Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Dla gołodupca który żyje z 500+ to duże pieniądze ale nie dla normalnego człowieka. Nie zrozumiesz tego. Po co im nasz rząd rozdawał pieniądze skoro maja kasy jak lodu? Aż tacy niedorozwinięci  są? Daj im znac że  szkoda kasy i niech dadzą wiekszy socjal ludowi pracujacemu by stał sie szybciej ludem niepracującym a zyjącym z socjalu neokomunistycznego PIS.

Ci rozdawał przecież podobno nic nie dostali 😋. Lewactwo zachłanne jak zawsze nieudaczniku 

Opublikowano
4 godziny temu, henio2 napisał:

Da się da tylko wystarczy chcieć często na wsiach odśnieżaniem zajmują się zaufane osoby wójta i zanim skończą to mogliby zaczynać od nowa ale kasa wpłynie tam gdzie powinna jakby koła osób się tym zajmowało to w godzinę czasu było by odśnieżone

u nas rzadzi pis a drogi wygladaja jak w warszawie a nawet gorzej.....

od rana do wieczora na fb napieprzaja na wojtowa- jedna droge po paru dniach musieli odsniezyc recznie bo nie mieli sprzetu zeby odsniezyc droge ktora nawet w lecie trudno zjechac.

Opublikowano
32 minuty temu, henio2 napisał:

Ci rozdawał przecież podobno nic nie dostali 😋. Lewactwo zachłanne jak zawsze nieudaczniku 

To na co poszło te 200 mld pomocy którymi tak sie propaganda chwali? Może kłamią skoro nie dostali? 

Lewctwo jest zachłanne - tu sie zgodzę . Najbardziej na pińcet, kolejne dodatkowe emerytury i inny socjal. 

Opublikowano
14 godzin temu, Ulman napisał:

Nikt nie skręca w lewo tylko pewnie jakaś część uświadomiła sobie że mają poglądy lewicowe bo PIS na który głosują jest po prostu lewicą.  W Polsce ludzi o prawicowych poglądach jest może z 10-15% a reszta to lewicowcy.

W jaki sposób kapitalizm doprowadził do braku prądu?  Możesz jakiś ciąg przyczynowo skutkowy opisac?

Komuna w Polsce wybudowała Elektrownie które do dziś pracują a Unia chce je pozamykać i pozbawić nas prądu to prąd ma być robiony zjadając grochówkę z powstałych gazów .

Dla Atomu w Polsce nie bo sąsiednie kraje już protestują boją się że Elektrownia wybuchnie pomimo ze jeszcze jej nie ma .

Opublikowano (edytowane)

Toż my mamy mieć gaz z USraela przez najbliższe 20 lat po atrakcyjnej cenie którą nam będą dyktować.

Jak będzie nią zarządzał jakiś Misiewicz to ma szanse wybuchnąć

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, jacus napisał:

u nas rzadzi pis a drogi wygladaja jak w warszawie a nawet gorzej.....

od rana do wieczora na fb napieprzaja na wojtowa- jedna droge po paru dniach musieli odsniezyc recznie bo nie mieli sprzetu zeby odsniezyc droge ktora nawet w lecie trudno zjechac.

bodaj to na wschodzie mieszkać. pług już dwa razy obracał z rana, a przed chwilą chodnik mały traktorek w naszej wsi odśnieżył.

może i do was kiedyś dotrze taki postęp. 🤔

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, pafnucy napisał:

bodaj to na wschodzie mieszkać. pług już dwa razy obracał z rana, a przed chwilą chodnik mały traktorek w naszej wsi odśnieżył.

U mnie gmina zarządzana pisowską ręką 😉, i odśnieżają  , sypią solanką elegancko ,w nocy nawet jeżdżą ale gmina ma własny zakład komunalny i sprzętu opór  , choć za poprzedniego pslowca różnie bywało 

Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Premier przemawia a cała Polska słyszy z uszczelnienia systemu podatkowego pozyskali 60 miliardów więcej jak za PO i na tym skorzysta każdy obywatel .

no to po ile to "na łebka" wyjdzie?
"bedom" rozdawać jak leci czy według jakiegoś szablonu?

Opublikowano
5 minut temu, galan99 napisał:

Premier przemawia a cała Polska słyszy z uszczelnienia systemu podatkowego pozyskali 60 miliardów więcej jak za PO i na tym skorzysta każdy obywatel .

Kiedy premier ma zamiar przelać należną część na moje konto ? 

• Haha 1
Opublikowano

wlasnie ogladam te bajki pinokia- czyby juz zapomnial ze przez lata byl doradca tuska i komorowskiego ??? moze pis-owskie glupki juz zapomnialy ale ja wykarmiony na misce ryzu i sowie mam dobra pamiec.

36 minut temu, pafnucy napisał:

chopie ja do wschodniej polski mam ledwo 100 metrow i tam jest tak samo a nawet gorzej bo po drugiej stronie wisly to juz maja gorki wieksze .

w tej chwili jest ten problem ze morz trzyma i solanka nie pomoze a padal deszcz na snieg wiec jest lodowa skorupa i plug z gumowa koncowka lemiesza to sobie moze -pojezdzic..

Opublikowano
27 minut temu, Ursus932 napisał:

U mnie gmina zarządzana pisowską ręką 😉, i odśnieżają  , sypią solanką elegancko ,w nocy nawet jeżdżą ale gmina ma własny zakład komunalny i sprzętu opór  , choć za poprzedniego pslowca różnie bywało 

Byłem dzisiaj w mieście powiatowym zarządzanym przez PiS i tragedia z odśnieżaniem, na drogach powiatowych(gdzie też rządzi PiS) nie lepiej xD Więc nwm gdzie PiS tak odśnieża ;) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v