Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Choćby to: Australijczycy zbadali, że fajzer chroni w 92 % po pierwszej dawce i 95% po drugiej zatem z powodu niewielkiego zysku będą szczepić na maksa pierwszą dawką. Nasi nie potrafią się zdecydować co do kalendarza ale Sasin dostanie 3 mld na butelkowanie szczepionek. Tyle to on jeszcze nie przej**ł.

"A gdzie on już nie pracował" się nasuwa. Chu wie może i naciski. Natomiast Ty chcąc być uczciwym powinieneś przynajmniej zastanowić się nad przekazem z TVP a przede wszystkim Info.

Opublikowano
26 minut temu, henio2 napisał:

😋😜

A co tam w innych krajach bo narracją opozycji jest wmówić ludziom że koronawirus i restrykcje są tylko w Polsce nawet niezależne pseudo media to powtarzają 😋😜

Opozja mnie nie interesuje..... Kraj mnie interesuje i rząd....... 

Opublikowano
9 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Opozja mnie nie interesuje..... Kraj mnie interesuje i rząd....... 

Lepszego nie będzie już nigdy to ostatnie lata Twojej kariery w rolnictwie wykorzystaj to dobrze 😎

Opublikowano

Dla ciebie to śmieszne jest? Bo jak w inny sposób mam skończyć karierę z rolnictwem???? 

Weź już przestań wydziwiać te pomoce?   Powiedz czemu tyle Gos. upada.? 

Jak takie twoim zdaniem pomoce  daja? 

Juz zamilkłeś za trudne pytania? 

9 minut temu, henio2 napisał:

Oby tak dalej doprowadzali. W jaki niby sposób bo takiej pomocy jak ostatnie 5 lat to za Gierka była😎😎

Opublikowano

Gdzie upadają bo nie widzę ziemia ceny kosmos a chętnych nie brakuje to na czym ten upadek polega ? Ludzie inwestują w nowe technologie a że dla jednych świat stanął w miejscu nic nie poradzisz 😎

Opublikowano (edytowane)

a jaki jest sens żeby te gospodarstwa trwały ?  Ile % w Polsce gospodarstw rolnych produkuje na rynek ? Co to jest gospodarstwo rolne ? Czy w związku z tymi upadkami przybywa ziemi odłogowanej ?

Edytowane przez jarecki
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

mam gospodarstwo mleczne  u mie w okolicy powinno upaść jeszcze z 60 % gospodarstw , wieksze gospodarstwa taniej kupują srodki do produkcji ale i drożej sprzedają swoje produkty a wiec siłą rzeczy wiecej zarabiają 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

ja nie mam sentymentów do gospodarstwa , widze jak inni żyją którzy gospodarswa nie mają ale mają coś wiecej mają wolne wekendy i świeta .  Ja mam gospodarstwo dochodowe ale te niektóre małe gospodarstwa to tylko biede utrzymują mieszkam w rejonie gdzie pracy nigdy nie brakowało [ 40 minut od stolicy ] 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

Wystarczy popatrzeć na współczesny świat jak bardzo walczy się z Kościołem Katolickim gdyby to była fałszywa religia to wrogowie Kościoła nie byliby tak zajadli w tej walce. Nie ma w świecie większej nienawiści jak tej do Kościoła Ķatolickiego.

Opublikowano
13 minut temu, jarecki napisał:

ja nie mam sentymentów do gospodarstwa , widze jak inni żyją którzy gospodarswa nie mają ale mają coś wiecej mają wolne wekendy i świeta .  Ja mam gospodarstwo dochodowe ale te niektóre małe gospodarstwa to tylko biede utrzymują mieszkam w rejonie gdzie pracy nigdy nie brakowało [ 40 minut od stolicy ] 

mam sentyment, może i to trochę przeszkadza.....No ale musisz lubić to co robisz.. Bo akurat przy  krowach to roboty full jest.... 

Opublikowano
49 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Niewiem w jakim ty świecie żyjesz... Jak takiego czegoś nie widzis..... U mnie w okolicy dzięki zwoiemu pisowni, w ciągu ost 5 lat upadło ok 60% gosp... 

To sami nieudacznicy wokoło ciebie co takiego PiS zrobił że upadli? 

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

To że przegraliśmy - prawda. To że Błaszczak to idiota - prawda. To że gen Andrzejczak był do uwalenia - prawda.

Jest też jeszcze jedna prawda. Mianowicie taka że to chyba pierwsze ćwiczenie gdzie nie odnieśliśmy spektakularnego sukcesu. Jeżeli symulacja zawierała wszelkie dostępne środki, w tym te których nam jeszcze nie dostarczono, to wniosek jest jeden, Całe kierownictwo MON powinno pójść siedzieć albo zostać następnego dnia wyjebane w kosmos. Bo żołnierz walczy tym co mu politycy kupią i na ile zapasów starcza.

Opublikowano
21 minut temu, akooo napisał:

Wystarczy popatrzeć na współczesny świat jak bardzo walczy się z Kościołem Katolickim gdyby to była fałszywa religia to wrogowie Kościoła nie byliby tak zajadli w tej walce. Nie ma w świecie większej nienawiści jak tej do Kościoła Ķatolickiego.

Dokładnie pedały i inne ustrojstwo to nawet uwagi nikt na to nie zwraca mimo rozgłosu jaki prubuje im gejowska TTV zrobic

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v