Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko gdzie najwięsze afery ujawniano jak nie w prywatnych mediach

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

To niech dadzą mi możliwość rezygnacji z płacenia abonamentu i niech blokują mi TVP. Gdzie można złożyć o to podanie ? 

No przecież już niewiele czasu zostało jak mówi Czaslowdki

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, henio2 napisał:

Ja też nie widzę w tym nic złego może nasz rząd powinien pujsc ich śladem?

Każda stacja TV nadająca w Polsce uiszcza opłatę koncesyjną w wysokości 13 544 781 zł, opłata ta jest wykorzystywana do utrzymania nadajników wykorzystywanych przez te stacje.
To tak jakbyś nie wiedział, TVN, Polsat itd płaci za wykorzystywanie nadajników.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Przed chwilą, henio2 napisał:

Wymień te afery😋😜

Nawet twoja ulubiona taśmowa

Opublikowano (edytowane)

zdaje się to Onet tę taśmową... (chyba że mnie pamięc zawodzi)
no to Suski teraz 'dziękuje" za pomoc w dojściu do władzy

Politycy (wszyscy bez wyjątku) to wcielone świnie bo inaczej by się do koryta nie byli w stanie dopchać podgryzając innych i nie ułatwiajmy im zbytnio losu zbyt jednostronnym poparciem
niech się żrą na własny koszt bo zysk z tego i tak nasz nie będzie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

za Polsat, TVN. wszelkie PULS-y itp jak też za wszelkie Interie i caly ogólnodostępny internet oraz wiele stacji radiowych nie płacimy nic a działają.
Oczywiście wiele z tych mediów jest dofinansowana przez ... z pobudek czy to politycznych czy reklamowych z innych niż państwowe źródeł.
Akurat wszelkie abonamety za cokolwiek są opodatkowane już na samej fakturze vatem a to nie jedyny podatek firm "abonamentujących" i wykorzystujesz propagandowo jedynie ten argument bez zastanowienia i uwzględnienia całości i - oceniając Cię po Twych wpisach - dobrze o tym wiesz.

nawet nie wiem czy komplement czy nie to co wyżej?

Jeszcze nie płacimy. W przyszłym roku część częstotliwości pójdzie na internet, za który już trzeba będzie płacić. Nie które portale oferują już płatne, treści także wszystko idzie w złą stronę dla odbiorców. Częstotliwości nie są z gumy, także być może za kilkanaście lat całość częstotliwości pójdzie na internet a telewizja będzie oferowana właśnie przez internet i satelitę. Ale to tylko taka moja teoria, która się może sprawdzić .

Przed chwilą, Ulman napisał:

A kto ci każe kupowac telefon u Solorza? Jak nie będziesz miał telefonu to Polsatu nie obejrzysz? Od kiedy tak jest ?

O SmartDomie słyszałeś ? Zawsze to jakaś zniżka, chociaż najlepsza była pierwsza wersja.

Przed chwilą, henio2 napisał:

Plus

Zmień na Plusha. Nadajniki, karty doładowania te same co w Plusie. Chyba że łączysz usługi, to co innego.

Przed chwilą, racyl napisał:

za telefon nie płaci się więcej niż około 20 lat temu a nawet i mniej to skąd takie głupie wnioski że ktoś  z tej kasy gdzieś przeznacza

Tak nie do końca. Mi proponowali ofertę abo za 50 zł z tel. którą można mieć za 25 zł bez tel. Także trzeba trochę przejrzeć oferty aby się nie wkopać.

Przed chwilą, racyl napisał:

plus ma najlepszy zasięg, sygnał nie ginie w środku miasta jak no w play

Play ma mało własnych nadajników w porównaniu z Plusem czy Orange.

Opublikowano

No i co tyle afer pokazały te pseudoniezalezni media i oprócz szczucia jednych na drugich nic z tego nie wynikło teraz też macha opozycja szabelkami a dobrze wiemy że nikt z o cenie rządzący CH włos z głowy nie spadnie

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Nie wiedziałem, że @Denwer ma Twittera ;) A tak się zarzekał, że on z takich rzeczy nie korzysta xD 

porównywałem to jego logo i trochę jest inne

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

a ja przesyłam rocznie 200 zł na TV TRWAM i RADIO MARYJA  i nie lamentuje 

a oglądasz to?

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Tak nie do końca. Mi proponowali ofertę abo za 50 zł z tel. którą można mieć za 25 zł bez tel. Także trzeba trochę przejrzeć oferty aby się nie wkopać.

Play ma mało własnych nadajników w porównaniu z Plusem czy Orange.

już nie ma ofert abonamnet z telefonem za 25-30zł

ja kiedyś bardzo długo miałem play ale to jest porażka jak w mieście nie masz zasięgu

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

I robisz to dobrowolnie, nikt cię do tego nie zmusza. Ty chcesz to przelewasz, a ja jak nie chcę to nie przelewam. Ty chcesz to oglądasz, ja nie chcę to nie oglądam.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

to jest Twój wybór chcesz to go dotujesz bez względu na to co on tam wygaduje

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, racyl napisał:

już nie ma ofert abonamnet z telefonem za 25-30zł

ja kiedyś bardzo długo miałem play ale to jest porażka jak w mieście nie masz zasięgu

A po co brać z telefonem. Ja tam aby patrzę, gdzie mi najtaniej dadzą dobrą ofertę. A telefon kupuję w jakimś sklepie, jak policzysz ten abonament z telefonem, to ten telefon drogo wychodzi. Płacę 20zł od jednego numeru w Play, rozmowy i sms bez limitu, do tego chyba 30GB internetu na te 4 numery, mi wystarcza.

Opublikowano

dokładnie tak samo robię. po zsumowaniu taniej wychodzi kupić telefon osobno

Opublikowano

Boś frajer. 😛

Lepiej byś te pieniądze spożytkował kupując jakieś paczki żywnościowe i dając bezdomnym tylko pod warunkiem że nie dadzą temu z Torunia. 

Opublikowano
4 minuty temu, dsbh napisał:

O SmartDomie słyszałeś ? Zawsze to jakaś zniżka, chociaż najlepsza była pierwsza wersja.

Słyszałem ale to nie ma znaczenia a Stasek po prostu pieprzy bzdury. Nie mam  Plusa , Smardt dom alni innych wynalazków a Polsat codziennie ogladam. Nie płace za to nawet grosza i niech mi Stasek jakiejś ciemnoty urojonej nie wciska.

Chwalisz się czy żalisz?

Opublikowano

bez zapłaty nie da się odmawiać?

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

odmawiam różaniec  słucham aktualności  

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

to jest Twój wybór chcesz to go dotujesz bez względu na to co on tam wygaduje

słucham z 10 lat jeszcze nic złego na polaków nie powiedziano na polskich europejczyków tak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v