Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Tak mówicie, że ja typowy antyPiS, to powiem wam, że TEN pomysł PiS-u u mnie zaplusował https://wiadomosci.wp.pl/nowe-przepisy-poskromia-wrednych-miastowych-wiejskie-zapachy-znajda-sie-pod-ochrona-6610952058973056a Tylko piątkę Kaczaffiego niech poślą w niepamięć i zapomną o niej na wieki.

Ciekawe czy akurat to nie jest po to aby odwrócić uwagę rolników od właśnie 5 karypla?🧐

Opublikowano (edytowane)

Posłuchać jak to szybko można zmienić zdanie za kasę .

https://www.facebook.com/KONFEDERACJA2019/videos/864511384402823

Posłuchajcie co mówił prof. Krzysztof Simon zanim rozpoczęło się lockdownowe szaleństwo i zanim zaczął bezpardonowo atakować każdego (również Konfederację), kto tylko stał po stronie powrotu do normalności i nie poddał się panice szerzonej przez główne media, wielu polityków oraz tzw. ekspertów.
"Problemem jest medialne przekazywanie i straszenie społeczeństwa."

Edytowane przez galan99
Opublikowano
32 minuty temu, DTaras napisał:

Drżyjcie OLEDowcy 😁😁

A to jest podobny zapis jak w instrukcji do naszych karabinów maszynowych. Dostosowano je tak aby można było używać taśm z amunicja pozostałych państw NATO, ale dziwnym trafem z niemieckimi jest pewien problem.  No to zamiast zastanowić się co jeszcze poprawić napisano w instrukcji iż dopuszcza się stosowanie wszystkich oprócz niemieckich. Proste? Ano proste. I jakie tanie. A zawsze można zj***ć użytkownika że nie czyta instrukcji.:lol:

Opublikowano

A Marecek ze Staskiem to wolne mają? Bana dostali? A może jakieś imieniny kota albo rocznica chrztu prezesa.........? A może po prostu strona prażona cebula sie zawiesiła i nie ma skąd czerpać treści🤣

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Drżyjcie OLEDowcy 😁😁

Podobny problem był chyba z plazmami, gdzie wypalało matryce w miejscu logo kanału. Także nowa technika nie jest taka dobra jak by się wydawało. Może producent powinien zamieścić informację, ile czasu można oglądać jeden kanał lub ile godzin dziennie można używać telewizor. Wychodzi na to że 11 godzin dziennie to za dużo. Z drugiej strony wytrzymał gwarancję, czyli można wymienić na nowy :P. U mnie tańszy wytrzymał ponad 4 lata w tym czasie był 3 razy naprawiany, kolejna naprawa była już nie opłacalna. Pierwsza naprawa 2 miesiące po gwarancji :P.

Opublikowano

to nie wina technologi a producenta telewizora , tak samo jak reszta AGD- RTV  ,chyba unia sie tym zajeła to ma sie po gwarancji zepsuć żęby fabryki miały działać , zresztą nic dziwnego gdyby to miało działać 15 lat to co , . musiała by nastąpić obniżka mocy produkcyjnych , zwolnienie pracowników a i ceny sprzedaży wyższe 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

A Marecek ze Staskiem to wolne mają? Bana dostali? A może jakieś imieniny kota albo rocznica chrztu prezesa.........? A może po prostu strona prażona cebula sie zawiesiła i nie ma skąd czerpać treści🤣

Jakoś takoś nudno bez tych dwóch wesołków. 😩

2 godziny temu, Tomasz0611 napisał:

Nawet telewizor miał już dość tej propagandy w TVP xD

To się nie ogląda tego. 🤨

Opublikowano (edytowane)

A co teraz powiedzą ci co tak się śmieli i popierali jak się zachowywało bydło na Krupówkach dzisiaj już ponad 12 tyś zakażonych.  Będą nowe obostrzenia dla wszystkich za głupie łby debili.

Edytowane przez deSilva
Opublikowano
9 minut temu, deSilva napisał:

na Krupówkach dzisiaj już ponad 12 tyś zakażonych.  Będą nowe obostrzenia dla wszystkich za głupie łby debili.

no to musieli 😂 piętrowo tam imprezować

Opublikowano

To przekaż tym twoim zdaniem debilom... Ta wiadomość.......... Moze sie przejmna trochę tym.... 😄

11 minut temu, deSilva napisał:

A co teraz powiedzą ci co tak się śmieli i popierali jak się zachowywało bydło na Krupówkach dzisiaj już ponad 12 tyś zakażonych.  Będą nowe obostrzenia dla wszystkich za głupie łby debili.

Opublikowano

Jeszcze miesiąc temu odpowiedź by była że na sto procent ma większość, oj dzieje się.

Pewni możemy być tylko dwóch rzeczy: śmierci i podatków. Proszę nie żądać ode mnie składania przysięgi z ręką na sercu - tak marszałek Sejmu Elżbieta Witek odpowiedziała na pytanie, czy Prawo i Sprawiedliwość jest pewne swojej większości w Sejmie.

Opublikowano

Z tej wypowiedzi wynikaja dwie sprawy 

Pierwsza że pod rządami PiS śmierć jest pewniejsza niż kiedyś. Druga Że jak nie umrzemy na zarazę to rząd za***ie nas podatkami. :lol:

Pani Witek do bólu szczera, choć pewnie nie świadoma tego co mówi.:lol:

Opublikowano

Wspaniała akcja szczepień zbiera żniwo... Co za sukces trzecia  fala atakuje 😂..... Ciekawe ile lat zajmie wyszczepienie w tym tempie.. 🤔

Opublikowano
26 minut temu, deSilva napisał:

A co teraz powiedzą ci co tak się śmieli i popierali jak się zachowywało bydło na Krupówkach dzisiaj już ponad 12 tyś zakażonych.

O jejku jejku. A co to się stało? To już strajk kobiet nie zabija?:lol:

1 minutę temu, ogarek napisał:

Ciekawe ile lat zajmie wyszczepienie w tym tempie.. 🤔

Ostatniego żywego Polaka planują zaszczepić koło 2030 roku.:lol:

Opublikowano (edytowane)

Co te maseczki dają i przed czym to chroni... te naplute i na wdychane onuce kilkakrotnie wyciągane z kieszeni.... Toć to farsa jakaś i tyle.... Czy policja zmienia te swoje zaplute kominiary  kilka razy dziennie.. Nie.. łazi w tym cały tydzień... 🙉 Atakuje obywateli i roznosi zarazki i tyle... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

A pytałeś szefa o instrukcję do broni? Ja to robię każdemu 😁

A to prawda że  WOT nie dają instrukcji? Bo nie wiem czy kumpel robił sobie jaja, czy to faktycznie jakiś kretyn wpadł na tak genialny pomysł?

5 minut temu, ogarek napisał:

Nie.. łazi w tym cały tydzień... 🙉 Atakuje obywateli i roznosi zarazki i tyle... 

Nooooo policja jako wektor roznoszenia zarazy? Bardzo ciekawa teza, ale też niebezpieczna, Jak se naród weźmie to do serca, a jedynym przykładem zwalczania tego jest odstrzał dzików z ASF, to może być gorąco.:lol:

8 minut temu, ogarek napisał:

Co te maseczki dają i przed czym to chroni.

Rok temu. kiedy rząd miał sraczkę z zakupem masek, mówiliśmy tutaj że maska z onucy nie jest najlepsza. Ale wtedy samolot już był zapchany onucami i leciał a na dole darli ryja jaki to sukces. Trzeba było roku aby do pustych łbów dotarł przekaz że to co zafundowali społeczeństwu jest o kant d*py rozbić.

Opublikowano
41 minut temu, deSilva napisał:

Masz jakikolwiek dowód ze ten wzrost zakażeń jest z winy balangi na Krupówkach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v