Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

PISlam i tak powie że to  jest słuszne bo muwiom prawde , robiom dobrze a inne kłamliwe ich osaczajom i muszom mieć te pieniondze

Jeszcze nie spotkałem dziennikarza który mówił byprawde w komercyjnych stacjach wiadomo że mają poglądy zgodne z właścicielem stacji😋😜 inaczej dawno zostali by zwolnienie

Opublikowano

https://www.pomponik.pl/plotki/news-malgorzata-opczowska-nie-planowala-pracowac-w-tvp-teraz-wyda,nId,4824863

https://i.iplsc.com/malgorzata-opczowska/000AKWIWWIW0AE7U-C122-F4.jpg

Nie przypomina Ogórek.

Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

ludzie nie płacą abonamentu  i te 2 miliardy to zwrot  utraconych dochodów przez tvp . każdy ogląda i słucha za fri . a prywatne media płacisz abonament za przekaz  satelitarny  od 30 zł  wzwyż 

To jest też rekompensata za osoby ustawowo zwolnione z płacenia abonamentu.

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Tylko Rysiek czy Mucha nie łażą z biskupami pod pachę i nie wyrażają ostentacyjnie swojej wiary katolickiej. Taka tam mała różnica.

Tylko ja pisałem ogólnie. Nie kto z kim tam chodzi. Jaki kontakt ma ktoś z rodziną, jeżeli cały czas jest poza domem a w domu jest gościem ?

Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

To tak jak uprawiając pole płacę podatek na autostrady i kolej a ciągnikiem nigdy tam nie jadę i nikt mnie o zdanie nie pyta

Masz podatek w paliwie.. To ciągnik pchaj przy uprawie i paliwa nie kupuj to podatek cie ominie.... 🧐😄😄😄😄😄😄😄

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, henio2 napisał:

Nie dostają bo sami sobie wezmą z naszych kieszeni doliczając do abonamentu w telefonach którgo Polsat jest właścicielem i nie muszą pytać o zgodę to co o i wyrabiają woła o pomstę 

A kto ci każe kupowac telefon u Solorza? Jak nie będziesz miał telefonu to Polsatu nie obejrzysz? Od kiedy tak jest ?

• Like 1
Opublikowano

to prawdziwa mądrość popłynęła teraz z konta henia 🤣

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, henio2 napisał:

Każdy opłacający telefon co miesiąc 10 zł płaci na Polsat nawet o tym nie wie. 

Jeżeli Solorz jest właścicielem anten i taki np Orange je wynajmuje to nie widzę w tym nic dziwnego. Normalna umowa biznesowa. To nie wiem, Solorz ma swoje anteny za darmo udostępniac? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

za telefon nie płaci się więcej niż około 20 lat temu a nawet i mniej to skąd takie głupie wnioski że ktoś  z tej kasy gdzieś przeznacza

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Jeżeli Solorz jest właścicielem anten i taki np Orange je wynajmuje to nie widzę w tym nic dziwnego. Normalna umowa biznesowa. 

Ja też nie widzę w tym nic złego może nasz rząd powinien pujsc ich śladem?

Opublikowano

plus ma najlepszy zasięg, sygnał nie ginie w środku miasta jak no w play

Opublikowano
Przed chwilą, racyl napisał:

plus ma najlepszy zasięg

nie u mnie

Opublikowano
5 minut temu, henio2 napisał:

Każdy opłacający telefon co miesiąc 10 zł płaci na Polsat nawet o tym nie wie. 

O dzięki ci panie że mnie oświeciłeś. 😌

Opublikowano
2 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

A ty to wszystko wiesz. Widzę że dziś wróg nr 1 to polsat

Polsat jest uznawany za wroga "jedynie słusznej władzy" przez fanatyków tej władzy bo przyłączył się do protestu mediów dwa dni temu

tylko tyle no ale może aż tyle bo stare wygi tam rządzą i pewnie uznały że dłużej Polsatowi niż tej władzy

Opublikowano

kasa za telefon w plusie podobna nawet gdy ten plus nie był solorza a on doszukuje się nie wiadomo czego

Opublikowano
1 minutę temu, PRZMAS19821982 napisał:

A ty to wszystko wiesz. Widzę że dziś wróg nr 1 to polsat

Żaden wróg tylko nie można powiedzieć że nie korzysta z publicznych pieniędzy bo tak samo są zabierane wbrew naszej woli

1 minutę temu, Ulman napisał:

A kto co każe mieć w tej sieci telefon? Jak masz tel w Play albo Orange to Polsatu nie będziesz mógł oglądać?  

A jak nie płacisz abonamentu to TWP też obejrzysz nie o to chodzi

Opublikowano (edytowane)

Nic nie jest zabierane wbrew czyjejś woli. Jak ci się nie podoba to nie masz ustawowego obowiązku płacenia mu tak jak jest z abonamentem TVPis.  Jak chcesz to zawierasz umowę z Plusem a jak nie to nie i ch*j cie obchodzi co Solorz dalej z tymi pieniedzmi zrobi. On nikomu nic na siłę nie zabiera.

Jak nie chodzi o to to o co  chodzi?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, henio2 napisał:

A jak nie płacisz abonamentu to TWP też obejrzysz nie o to chodzi

To niech dadzą mi możliwość rezygnacji z płacenia abonamentu i niech blokują mi TVP. Gdzie można złożyć o to podanie ? 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

henio chciałby za telefon płacić abonament 15zł bo resztę solorz zagarnia i kapsluje za granicą 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Polsat jest uznawany za wroga "jedynie słusznej władzy" przez fanatyków tej władzy bo przyłączył się do protestu mediów dwa dni temu

tylko tyle no ale może aż tyle bo stare wygi tam rządzą i pewnie uznały że dłużej Polsatowi niż tej władzy

Zwracam tylko uwagę że nie ma czegoś takiego jak niezależne czy wolne media od lokalnej gazety po międzynarodowe koncerny

• Like 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v