Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Bo zdrożała, a nie musiała, tylko tak sobie PiS wymyślił. Jutro się okaże, że piwo niezdrowe, pojutrze kiełbasa, następnie jajka itd. Podatki wam dokładają, a wy się jeszcze z tego durnie cieszycie.

Prąd to samo, rachunek za styczeń i 15zł nowej opłaty, a durnie pieją jak wspaniale jest w tym kraju.

masz jakiś lek na to całe pisowskie zło ?

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 mam, załadować Terleckiego, Kaczyńskiego, Pawłowicz i jeszcze kilku innych i lecieć Tupolewem na obchody do Katynia xD Bo inaczej nie da się odsunąć tych starych dziadów od polityki. Stary, emerytowany kawaler będzie decydował co jest ważne dla Polskiej rodziny. Kolejny nawąchał się butaprenu jak był młody, a teraz ma siano w mózgu, i ostatnia świnia mlaskająca i bekająca po chińczyku w ławach sejmowych. Jeżeli to ma być "elita" tego kraju, to aż strach pomyśleć kto ich wybiera.

A jak już zobaczyłem dzisiaj wokalistę od "Ona tańczy dla mnie" śpiewającego "Umówiłem się z nią na dziewiątą ..." to się zastanawiam na co poszły te 2mld i czy polska kultura juz tak nisko upadła.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano

Tomasz bo ty niedzisiejszy jesteś w całej Europie wszystko jest drogie w ramach zdrowego odżywiania więc dlaczego w Polsce miałby nie być inaczej a że troszkę mniejsze zarobki mamy to mały szczegół x🤣😅😂

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

co byś powiedział jak byś się wybrał w weekend do zakopanego z rodziną dookoła pływało gówno takiej chcesz normalności ?

Trzeba nie wprowadzac durnych zakazów i obostrzeń...... To będzie  normalnie

Opublikowano (edytowane)

@Mariusz2903 nie powiem i nie mam takiego zamiaru, życie mi miłe i chcę je spędzić na wolności. Są inne, zgodne z prawem metody, wystarczy odsunąć ich od koryta, a sami między sobą się pogryzą, jak koryto będzie się zwężać, a świń będzie tyle samo.

Opublikowano
5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@Mariusz2903 nie powiem i nie mam takiego zamiaru, życie mi miłe i chcę je spędzić na wolności. Są inne, zgodne z prawem metody, wystarczy odsunąć ich od koryta, a sami między sobą się pogryzą, jak koryto będzie się zwężać, a świń będzie tyle samo.

koryta były i będą z tym że poprzednie rządy  chlały do czysta  a za pisu się ulewa co niektórym 

7 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

kredyt tani jak nigdy 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Tomasz0611 napisał:

albo koryto będzie te same Tylko świnie coraz tłuściejsze i będzie coraz mniej miejsca

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

kredyt tani jak nigdy 

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

wiem o tym i dlatego jadę na kredytach 2 konsumpcyjne 1 suszowy 1 nawozowy i walą mnie podwyżki 

Tylko ceny zaskakują 

Wszystko dzięki PiS 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

masz jakiś lek na to całe pisowskie zło ?

och nie
monopolu na owo "zło" PiS wcale nie posiada, ono jest powszechne nie tylko w Polsce
PiS tylko sobie z nim nie radzi a wręcz mu ulega czym w niczym się nie różni od "reszty otoczenia"
Po prostu PiS nie jest taki wyjątkowe jak samo siebie maluje.

Podnoszeniem podatków tylko reaguje na stale rosnące potrzeby budżetu bo jednak to nie czasy gierkowskie i manipulacje walutą są nawet konstytucyjnie ograniczone niż dawniej co i tak próbują je obchodzić jak mogą ale trudniej dzisiaj dodrukiem waluty zrównoważyć budżet niż za Gierka to zaczynają "cisnąć poddanych".

Nie wszyscy to widzą ale zjednoczona prawica w Polsce i tak jest bardziej pro biznesowa niż w ościennych krajach tylko propagandowo w interesie zarówno tej prawicy jak i opozycji jest malowanie jej jako nazbyt lewicową. Tylko ta probiznesowość jest robiona od d..py strony,
Uwierzyli w najtrudniejszy scenariusz tzn w wyhodowanie elit biznesu od podstaw wyniszczając poprzednie a teraz się okazuje powoli że nie ma za co czy bardziej z kogo aby bez subwencji się udało i sięgają coraz bardziej do (przecież mizernych ) zasobów przeciętnych obywateli. Niby to ma zmusić do ciągłej i stale wydajniejszej pracy bo stałe koszty utrzymania rosną w tym coraz większa część sztucznie i jawnie widać aby nie można było zbyt dużych zasobów... i stale konieczne dorabianie by nadążyć (skąd ja to pamiętam?) a z tych wpływów ma być zbudowany czysto narodowy kapitał.
Prędzej to się buntem skończy niż sukcesem bo wolny rynek jest dla "dzikich stworzeń" i takie "hodowlane" w dzikiej puszczy giną w pierwszym pokoleniu.
Jeśli by intencje oceniał to PiS-owi wiele zarzucić nie można no ale ja też mam szczere intencje ale pojęcia nie mam jak je zrealizować i taka różnica że ja się nie podejmuję decydowania za wszystkich i jak najwięcej bym chciał zostawić ludziom co i jak mają robić a PiS się podjął jednak decydować i to o coraz większej sferze naszej codzienności a po wynikach widać że nieomylni nie są mniej niż większość z nas

Powoli pycha władzy przerośnie zdolności ( w/g niektórych już przerosła) a wraz z kolejnymi obostrzeniami i haraczami widać że ta pycha rośnie.
Jeszcze ta nieudaczna propaganda
no sami szykują sobie wielki upadek bo Im coraz mniej pokory staje i est to coraz bardziej społecznie dostrzegane
już Boga chcą wyręczać w ocenie i rozliczaniu grzechu a taka pycha musi być ukrócona
i będzie

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

Prędzej to się buntem skończy niż sukcesem bo wolny rynek jest dla "dzikich stworzeń" i takie "hodowlane" w dzikiej puszczy giną w pierwszym pokoleniu.

no sami szykują sobie wielki upadek bo Im coraz mniej pokory staje i est to coraz bardziej społecznie dostrzegane
już Boga chcą wyręczać w ocenie i rozliczaniu grzechu a taka pycha musi być ukrócona
i będzie

nie będzie żadnego buntu te próby puczów czy strajków kobiet to awanturnictwo ludzie co w tym uczestniczą są mali duchem i są mniejszością porządny człowiek jak ma poglądy to nie wynosi tego na ulicę tylko czeka w ciemno jest urna wyborcza i jak jest żle to się głosuje za zmianą 

• Haha 1
Opublikowano
52 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Trzeba nie wprowadzac durnych zakazów i obostrzeń...... To będzie  normalnie

To zgłoś to komisji europejskiej 

41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko ten kij ma dwa końce, lokaty bankowe 0,1%.

A kto na lokatach pieniądze dziś trzyma chyba jakieś dziadka 😋😜

Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

W takim razie zawiniła kancelaria premiera, godząc się na takie lotnisko, wysyłając tam premiera samolotem, który się tam nie powinien znaleźć. Prezydent skopiował wyczyn premiera, który się jednak nie udał.

W naszej branży udanych operacji się nie rozlicza. Za to te nieudane, mają zwykle konsekwencje w postaci śmierci. Ja mogę tylko westchnąć i powiedzieć, że tym razem zabrakło żołnierskiego szczęścia (pojęcie zawierające 1000 powodów dlaczego się nie udało) o tyle cywilowi tego nie da się wytłumaczyć w tych kategoriach. 

Nikt nie rozliczył Kaczyńskiego za Tibilisi, więc poszli po bandzie. Jednak limit szczęścia wykorzystali już tam.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, henio2 napisał:

A kto na lokatach pieniądze dziś trzyma chyba jakieś dziadka 😋😜

No tak, taki dobrobyt, że się na kredytach żyje xD Tak się ludziom dobrze żyje, że kredyty muszą brać xD 

Ja tam wolę mieć coś odłożone, w razie by się trafił słabszy rok, ale ja się nie znam xD Chociaż w sumie Heniek ma rację, po co trzymać na lokacie, można w skarpecie, takie samo oprocentowanie xD 

• Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v