Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://www.o2.pl/informacje/chinczycy-odkryli-koronawirusa-7-lat-temu-wiadomo-juz-gdzie-6528846003137248a

W latach 60. naukowcy odkryli dokuczliwą infekcję dróg oddechowych o nazwie 229E. Był to początek badań nad wirusami powodującymi przeziębienie. Do połowy XX wieku naukowcy opracowali techniki izolowania niektórych wirusów, ale ich badania pozostawiały wiele szczepów nierozpoznanych - około 35 proc. osób z przeziębieniami miało wirusy, których specjaliści nie byli w stanie zidentyfikować.

Obecnie wyróżnia się siedem gatunków korona wirusów wywołujących infekcję u człowieka

ludzki korona wirus 229E

ludzki korona wirus OC43

ludzki wirus SARS

ludzki korona wirus NL63

ludzki korona wirus HKU1

ludzki korona wirus bliskowschodniego zespołu oddechowego

ludzki korona wirus SARS-CoV-2

A możni tego świata mają zrobić złoty interes

Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Etam nie warto

Szkoda mojego czasu

Wyjątkowo się zgadzam. System edukacji i tak już leży i kwiczy. Nie ma go co dobijać😁🤭

Opublikowano

Szczerze? Gdyby zadał Ci pytanie i uzyskał by takową odpowiedź jak wyżej mu udzieliłeś to... 😁😁😁🤦‍♂️.

Opublikowano (edytowane)

A to tylko na miesiączkach  można  ? 🤣🤣🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Bogiem się zasłaniają a tak naprawdę robią przy pomocy niego interesy

Opublikowano
35 minut temu, DTaras napisał:

@mirro Czytałem Twój wpis o teściowej no i jednak nie jesteś taki socjopata jak się prezentowałeś. Na czymś Ci jednak zależy czyli i sumienie jest u Ciebie. To dobrze i źle jednocześnie bo przyjdzie czas zmagania ze zmorami. Tylko zapamiętaj te słowa 😉

Jak nie jestem socjopatą? Jestem socjopatą w świetle mięknącego społeczeństwa. Zmory czasem zapijamy z kumplami, wspominając tych co już odeszli. A z tym sumieniem to raczej nie ma co szaleć. Są pewne obowiązki względem ludzi i to nie kwestia sumienia, tylko wywiązania się z nich. Nie należy oczekiwać za nie nagrody, tylko wypełniać. 

Opublikowano

Na koran nie ma takiej propagandy 🤣

Jak wylicytowałeś Matkę Boską Kermitowską ?🤣

Opublikowano (edytowane)

Jak mogę się śmiać czegoś czego na oczy nie widziałem i nie mam z tym styczności ? 🤣

Prawosławnych jest więcej ale oni nie pchają się nigdzie jak te nasze spaśluchy 🤣

Tak trudno w swojej pisowskiej główce to zrozumieć ? 😂

Takie cudaki w czarnych sukienkach to tylko w polsce 😂

Edytowane przez racyl
Opublikowano
25 minut temu, racyl napisał:

0288.jpg

Prawda jest taka , że Biblię i Konstytucję to raczej nikt za pierwszą lekturę nie uważa. To tak jak z kodeksem ruchu drogowego. 

Opublikowano (edytowane)

to nie musi uważać, to tylko rekwizyt do prania ludziom głów 🤣

5cd01acdf41af_p.jpg?1557336065

Edytowane przez racyl
Opublikowano

ten temat stał sie takim szambem jakie leje sie do wisły z warszawki wszyscy sie okładają bez żadnego umiaru czy poszanowania wartości przeciwnika, niektórzy chyba tylko tutaj mogą strzępić ryja i wyzywać od wszelkiej masci patologi czy marginesu społecznego bo pewnie poza monitorem za takie szczyny pod adresem drugiego na wolnym wybiegu dostaliby w ryj i się nauczyli kultury tak więc to forum jest dobrym miejscem się dowartościować anonimowo

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki7745 napisał:

ten temat stał sie takim szambem jakie leje sie do wisły z warszawki wszyscy sie okładają bez żadnego umiaru czy poszanowania wartości przeciwnika, niektórzy chyba tylko tutaj mogą strzępić ryja i wyzywać od wszelkiej masci patologi czy marginesu społecznego bo pewnie poza monitorem za takie szczyny pod adresem drugiego na wolnym wybiegu dostaliby w ryj i się nauczyli kultury tak więc to forum jest dobrym miejscem się dowartościować anonimowo

Ja kiedyś dawny tutaj pisowski kaznodzieja a teraz widzisz jak miłują bliźniego swego 😂

Mnie tam nie obchodzi kim są na co dzień gorsze jest to że PIS odwala coraz to głupsze rzeczy a oni kompletnie zaślepieni i powtarzają brednie z tvp.

Każą mi szukać muzułmanów i jeszcze wykolejonych 😂

Opublikowano
15 minut temu, jarecki7745 napisał:

nie. poprostu ludzie normalni widza co pis robi z panstwem, i nerwowo reaguja. a ze wyznawcy pisu pisza te swoje glopoty i bzdury to juz ich nie będę tłumaczył.  mamy ogromną polaryzacje w kraju i 2 nienawidzące się obozy. pi i anty pis

Opublikowano

No takiej agresji w stosunku do tradycyjnych wartości nie powstydzilyby się lewicowe media. A każdy wrzuca do jednego worka PiS i Kościół . Ogólnie zauważyłem ze zwolennicy lewicy są bardzo agresywni dużo bardziej niż zwolennicy prawej strony

Opublikowano

Wartości to są w kościele bez polityków i politycznego kazania

Politycy PIS paradują po ołtarzach kościelnych a Ty mówisz że to nie jeden worek ? 😂

Do rydzyka ludzie z PIS latają, dają mu kasę a Ty piszesz że to nie to samo 😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v