Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

troche sie temu podatkowi przyzałem medialnemu , to jak chcą  taki podatek to ok ,  żęby zmusić do płacenia tych co nie płacą to niech zlikwidują podatek dochodowy CIT  a tak to bedzie podwójne opodatkowanie 

Opublikowano (edytowane)

zapomniałeś że tvp dostaje kasę z abonamentu a prywatni nie dostają

Niech tvp w ogóle nie puszcza reklam jak dostaje kasę z abonamentu i ostatnią datację 2mld

Edytowane przez racyl
Opublikowano

tyle samo powinien każdy płacić, takie same mieć warunki

Opublikowano

ludzie nie płacą abonamentu  i te 2 miliardy to zwrot  utraconych dochodów przez tvp . każdy ogląda i słucha za fri . a prywatne media płacisz abonament za przekaz  satelitarny  od 30 zł  wzwyż 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Na 2mld nie płacą ? to jaki ten budżet tvp ma być ? 2mld +reklama+abonament 🤣

płać i płać na nich. prywatni sami się utrzymują to jeszcze im nogi podstawiać

Opublikowano (edytowane)

ten podatek "od reklam" to pokłosie zmian społeczno gospodarczych w świecie i w zasadzie powinien się inaczej nazywać. Korporacje biznesowe urosły do potęgi ponadpaństwowej i wymykają się lokalnym rządom i tu Premier ma rację
tylko bez porozumień... wypracowania standardów międzynarodowych na odzyskanie równowagi nie uda się pojedyńczym rządom nic ponad bałagan
a że u nas chcą ugrać jeszcze na preferencje dla mediów prorządowych to tylko taka nasza cebulokombinatorska natura

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

A kto tvp broni puszczać więcej reklam 🤣 zamiast płacenia na nich abonamentu ? 🤣

po cholerę to płacić jak jedni mogą na siebie zarobić a innym trzeba pomagać

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ludzie nie płacą abonamentu  i te 2 miliardy to zwrot  utraconych dochodów przez tvp . każdy ogląda i słucha za fri . a prywatne media płacisz abonament za przekaz  satelitarny  od 30 zł  wzwyż 

O ile dobrze wiem, to żeby oglądać TVN nie trzeba mieć przekazu satelitarnego. Wystarczy zwykła telewizja naziemna, która jest utrzymywana z abonamentu, ale że abonament idzie tylko na media państwowe, to z tego wynika, że taki TVN czy Polsat odbiera się za darmo ;) 

Takie lokalne radio też nie dostaje pomocy z abonamentu, ma swój, prywatny nadajnik i żeby go słuchać nie muszę uiszczać żadnych opłat. Oprócz przymusowego abonamentu, z którego nawet grosz nie trafia do tego radia.

A jak ludzie nie chcą płacić abonamentu to odciąć im TVP, Polskie Radio itp, myślę, że nie będą płakać xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
7 minut temu, Mariusz2903 napisał:

Po więc mi za co mam ten abonament płacić.... Jak tego tvp nie idzie oglądać asz krew człowieka zalewa......... 

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, racyl napisał:

tyle samo powinien każdy płacić, takie same mieć warunki

Toż ja o tym pisze od zawsze ale w mentalnosci proPISowskich lewaków takie rozwiązanie jest złe. Każdy kto sobie lepiej radzi ma ponosić za to karę i płacić więcej od dziadów i na nich pracowac. Wg PISocjalistów jak ktoś zarabia rocznie 40 tys i płaci z tego 10 tys podatku to jest sprawiedliwe ale jesli inny zarabia 400 tys i płaci 100 tys podatku to jest niesprawiedliwe bo powinien płacic duzo więcej żeby sie przypadkiem nie smiał dorobic i rozwinąć. 

Opublikowano
4 godziny temu, witejus napisał:

bo srasz ze strachu przed muzułmanami i pamiętasz jak skończyli szydercy we Francji

Bo u nas nie wolno krytykować czy sprzeciwiać się innym narodowościom. Taki przykład.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/yad-vashem-gleboko-zaniepokojone-wynikiem-sprawy-polskich-historykow/j0bp6mr,79cfc278

A co jeżeli to pani Leszczyńska ma rację ?

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Widać umie sprzedać się za pieniądze, jak pewne osoby spotykane przy drogach ;) 

Napisze tak ogólnie. Dlaczego nikt nie zatrudnił dziennikarzy takich jak Ziemiec na przykład, tylko ich krytykuje za to gdzie pracują ? Jaki to problem powiedzieć. Krzychu rzucaj tą robotę, ja cię zatrudnię.

Przed chwilą, racyl napisał:

Moralność katolicka PiS 

Kuchciński- druga żona

Gliński- druga żona

Czarniecki- druga żona

Kurski- druga żona

Terlecki- rozwód

Mazurek- j. w.

Zalewska /ta od wych. młodzieży/- rozwódka

EuDuwZJXIAAh1PN?format=jpg&name=900x900

Dodaj do tego jeszcze na przykład Ryśka z Nowoczesnej, czy Muchę z PO i z tego się nasuwa prosty wniosek. Polityka niszczy rodziny.

Nie oglądam TVP Info ale to jest Magdalena Ogórek

3 godziny temu, racyl napisał:

A kiedy PIS sprzeciwił się kościołowi ? 😂

5f587e3aa4e30_p.jpg?1599635002

A ta pani po lewej to bodajże Małgorzata Opczowska, kiedyś pracowała chyba w TVN. Także pomyliły się wam osoby.

Przed chwilą, Denwer napisał:

148985727_140108787936821_48834205576201

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, dsbh napisał:

A ta pani po lewej to bodajże Małgorzata Opczowska, kiedyś pracowała chyba w TVN. Także pomyliły się wam osoby.

Nikomu osoby się nie pomyliły, dobrze Ogórkową wyszpachlowali i jej nie poznajesz xD Nawet w tle widać banery TVP INFO .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Jak płaci się abonament za posiadanie odbiornika a nie za konkretną usługę, to pieniądze i tak ch*j wie na co idą.

]za posiadanie to się idzie do więzienia

jakiś debil to tak nazwał i tak pozostało

Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Dodaj do tego jeszcze na przykład Ryśka z Nowoczesnej, czy Muchę z PO i z tego się nasuwa prosty wniosek. Polityka niszczy rodziny.

Tylko Rysiek czy Mucha nie łażą z biskupami pod pachę i nie wyrażają ostentacyjnie swojej wiary katolickiej. Taka tam mała różnica.

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, racyl napisał:

zapomniałeś że tvp dostaje kasę z abonamentu a prywatni nie dostają

Niech tvp w ogóle nie puszcza reklam jak dostaje kasę z abonamentu i ostatnią datację 2mld

Nie dostają bo sami sobie wezmą z naszych kieszeni doliczając do abonamentu w telefonach którgo Polsat jest właścicielem i nie muszą pytać o zgodę to co o i wyrabiają woła o pomstę 

Opublikowano

Rydzykowi dają kroplówki finansowe chyba za to że nie dostaje kasy z abonamentu 🤣

Opublikowano
5 minut temu, mirro napisał:

Jak płaci się abonament za posiadanie odbiornika a nie za konkretną usługę, to pieniądze i tak ch*j wie na co idą.

To tak jak uprawiając pole płacę podatek na autostrady i kolej a ciągnikiem nigdy tam nie jadę i nikt mnie o zdanie nie pyta

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

za Polsat, TVN. wszelkie PULS-y itp jak też za wszelkie Interie i caly ogólnodostępny internet oraz wiele stacji radiowych nie płacimy nic a działają.
Oczywiście wiele z tych mediów jest dofinansowana przez ... z pobudek czy to politycznych czy reklamowych z innych niż państwowe źródeł.
Akurat wszelkie abonamety za cokolwiek są opodatkowane już na samej fakturze vatem a to nie jedyny podatek firm "abonamentujących" i wykorzystujesz propagandowo jedynie ten argument bez zastanowienia i uwzględnienia całości i - oceniając Cię po Twych wpisach - dobrze o tym wiesz.
Po za tym korzystanie (i opłacanie abonamentów) z mediów komercyjnych nie jest obowiązkowe

nawet nie wiem czy komplement czy nie to co wyżej?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

Nie dostają bo sami sobie wezmą z naszych kieszeni doliczając do abonamentu w telefonach którgo Polsat jest właścicielem i nie muszą pytać o zgodę to co o i wyrabiają woła o pomstę 

to ile Ty chciałbyś płacić za telefon ?.

za 20zł miesięcznie jak moja mama ma na kartę w plus to gada ile tylko może i żadne reklamy jej nie wyskakują

ja mam za 25zł i też nie wyskakują mi żadne reklamy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v