Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, mirro napisał:

Zakopane też mogłoby się stać stolicą polskiej stomatologii.:lol:

tylko sztachet zabrakło ale mogło  Ulman - być może .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

I tak oto, zgodnie z przewidywaniami @dysydent, Ministerstwo Nauki powoli zmienia się w Ministerstwo Religii. Chyba w Indonezji maja takie ministerstwo, więc wzorce jak najbardziej do przejęcia.:lol:

Kuźwa to już nie jest śmieszne. Robić tak dalej, to ranga matury jeszcze na tym zyska.

https://tvn24.pl/polska/religia-na-maturze-plany-ministerstwa-wiceminister-dariusz-piontkowski-komentuje-5020426?fbclid=IwAR0SOqlTBo5EeMaHn-B2Qom4ZmerOpIxIPWBvvu7DHsQ9JHGg9kBqVJwBAA

Opublikowano
10 godzin temu, deSilva napisał:

Ty choć wiesz że źle robią i jakby nasrali gdzie popadnie też byś poparł, byleby na złość dla rządu, co za ludzie to słów brakuje.

to nie o to chodzi. każdy z nas wie jak były nagonki na sklepy i sprawdzanie czy ludzie chodzą w maseczkach i nakładanie mandatów, czy jest przestrzegana liczba osób a teraz nikt tego nie pilnuje a ludzie jedni na drugich włażą

Każdy kto ma zamknięty biznes, (nie mówię o dyskotekach i wszędzie tam gdzie ludzie się meczą i szybciej oddychają) jak się popatrzy na te sklepy i tą swobodę w nich to nie ma sie dziwić że ludzie się wkurzają i się otwierają

Rząd zawsze sie krytykowało z jakiejkolwiek partii był. A wam sympatykom pisu wraz za tvp wydaje się że nie rozlicza się ludzi rządzących tylko opozycje 😄

Opublikowano

A dlaczego nie może być?

.U muzułmanów religia jest na każdym kroku i widzisz jacy silni są. A u nas co,lgbt,zakaz drzewa,wegla,diesla,mowy nienawiści. Myślisz że długo  tak to pociągnie?

Religia i przywiązanie do niej oraz przestrzeganie przykazań .to jedyny nasz ratunek.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, akooo napisał:

U muzułmanów religia jest na każdym kroku i widzisz jacy silni są.

To może jednak trzeba sprowadzać tych muzułmanów, osiedlać i za jakiś czas bazy amerykańskie nam nie będą potrzebne. Będziemy silnym Narodem.:lol:

A jakby co, to zawsze pas kontuszowy na pas szachida można zamienić.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano
25 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@jacus już się zaczyna walka o stołki, sondaże idą w dół i każdy chce jak najwięcej dla siebie, widzą, że koniec już blisko.

No 3 lata to trochę czasu jest😎

18 minut temu, mirro napisał:

I tak oto, zgodnie z przewidywaniami @dysydent, Ministerstwo Nauki powoli zmienia się w Ministerstwo Religii. Chyba w Indonezji maja takie ministerstwo, więc wzorce jak najbardziej do przejęcia.:lol:

Kuźwa to już nie jest śmieszne. Robić tak dalej, to ranga matury jeszcze na tym zyska.

https://tvn24.pl/polska/religia-na-maturze-plany-ministerstwa-wiceminister-dariusz-piontkowski-komentuje-5020426?fbclid=IwAR0SOqlTBo5EeMaHn-B2Qom4ZmerOpIxIPWBvvu7DHsQ9JHGg9kBqVJwBAA

Zniknie religia że szkół zniknie WF i historia,....... Nowoczesny człowiek nie ma prawa oglądać się za siebie musi ślepo patrzeć w przyszłość 😜

Nawet płci nie będzie się określać 

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Zniknie religia że szkół

Przecież kiedyś chodziło się do salek katechetycznych na religię i był to złoty czas dla kościoła. Pierw był to obowiązek dla duchownych a teraz to utrapienie dla szkoły.

9 minut temu, henio2 napisał:

Nawet płci nie będzie się określać 

A to miałoby być na lekcjach religii?:lol:

Opublikowano
25 minut temu, akooo napisał:

Religia i przywiązanie do niej oraz przestrzeganie przykazań .to jedyny nasz ratunek.

no dobra, ale w naszym kraju jednak są i inne religie.

Opublikowano

niedlugo religia zniknie ze szkol- bo nikt nie bedzie na nia chodzil.. moze jeszcze dzieci do komuni pojda- prezenty kazdy lubi a potem -zegnaj gienia swiat sie zmienia..

teraz jeszcze na wsi dzieci chodza i sie nudza, graja ,rozmawiaja- bo co maja robic w zamian siedziec w swietlicy ?? 

zreszta co wynika z tego tysiaca  godzin religii- byle pytanie w teleturnieju i banalna odpowiedz nie znana, albo ostatnie wydarzenia ze strajku kobiet- przeciez jeszcze rano sporo tych osob miala lekcje religii...

oczywiscie ze sa inne- kosciol latajacego spaghetti czy jakos tak ??

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

strategia małych kroków
Najpierw religię wprowadzono do szkół świeckich a teraz do matury
kolejnym jest obowiązkowa na maturze a kolejnym - obowiązkowa jako składnik Wiedzy akademickiej

dla równowagi jeszcze bym dodał religioznawstwo na tej maturze oczywiście do wyboru zamiast, tylko tego przedmiotu nikt nie wprowadzi bo religie wszelkie traktuje... powinien traktować przedmiotowo jako element badań naukowych a żadna religia nie zaakceptuje bycia "żabą doświadczalną" na stole naukowca próbującego zbadać "technologię" zarządzania ciemnotą.

Czy aż maturalnej rangi trzeba aby egzaminować czy które wykuło dziesięć przykazań? - można by złośliwie zapytać
ale jak by tak popytał na ulicy... to wcale to nie taka kpina.

jeśli kto twierdzi że nie budujemy państwa wyznaniowego ten jest albo głupcem alb świadomym łgarzem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, henio2 napisał:

No 3 lata to trochę czasu jest😎

Już raz Kaczyński i PiS całej kadencji nie przetrwali xD To takie rozważanie, na podstawie ukochanej przez waszą partię historii ;) 

W Porozumieniu spore niesnaski, niech się okaże, że PiS ma 229 posłów i po rządzeniu, zostają tylko przedterminowe wybory. Chociaż ja myślę, że ta cała akcja z Porozumieniem to pomysł Kaczora na oddanie władzy w trudnym momencie. Nie chce się tak po prostu poddać, tylko buduje powód rozpadu koalicji niezależny od niego. Oddadzą władzę i będą pluć  ile to oni nie zrobili, żeby za 4 lata wrócić do koryta. Ale to tylko moje zdanie.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał:

niedlugo religia zniknie ze szkol- bo nikt nie bedzie na nia chodzil.. moze jeszcze dzieci do komuni pojda- prezenty kazdy lubi a potem -zegnaj Gienia swiat sie zmienia..

teraz jeszcze na wsi dzieci chodza i sie nudza, graja ,rozmawiaja- bo co maja robic w zamian siedziec w swietlicy ?? 

zreszta co wynika z tego tysiaca  godzin religii- byle pytanie w teleturnieju i banalna odpowiedz nie znana, albo ostatnie wydarzenia ze strajku kobiet- przeciez jeszcze rano sporo tych osob miala lekcje religii...

oczywiscie ze sa inne- kosciol latajacego spaghetti czy jakos tak ??

Piękne imię mojej mamy; pasuje do niej- wszystko się zgadza, zawsze innowacyjna i to 100x bardziej ode mnie.

Religię trzeba umieć pogodzić w dzisiejsze realia. Mi tam nie przeszkadza, wyrosłam z niej/ albo znalazłam złoty środek; należy być ponad nią żeby mieć święty spokój.

Dziecko niech poznaje ją skoro to historia, ale równocześnie rozmawiając o niej przy okazji pytań, to nakreślam obraz innych religii=mitologii na świecie, aby uczyło się tolerancji i szacunku również dla innych kultur; ma z tego wynosić zasady etyczne. Niech po prostu w przyszłości nie zaśmieca sobie zbytnio tym problemem głowy.

Opublikowano (edytowane)

czyli religioznawstwo "chałupnicze"?

no ja musiałem być w tym przedmiocie samoukiem i nawet zazdroszczę takim dzieciom które mają poszerzony pogląd na religie wszelkie
swoim też

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

U mnie zalegają jeszcze grube święte tomy- spalić je? poczytać, porównać, to tylko inny klimat i szerokość geograficzna, jednakże  ma swój urok.

Opublikowano

zgodnie z doktryna -spalic.. ja tez mam swiete obrazy..za szafa, pismo swiete,rozne ksiazki religijne.

kiedy robilem remont generalny sciaglem obrazy ,juz ich nie powiesilem-bo sa po prostu brzydkie 😛, po remoncie i porzadkach, stwierdzilem ze czegos jednak mi brakuje i znowu  po tygodniu powiesilem krzyz na drzwiami- no ,nie do konca, bo drzwi juz nie ma zostal otwor,taka moda,czasami przeszkadza, gdy w kuchni chodzi mikser a ja tvp-info ogladam.

w czasie takich dyskusji zawsze podkreslam ze dzisiejsze nauczanie kosciola  niewiele ma wspolnegio w czynach z tym co robil i glosil syn stolarza z nazaretu...

jego nauki warto znac i praktykowac-gdy ludzie naprawde nimi zyli swiat bylby na pewno lepszy.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

@jacus już się zaczyna walka o stołki, sondaże idą w dół i każdy chce jak najwięcej dla siebie, widzą, że koniec już blisko.

koniec Koalicji Obywatelskiej może bo odchodzą do 2050 Hołowni 

Opublikowano
11 minut temu, Ywa napisał:

U mnie zalegają jeszcze grube święte tomy- spalić je? poczytać, porównać, to tylko inny klimat i szerokość geograficzna, jednakże  ma swój urok.

pod żadnym pozorem nie palić nawet jeśli i oczywiste bzdury zawierają
nigdy nie wiadomo co na co się przydać może
weźmy te truchła w piramidach. Wierzyli że jakieś to życie przedłuża owa mumifikacja i zdrowy rozsądek przecież temu przeczył zanim ne pjawiła się genetyka i coraz bardziej realna możliwość klonowania...
Przywrócenie (restart) świadomości leży jeszcze daleko nawet po za racjonalnym sf ale...

Oczywiście miarą wartości tych "świętych tomów" jest skala wpływu... populacji jaka je za święte uznała
może być właśnie owym kluczem do poznania mechanizmów społecznych leżących po za zdolnościami analitycznymi jednego nawet najgenialszego osobnika. Technologia się rozwija w tym informatyczno analityczna.
Kiedyś komuś mogą się przydać do zrozumienia np jak z pozoru 'mało winne" mein kampf może zrodzić huragan dziejowy który do dzisiaj jeszcze nie ustał do końca

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Mariusz2903 napisał:

koniec Koalicji Obywatelskiej może bo odchodzą do 2050 Hołowni 

to tylko szczury lepszej łajby na ew sztorm szukają
jaka by łajba nie była to i tak szczurami zostaną

Opublikowano
15 minut temu, dysydent napisał:

Przywrócenie (restart) świadomości leży jeszcze daleko nawet po za racjonalnym sf ale...

Pod warunkiem że restart jest możliwy. Jeżeli zaś faktycznie jesteśmy sumą doświadczeń naszego życia, to w naszym interesie jest aby nie był możliwy. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v