Najgorsze gówno to alpen gold. 

Milka nigdy mi nie leżała. 

Od zawsze byłem za wedlem choć dzisiejsze wyroby co raz gorsze.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Agrest napisał:

Albo inaczej akty zgonu wypełniają. 

Może część zgonów naciągają. Ale zestawienie do odpowiednich miesięcy roku poprzedniego wiele wyjaśnia. W Polsce umiera dużo ludzi. Przez niedostępną służbę zdrowia. Nie tylko dla kowid ale i dla i dla innych chorych.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Lekarz, który jest pracownikiem WUM, zgłosił się do placówki, by otrzymać swoją dawkę. Nie został zaszczepiony, podobnie jak czekający wraz z nim inni medycy – oznajmiono, że nie ma ich na liście. Mężczyzna wyznaje, że na korytarzu w kolejce do szczepienia widział aktorów, bohaterów afery, która wybuchła kilka dni temu.

https://www.tvp.info/51671751/szczepienia-celebrytow-lista-nazwisk-lekarz-z-wum-przyszedl-na-szczepienie-nie-bylo-go-na-liscie-widzial-aktorow-tvp-info

Tak tak teraz jacyś anonimowi lekarze. Taką historyjkę to i ja ci mogę sprzedać chociaż nawet tam nie byłem. To specjalność szczujni. Szkoda, ze nie dodali, ze ten lekarz się nie zaszczepił i wczoraj umarł przez te gwiazdy.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Ze sprawozdań Fundacji TVN „nie jesteś sam” wynika, że co roku (w latach 2016-19) przekazywała ponad 1 mln zł na rzecz Kliniki Chorób Wewnętrznych, Nadciśnienia Tętniczego i Angiologii w SPC Szpitalu Klinicznym w Warszawie. Kierownikiem tej kliniki do 2020 r. był prof. Zbigniew Gaciong – rektor uczelni, na której mieli się niedawno zaszczepić poza kolejnością założyciel TVN Mariusz Walter, członek Rady Fundacji TVN Edward Miszczak i jego partnerka Anna Cieślik.

https://www.tvp.info/51658251/szczepienia-na-koronawirusa-fundacja-tvn-przekazywala-miliony-zlotych-klinice-ktorej-prezesem-byl-rektor-wum

To im się należy jak psu zupa choćby za to wsparcie. Bardzo ładnie im się odwdzięczyli.

@Agrest  bo MIlka to produkt do supermarketów dlatego taka lipa. Która mi też nie smakowała. Teraz widać jak @Denwer wybiera produkty. Pewnie i napoje takie same pije choć się zarzeka, ze szczyn nie pije a widać szczyny wybiera. On słowa prawdy nie napisze a jego łganie i tak zaraz wylezie.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Albo zaczęli się interesować na co faktycznie im obywatele umierają.:lol:

No na jedno wychodzi. Nasi wszystkich na covida uśmiercają.

Opublikowano
17 godzin temu, hubertuss napisał:

Nie wierz w takie rzeczy. Nie ważne kto o co pyta. Pamiętaj, ze można potem tak zmontować, że zostaną sami odpowiadający tak jak chce autor.

No popacz      

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Chyba się z d*pą na smaki pomieniałeś. Ja gardzę milką 

Twoja  sprawa   dla mnie  Milka   najlepsza 

4 minuty temu, Ulman napisał:

Jak ich brali to jaka ich w tym wina?

Skoro   odnaleźli  w sobie  narodowość  germańskią i    listę  podpisali    uczyli  się  w domu  języka  niemieckiego  to   szli   do wojska   niemieckiego z mocy  prawa.

2 minuty temu, Agrest napisał:

Od zawsze byłem za wedlem

,,Chyba  się z d*pa  na smaki  pozmieniałeś,,  że tak zacytuję 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

No popacz      

Nie wiem czy Polacy zaakceptują homoseksualne małżeństwa ten temat w przeciwieństwie do pisowców mnie nie interesuje. A u was pewnie jak ten Kumpel Orbana. Zagorzały wróg homo ale sam praktykujący. Dlatego u was takie zainteresowanie tematem. Jeszcze raz ci powtórzę takie sondy robione gdzieś na ulicy bez względu na pytanie mogą być pocięte i ustawione tak by padały pasujące odpowiedzi.

@henio2 ja nie jestem ale ty widzę ostro śledzisz temat.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
6 minut temu, Agrest napisał:

No na jedno wychodzi. Nasi wszystkich na covida uśmiercają.

Pytanie po co się szczepić jak szczepionka tylko łagodzi przebieg choroby??

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Jak z mocy prawa to jaka w tym ich wina?

Do podpisywania  Volkslisty  nikt  nie  zmuszał    każdy  kto  ją  podpisywał  chyba  był  świadomy  co  robi  i  jaką  narodowość  w  sobie  odnalazł   w końcu  jak to mówił  pewien  człowiek  ,, Polskość  to nienormalność

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Nie wiem czy Polacy zaakceptują homoseksualne małżeństwa ten temat w przeciwieństwie do pisowców mnie nie interesuje. A u was pewnie jak ten Kumpel Orbana. Zagorzały wróg homo ale sam praktykujący. Dlatego u was takie zainteresowanie tematem. Jeszcze raz ci powtórzę takie sondy robione gdzieś na ulicy bez względu na pytanie mogą być pocięte i ustawione tak by padały pasujące odpowiedzi.

@henio2 ja nie jestem ale ty widzę ostro śledzisz temat.

Śledzę bo mnie to bawi jak głupich argumentów używają zwolennicy takich związków

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v