Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

Jak można być taką zakłamaną ku...ą?

Marek niczego nie udaje. Zawsze jest prawdomówny i szczery:D

A później mówią że się śmieją z kościoła i jego zasad 🤣 Karnowscy, holecka, Adamczyk też tam byli

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

@Denwer za przeproszeniem jakie pierdoły ?? Co u was dzieciaków do szkoły nie dowożą ? To coś słabe władze lokalne macie.

Dowożą  ale  żadna  szkoła  nie ma  ani  1  autobusu   i  Urząd  gminy  nigdy  nie  posiadał  ani  1  autobusu 

149034684_3635235153197464_5181378133075

Dobra  koniec  tej  przerwy  trza się  brać  dalej  za robotę    nie  cytujcie  mnie  i  tak  nie  odpowiem  bo  pewnie  do wieczora  nawalicie  ze 5 stron

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Denwer napisał:

Dowożą  ale  żadna  szkoła  nie ma  ani  1  autobusu   i  Urząd  gminy  nigdy  nie  posiadał  ani  1  autobusu 

Widzisz, a u nas Urząd Gminy zakupił, zatrudnia kierowców na etacie i w ten sposób dowozi się dzieci do szkoły. Ale to tylko 2, kolejne 2 są wynajmowane.

I póki nie było Lockdown'u to w weekendy wykorzystywano te autobusy np. na wyjazdy do teatru czy opery do Warszawy, oczywiście mieszkańcy opłacali przejazd, ale nie były to jakieś wielkie pieniądze, tyle co trzeba było na paliwo, kierowcę i trochę na utrzymanie autobusu.

Dzieciaki po szkole tymi autobusami wożono na łyżwy czy na basen, wystarczyło opłacić aby wejściówkę i koszt przejazdu.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Denwer napisał:

150159740_748681122740068_53855100624471

biskup z księdzem grali w golfa i co biskup spudłuje to - "q..wa nie trafiłem" aż ksiądz strofuje - "nie obrażajcie Pana ekscelencjo bo nas jeszcze czym pokarze" - na co biskup - "nie pie..ol tylko ustawiaj piłeczkę" - i grom z jasnego nieba, piorun zabił księdza a głos z góry - "q..wa nie trafiłem"

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano

https://www.se.pl/wiadomosci/gwiazdy/syn-michal-wisniewski-sylban-prosi-o-pomoc-aa-srgn-D4to-sHmG.html.     Nie ma to jak celebryci hulaj dusza piekła nie ma a potem zbierać od ludzi by tatuś nie przechylał majątku miałby pomoc 😜😋

https://sport.se.pl/sporty-motorowe/zbiorka-pieniedzy-na-leczenie-tomasza-golloba-jak-mozna-mu-pomoc-aa-bsg1-WLnE-eGzh.html.          Bo płaci c przecież ze swoich nie wypada

Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, henio2 napisał:

https://www.se.pl/wiadomosci/gwiazdy/syn-michal-wisniewski-sylban-prosi-o-pomoc-aa-srgn-D4to-sHmG.html.     Nie ma to jak celebryci hulaj dusza piekła nie ma a potem zbierać od ludzi by tatuś nie przechylał majątku miałby pomoc 😜😋

https://sport.se.pl/sporty-motorowe/zbiorka-pieniedzy-na-leczenie-tomasza-golloba-jak-mozna-mu-pomoc-aa-bsg1-WLnE-eGzh.html.          Bo płaci c przecież ze swoich nie wypada

Ludzie chcą to płacą, nikt ich do tego nie zmusza, mają swoje, zarobione pieniądze i robią z nimi co chcą, za przeproszeniem, jezeli będę chciał to wezmę 10zl, użyje jako papieru toaletowego i tobie nic do tego. 

Jeden da na Owsiaka, inny na Radio Maryja a jeszcze inny na leczenie Tomasza Golloba. Ich pieniądze i robią z nimi co chcą.

Jak ci się spali np garaż z ciągnikami lub dom, to powiedz niech nie robią zbiórki, sam sobie dasz radę xD Trzeba było odłożyć pieniądze na wszelki wypadek ;) A jak zboże ci się na polu spali, to powiedz, że nie potrzebujesz pomocy, sam sobie dasz radę. 

Dla mnie nic dziwnego, jak w okolicy się chłopakowi 150 bel słomy spaliło to dałem od siebie 5 w ramach pomocy, ja wiele nie straciłem a jemu to pomogło. Innemu jak się 3 ha pszenicy spaliło to 200kg dałem, mnie to wiele nie kosztowało, a jak nas się 50 zebrało to już jakaś pomoc była.

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, pafnucy napisał:

apropo, kiedy te autobusy co morawiecki obiecywał ruszą?

Już pojechały wcześniej  trochę pasowało by  wyjść na przystanek 😉

1 godzinę temu, racyl napisał:

A później mówią że się śmieją z kościoła i jego zasad 🤣 Karnowscy, holecka, Adamczyk też tam byli

Co ma ta czy inna osoba do całego kościoła to tak jak twoje urojenia do poglądów całego forum. 🤣

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

10zl, użyje jako papieru toaletowego i tobie nic do tego. 

a wiesz
jeszcze przed denominacją jeden taki bilonu użył zamiast podkładek papiaków bo jedna taka szajbka wychodziła kilka złotówek
i dostał karę nawet nie wiem dokładnie jak nazwali za co

coś z poszanowaniem godła czy coś.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

@dysydent właśnie tego się obawiam, że tam na banknocie jest godło. To najwyżej sobie kawałek jedwabiu czy innej drogiej tkaniny do podcierania kupię. I nikomu nic do tego ;) Moje pieniądze i wydaję je na co chcę.

Opublikowano (edytowane)

i to na skalę co najmniej europejską
tylko ja akurat nie mam z czeg... czym się chwalić bo żadnego udziału w tym sukcesie nie mam.
Jakimś sposobem ocalał profesjonalizm pewnej grupy fachowców profesjonalistów. tylko nie wiem jak Im się udało obronić przed polskim pazernym fiskalizmem odkąd pamiętam?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, jarecki napisał:

toć jestesmy potegą w składaniu autobusów elektrycznych .

Polscy przedsiębiorcy są tą potęgą, nie ja czy ty ;) I taki np. Solaris nie ma nic wspólnego z rządem Morawieckiego. Robi te autobusy bo jest na nie popyt a nie bo Pinokio im kazał. Pierwszy elektryczny autobus zaprojektowali bodajże w 2011r, kiedy Pinokio i jego ekipa nawet jeszcze nie śniła o autobusach elektrycznych.

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

tylko nie wiem jak Im się udało obronić przed polskim pazernym fiskalizmem odkąd pamiętam?

Albo ni ma z tego piniędzy i fiskus to widzi. 

Albo widzi że są i czeka żeby się przyjebać.

:lol:

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Pierwszy elektryczny autobus zaprojektowali bodajże w 2011r, kiedy Pinokio i jego ekipa nawet jeszcze nie śniła o autobusach elektrycznych.

Wtedy. to Pinokio na księdza jeszcze wołał Zorro.:lol:

Opublikowano
41 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Ludzie chcą to płacą, nikt ich do tego nie zmusza, mają swoje, zarobione pieniądze i robią z nimi co chcą, za przeproszeniem, jezeli będę chciał to wezmę 10zl, użyje jako papieru toaletowego i tobie nic do tego. 

Jeden da na Owsiaka, inny na Radio Maryja a jeszcze inny na leczenie Tomasza Golloba. Ich pieniądze i robią z nimi co chcą.

Jak ci się spali np garaż z ciągnikami lub dom, to powiedz niech nie robią zbiórki, sam sobie dasz radę xD Trzeba było odłożyć pieniądze na wszelki wypadek ;) A jak zboże ci się na polu spali, to powiedz, że nie potrzebujesz pomocy, sam sobie dasz radę. 

Dla mnie nic dziwnego, jak w okolicy się chłopakowi 150 bel słomy spaliło to dałem od siebie 5 w ramach pomocy, ja wiele nie straciłem a jemu to pomogło. Innemu jak się 3 ha pszenicy spaliło to 200kg dałem, mnie to wiele nie kosztowało, a jak nas się 50 zebrało to już jakaś pomoc była.

To i Rydzykowi się należy on też ludziom pomaga nikomu siłą nie zabiera

• Confused 1
Opublikowano

bo podatki do tego budżetu..
spróbuj nie zapłacić to siłą zedrą czyli jednak siłą zmuszany jestem i do współfinansowania Rydzyka i propagandzistów np z mediów państwowych.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v