Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

słucham z 10 lat jeszcze nic złego na polaków nie powiedziano na polskich europejczyków tak

To obejrzyj "Wieś to też Polska", to usłyszysz jak jadą po ministrze Pudzie ;) Chyba za małe przelewy idą i zaczynają rządy PiS-u krytykować xD 

Chyba, że Pan Puda nie jest Polakiem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
Przed chwilą, Ulman napisał:

Słyszałem ale to nie ma znaczenia a Stasek po prostu pieprzy bzdury. Nie mam  Plusa , Smardt dom alni innych wynalazków a Polsat codziennie ogladam. Nie płace za to nawet grosza i niech mi Stasek jakiejś ciemnoty urojonej nie wciska.

Ale to przecież logiczne, że skoro ktoś ma tel w Plusie czy telewizję Cyfrowy Polsat, to ta kasa trafia do Solorza a nie do Miszczaka :P. Telewizja naziemna natomiast  to całkiem inny temat.

Duża zima u Was panuje, bo nie nadążam czytać :P.

Opublikowano

A wiecie że to nawet w Tv trwam możę być mniej pomyj niż w tvp info 😉

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

To obejrzyj "Wieś to też Polska", to usłyszysz jak jadą po ministrze Pudzie ;) Chyba za małe przelewy idą i zaczynają rządy PiS-u krytykować xD 

Chyba, że Pan Puda nie jest Polakiem xD 

piszę o całokształcie a nie o wybranych audycjach 

Opublikowano
4 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

wybieram się do nieba  a wam to i tak wszystko jedno  

za piniędze? 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, racyl napisał:

A wiecie że to nawet w Tv trwam możę być mniej pomyj niż w tvp info 😉

Nie raz jak przerzucam kanały to na chwilę zatrzymam, wiadomo telewizja nie pasująca do moich poglądów, ale nie ma tam jakiejś wielkiej propagandy, można powiedzieć, że w normie jak na telewizję komercyjną.

Ale szczerze, to mi praktycznie obojętne co sobie tam pokazują. Obojętne kompletnie by mi było, gdyby PiS nie finansował Rydzyka z naszych podatków. Gdyby ta telewizja się sama utrzymywała, to niech pokazują sobie co chcą, byle pokazywane treści były zgodne z polskim prawem.

Opublikowano

Aż sobie pooglądam tv trwam bo mam przeczucie że tam mniej szamba wylewają niż w tvp info bo pewnie ci z tvp info nie chcą iść do nieba 🤣

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To niech dadzą mi możliwość rezygnacji z płacenia abonamentu i niech blokują mi TVP. Gdzie można złożyć o to podanie ? 

Tylko o czym byś pisał? Tu wszyscy nie oglądają TVP a są najbardziej zorientowani w jej programie telewizyjnym. 😁

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

wybieram się do nieba  a wam to i tak wszystko jedno  

Droga do nieba wiedzie przez Rydzyka🤣 Widać że go słuchasz o wiele za długo i juz w to uwierzyłeś😂😆😬

1 minutę temu, dsbh napisał:

Ale to przecież logiczne, że skoro ktoś ma tel w Plusie czy telewizję Cyfrowy Polsat, to ta kasa trafia do Solorza a nie do Miszczaka :P. Telewizja naziemna natomiast  to całkiem inny temat.

Nie mam ani cyfrowego polsatu ani tel w Plus a Polsat oglądam i grosza za to nie płacę. Niech mi Stasek głupot nie ciśnie że za ogladanie Polsatu płacę tylko o tym nie wiem bo mi do tel doliczają. 

• Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Tylko o czym byś pisał? Tu wszyscy nie oglądają TVP a są najbardziej zorientowani w jej programie telewizyjnym. 😁

Wiedzę o tym co pokazują w TVP czerpię ze strony tvp.info, nie musze do tego mieć dostępu do kanału telewizyjnego.

Opublikowano
4 minuty temu, racyl napisał:

Aż sobie pooglądam tv trwam bo mam przeczucie że tam mniej szamba wylewają niż w tvp info bo pewnie ci z tvp info nie chcą iść do nieba 🤣

Popatrz na Kurskiego czy Pereire. Oni nie wybieraja się do nieba tylko na na łono Abrahama 

Opublikowano
16 minut temu, PRIMO napisał:

Boś frajer. 😛

Lepiej byś te pieniądze spożytkował kupując jakieś paczki żywnościowe i dając bezdomnym tylko pod warunkiem że nie dadzą temu z Torunia. 

Bezdomni to mają u nas jak w raju ciepłe posilki za darmo pod wskazany adres a dzieci Brna w śniegu do szkoły bo wójt likwiduje szkoły a buduje domy seniora bo dzięki dzieciom wyboru nie wygra tylko seniorom😋😜

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, henio2 napisał:

Bezdomni to mają u nas jak w raju ciepłe posilki za darmo pod wskazany adres a dzieci Brna w śniegu do szkoły bo wójt likwiduje szkoły a buduje domy seniora bo dzięki dzieciom wyboru nie wygra tylko seniorom😋😜

To słabego wójta macie, u nas szkoła ma tyle autobusów, że dzieciaki to max 300m muszą dojść, a dalej autobusem jadą. Już z 10 lat jak dzieciaków tak dowożą. A domu seniora w gminie nie ma, eksmitujemy ich poza teren gminy xD 

Opublikowano
5 minut temu, Ulman napisał:

Droga do nieba wiedzie przez Rydzyka🤣 Widać że go słuchasz o wiele za długo i juz w to uwierzyłeś😂😆😬

Nie mam ani cyfrowego polsatu ani tel w Plus a Polsat oglądam i grosza za to nie płacę. Niech mi Stasek głupot nie ciśnie że za ogladanie Polsatu płacę tylko o tym nie wiem bo mi do tel doliczają. 

Bo za ciebie płacą abonament plusa😎

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, dsbh napisał:

Jeszcze nie płacimy. W przyszłym roku część częstotliwości pójdzie na internet, za który już trzeba będzie płacić. Nie które portale oferują już płatne, treści także wszystko idzie w złą stronę dla odbiorców. Częstotliwości nie są z gumy, także być może za kilkanaście lat całość częstotliwości pójdzie na internet a telewizja będzie oferowana właśnie przez internet i satelitę. Ale to tylko taka moja teoria, która się może sprawdzić .

tak - sprawdzi się a nawet już jest w trakcie realizacji bo jakie med... czym jest przesyłany sygnał do nadajników naziemnych? w większości przypadków światłowodami. Internet jako warstwa sprzętowa jest tylko siecią do przesyłania informacji wielością kanalów o różnej i przepustowości i dostępności bez wnikania w treść tej informacji. Tym samym pasmem częstotliwości jak za analogówki był jeden program tv teraz cyfrowo "mieści się" w tym samym pasmie kilka (jeden mux). Jeśli ktoś, jakiś rząd zechce zapanować nad fizyczną warstwą sieci to będzie oznaczało tej sieci przynajmniej stagnację jeśli nie upadek. A już dzisiaj np Chiny kontrolują ruch informacyjny Rosja stworzyła możliwość odpięcia się od globalnej sieci a i u nas dostrzegam "separatystyczne" zapędy.
Technologia kodowania i przesyłu informacji jest czym innym od mediów stricte tematycznych czy nie wiem jak nazwać treści? softem?
Już dziś tzw internetem można sluchać radia czy strumieniować kanały telewizyjne większości stacji.
Efektem ubocznym wielodostępowości sieci są socialmedia choćby i takie af. To jest coś nowego z czym konwencjonalne media sobie nie radzą i przegrywają. A to czy będą przesyłane kablem, falami radiowymi światłem czy telepatią ( ;) ) to już nieistotne

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Pewnie wójt z opozycji.... Bo wasz takich rzeczy by nie zrobił bo jak by mógł.......????? 

1 minutę temu, henio2 napisał:

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Popatrz na Kurskiego czy Pereire. Oni nie wybieraja się do nieba tylko na na łono Abrahama 

Oby Allach zaprowadził ich do krainy wiecznych łowów. Albo zielone pastwiska.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, dysydent napisał:

tak - sprawdzi się a nawet już jest w trakcie realizacji bo jakie med... czym jest przesyłany sygnał do nadajników naziemnych? w większości przypadków światłowodami. Internet jako warstwa sprzętowa jest tylko siecią do przesyłania informacji wielością kanalów o różnej i przepustowości i dostępności. Tym samym pasmem częstotliwości jak za analogówki był jeden program tv teraz cyfrowo "mieści się" w tym samym pasmie kilka (jeden mux). Jeśli ktoś, jakiś rząd zechce zapanować nad fizyczną warstwą sieci to będzie oznaczało tej sieci przynajmniej stagnację jeśli nie upadek. A już dzisiaj np Chiny kontrolują ruch informacyjny Rosja stworzyła możliwość odpięcia się od globalnej sieci a i u nas dostrzegam "separatystyczne" zapędy.
Technologia kodowania i przesyłu informacji jest czym innym od mediów stricte tematycznych czy nie wiem jak nazwać treści? softem?
Już dziś tzw internetem można sluchać radia czy strumieniować kanały telewizyjne większości stacji.
Efektem ubocznym wielodostępowości sieci są socialmedia choćby i takie af. To jest coś nowego z czym konwencjonalne media sobie nie radzą i przegrywają. A to czy będą przesyłane kablem, falami radiowymi światłem czy telepatią ( ;) ) to już nieistotne

Przepustowość tych kanałów jest już zbyt mała. Tym bardziej że infrastruktura nadajników nie rośnie. 

Znowu chcą ciąć częstotliwości wojskowe,

Edytowane przez mirro
Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał:

To słabego wójta macie, u nas szkoła ma tyle autobusów,

ewenement  w skali kraju  żeby  szkoły  miały  autobusy  🤔

149463711_3693876200700913_8864162346413

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v