Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

mało tego. jest tak dobrze, że coraz więcej obór pustkami stoi. jak tak dalej pójdzie to i ugorów i zdziczałych łąk przybędzie. to jest dobrobyt!

Opublikowano
9 minut temu, Dariowola napisał:

A co Ty myślisz że tacy ludzie nie żyją w niepewności .Przyjdzie nowy z PO i powie piniendzy nima.

W twoich stronach to dopiero by była tragedia jakby ludzie do roboty musieli iść a nie czekać jak socjal przyjdzie na konto lub doroznosiciel przyniesie. 

Opublikowano

Zachodnie media o Polsce co się wyrabia .

Zagraniczne media opisują złagodzenie obostrzeń w Polsce: "Polacy jeżdżą na nartach, piją i imprezują"

W korespondencji z Polski agencja Reutera opisuje weekendowe wydarzenia z Zakopanego. Obraz, jaki pojawia się w mediach, jest daleki od ideału. W tym samym czasie Czechy i Niemcy przedłużają stan wyjątkowy, a Włosi nie otworzyli mimo planów swoich ośrodków narciarskich.

Dalej Polska będzie Karcona .

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Zachodnie media o Polsce co się wyrabia .

Zagraniczne media opisują złagodzenie obostrzeń w Polsce: "Polacy jeżdżą na nartach, piją i imprezują"

W korespondencji z Polski agencja Reutera opisuje weekendowe wydarzenia z Zakopanego. Obraz, jaki pojawia się w mediach, jest daleki od ideału. W tym samym czasie Czechy i Niemcy przedłużają stan wyjątkowy, a Włosi nie otworzyli mimo planów swoich ośrodków narciarskich.

Dalej Polska będzie Karcona .

Zapad to niech się zajmie swoim cyrkiem i małpami a nie będę właził na nie swoje. 

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

A to coś nowego. Zaiste dla mnie szok.:lol:

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, mirro napisał:

Ale podczas jazdy nie piją. Bezpieczeństwo ponad wszystko.:lol:

Ty chyba na nartach w Zakopanem i okolicach nie byłeś xD Raz zjeżdżam i mijam "Janusza" który powoli zjeżdża, popijając gumisiowy sok z piersiówki 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, PRIMO napisał:

W twoich stronach to dopiero by była tragedia jakby ludzie do roboty musieli iść a nie czekać jak socjal przyjdzie na konto lub doroznosiciel przyniesie. 

No powiem że tak bo jak rozdają pomoc socjalną to jakoś ludzi przybywa i nieubliżając tym co potrzebują ale jak widzę nie których to nie wiem jak można spełnić ktyterja i mieć honor .

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ty chyba na nartach w Zakopanem i okolicach nie byłeś xD 

Ale byłem na obozach narciarskich. Gdyby wątroba mogła opowiedzieć co tam się działo.:lol:

Opublikowano
2 minuty temu, Dariowola napisał:

No powiem że tak bo jak rozdają pomoc socjalną to jakoś ludzi przybywa i nieubliżając tym co potrzebują ale jak widzę nie których to nie wiem jak można spełnić ktyterja i mieć honor .

Oj nie wiesz do czego ludzie są zdolni jeśli chodzi o darmową kaskę. 😩

Opublikowano (edytowane)

Ale byłem na obozach narciarskich. Gdyby wątroba mogła opowiedzieć co tam się działo.:lol:

To wiadomo ;) Ale tylko raz w życiu widziałem, jak jednocześnie się zjeżdża i popija. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

To dopiero byś się nasłuchał. 🤪

Opublikowano
25 minut temu, Mariusz2903 napisał:

nie będzie żadnego buntu te próby puczów czy strajków kobiet to awanturnictwo ludzie co w tym uczestniczą są mali duchem i są mniejszością porządny człowiek jak ma poglądy to nie wynosi tego na ulicę tylko czeka w ciemno jest urna wyborcza i jak jest żle to się głosuje za zmianą 

cyt - "....atmosfera niekończących się konfliktów, nieporozumień, nienawiści; sieje spustoszenie psychiczne.
Chaos i demoralizacja przybrały rozmiary klęski.
Historia oceni nasze działania. Awanturnikom trzeba skrępować ręce
....
....funkcjonariusze ... i służba bezpieczeństwa strzeżcie państwa!" - koniec cytatu

nie daj się wkręcić zarówno w ten mój cytat choć wiele podobnych przekazów już można usłyszeć czy to z ambon czy politycznych deklaracji i teraz.
a teraz jeszcze po tym zakopiańskim szaleństwie to tym bardziej "klasyk" będzie cytowany ;)

Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

...funkcjonariusze ... i służba bezpieczeństwa strzeżcie państwa!" - koniec cytatu

Po tych słowach wsiadł do limuzyny i odjechał w asyście ochrony w stronę domu na Żoliborzu.:lol: Że tak pozwolę sobie dokończyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v