Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, DTaras napisał:

Powodem może być coś czego nie ogarniasz czyli inny rodzaj szczepionki. Ktoś mi pokazywał kiedyś wyliczenia, że Polacy wytłukli więcej żydów w czasie wojny niż Niemców. I to wiarygodne... Ale nie przywiązywałem uwagi - wojna to wojna.

A Niemcy byli tylko pośrednikami?  

Opublikowano

Mogły być im to na rękę wewnętrzne napięcia, dodatkowo podsycić psychologiczny obraz znienawidzonego Żyda, a i posłużyć się rękami Polaków w wielu przypadkach, czyż nie?

Opublikowano
27 minut temu, Ywa napisał:

Mogły być im to na rękę wewnętrzne napięcia, dodatkowo podsycić psychologiczny obraz znienawidzonego Żyda,

A Polakom mogło być na rękę że Niemcy gromią Żydów, w związku z tymi napięciami. Tylko że po Żydach następni w kolejce do gromienia byli Polacy.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

12 godzin temu, jarecki napisał:

klika lat przed wybuchem wojny był kryzys i bieda , a cały handelek prowadzili żydzi , spora czesc społeczeństwa była wkurwiona .

czyli dzięki wojnie nastąpiło nowe rozdanie, jedni stracili inni zyskali; obecnie mamy inne metody/niekonwencjonalne, ale cel ten sam

11 godzin temu, mirro napisał:

A Polakom mogło być na rękę że Niemcy gromią Żydów, w związku z tymi napięciami. Tylko że po Żydach następni w kolejce do gromienia byli Polacy.

wszystko się zgadza

Oczywiście z przymrużeniem oka; jestem bardziej kosmopolitką,  takie są jednak prawa natury/silniejszego i tyle.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano (edytowane)

tam wyżej wpisz cokolwiek bo się jeszcze jaka menda i za puste posty przyczepi

(napisałem zanim jeszcze w edycji tego obdarciucha nie wstawił)

Edytowane przez dysydent
  • Haha 2
Opublikowano
28 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

wstań z pod tego stołu i naskrob coś.

My wierni fani czekamy 😁

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

tam wyżej wpisz cokolwiek bo się jeszcze jaka menda i za puste posty przyczepi

🤔

Opublikowano

marecek w gorach a memow nie brakuje, nie powiem wam kiedy ja jade, bo byscie zrobili ze strony komiks 😂

8 godzin temu, galan99 napisał:

Za pewne to Niemiec pokazywał że to Polacy mordowali i Polacy rozpętali 2 wojnę światową a biedni Niemcy się bronili a co mało tego w Niemczech kryształową noc to też byli Polacy .

a to nie franek dolas zaczal ta wojne ??

takie pytanko -ilu niemcow zabili polacy od konca kampanii wrzesniowej do poczatku powstania warszawskiego ???? niemcy prowadzili dokumentacje drobiazgowa wiec mozna gdzies znalezc. .a ilu zydow ?? pewnie z 10 razy wiecej,wliczajac w to takze smalcownikow..

2 godziny temu, jarecki napisał:

klika lat przed wybuchem wojny był kryzys i bieda , a cały handelek prowadzili żydzi , spora czesc społeczeństwa była wkurwiona .

jak caly handel - moi pradziadkowie mieli sklep kolonialny a sasiad  karczme -u nas praktycznie nie bylo zydow, 2-3 rodziny na wsie po 300 numerow.

Opublikowano
11 godzin temu, jarecki napisał:

No i co ze prowadzili? Ukradli coś komuś?  Mieli do tego predyspozycje to się wybili. Niestety tak samo jak teraz zawistna biedota proletariacka zazdrościła tak jak teraz. W mentalności prostego Polaka jest zakodowana komunistyczna mentalność by komuś lepszemu dopier**lić, zabrać a nie samemu równać w górę. Dokładnie na takim prostactwie bazuje PIS i na dodatek wmawia im że to jest cnota i zupełnie zdrowe zachowanie. 

Ty @jarecki też masz taką mentalność co pokazałeś przy dyskusji o obniżce podatków. Pisałeś że nie można obniżyć bo najbogatsi skorzystają najbardziej a tak być nie może. 

Opublikowano

przyznaje się bez bicia .  a tak na poważnie to stawki podatkowe rzeczywiscie tych bardziej zaradnych obciążają bardziej ale ci bardziej bogaci korzystają na tym że biedny ma wiecej pieniedzy poprzez rozdawnictwo rządu a wiec tu koło sie zamyka .

Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

No i co ze prowadzili? Ukradli coś komuś?  Mieli do tego predyspozycje to się wybili. Niestety tak samo jak teraz zawistna biedota proletariacka zazdrościła tak jak teraz. W mentalności prostego Polaka jest zakodowana komunistyczna mentalność by komuś lepszemu dopier**lić, zabrać a nie samemu równać w górę. Dokładnie na takim prostactwie bazuje PIS i na dodatek wmawia im że to jest cnota i zupełnie zdrowe zachowanie. 

Ty @jarecki też masz taką mentalność co pokazałeś przy dyskusji o obniżce podatków. Pisałeś że nie można obniżyć bo najbogatsi skorzystają najbardziej a tak być nie może. 

A teraźniejsze żydy ukradły co komu.? Jeszcze dały nam świadectwa udziałowe .🤣

Opublikowano

Komu coś ukradli? Zobacz kiedy i co to było i jutro prosto do prokuratury 

13 minut temu, jarecki napisał:

przyznaje się bez bicia .  a tak na poważnie to stawki podatkowe rzeczywiscie tych bardziej zaradnych obciążają bardziej ale ci bardziej bogaci korzystają na tym że biedny ma wiecej pieniedzy poprzez rozdawnictwo rządu a wiec tu koło sie zamyka .

A czemu bogaci mają korzystać na biedocie czyli de facto zabierać im pieniądze dane przez rząd? Jakby im obniżyć podatki to może nie byli by tak pazerni na kasę biedoty i proletariatowi by na więcej/dłużej starczyło?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v