Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to już tylko 4 firmy zostały na rynku  Akcjonariusze PSA i Fiata Chryslera dali zielone światło do fuzji. Nowy międzynarodowy koncern motoryzacyjny Stellantis z siedzibą w Holandii zajmie czwarte miejsce wśród największych światowych producentów, za Volkswagenem, Toyotą i Sojuszem Renault Nissan Mitsubishi. Spółka obejmie 14 marek, m.in. Chrysler, Peugeot, Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati,Dodge, Opel, DS i Citroen.

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał:

W sensie że dużo zrobił, czy mało spieprzył bo nic nie robił?:lol:

Bardzo  dużo  zrobił 

4 minuty temu, pafnucy napisał:

oki. myślałem że to się zmieniło. jednak mówienie że imponują Ci takie krętactwa to nie bardzo tak.

Nie  zmieniło  i  nie  zmieni.   Bo  wymyślił  majstersztyk   pomysł  genialny  jak  rolnicy  sami  na siebie  bat  ukręcą,    wtedy  ewentualne  strajki   będzie  mógł  obnażyć   hipokryzję   rolników. 

3 minuty temu, sumek666 napisał:

Co do Ardana 

Robił tyle na ile mu pozwolił szeregowy poseł PiSu 

@Denwerco do mojego szefa/moich szefów.

Różnica między mną a Tobą jest taka, że jak mi szef płaci to robię to co mi każe bo się na to zgodziłem. Za to Tobie wydaje Ci się, że sam sobie jesteś szefem, a wykonujesz tylko partyjniackie polecenia.

Nie  wykonuje  niczyich  poleceń    opowiadasz bzdury  i  to  w dodatku  pewnie  na  bosaka   😂 

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

soku z jabłek

wolę  jabłko  gruszka   najlepszy  💪

Opublikowano
31 minut temu, Denwer napisał:

Znam  cytował  poprzedni  post  a że  potem  ulman  edytował  i  dopisał  to  już  co  innego   od  teraz  będę  robił  screeny 😎

Co takiego edytowałem? Kiedy?

Screeny rób to bedziesz miał materiał do ciagłego donoszenia? Może nawet nam teczki pozakładasz? 

29 minut temu, pafnucy napisał:

Denwer dlaczego zmieniłeś zdanie co do piątki?

Bo ma swoje zdanie i sie z nim zgadza pod warunkiem ze ono zgadza się z linią partii.

25 minut temu, Bogdan675 napisał:

nie wierzę ani trochę. Nie chcę dostać rosyjskiej, szczepionki kupionej od handlarza bronią

A  respiratory od handlarza bronią ci nie wadzą?

24 minuty temu, Denwer napisał:

Jak  nie  znasz  prawa  to  siedź  cicho. 

.......bo tylko my z PISu prawo znamy

17 minut temu, soltys48 napisał:

nic dodać nic nic ująć 

Wypierała się żaba błota 🤭

Screenshot_20201017-062832.png

Nikt mu nie wmówi że białe jest białe.

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Może nawet nam teczki pozakładasz? 

Teczki  nie  ale  foldery  ???  🤔

4 minuty temu, jarecki napisał:

kupie ten sok jabłko -gruszka

Nie  będziesz  żałował 

Opublikowano

Nie każdy komunista to socjalista ale w tę stronę co Ulman się nie spotkałem. Jabłko - gruszka. Słodszy jest tylko albowiem gruszkowego tam od 30 do 50% i dosładza treść jabłek co z deserem mają mało wspólnego. A i tak uzupełnione to trocinami, ten, błonnikiem... Słodkie to dzieci lubią. 😁

Opublikowano
4 godziny temu, Denwer napisał:

135904403_3895779433767403_5354211258571

Z ciekawości sprawdziłem co to za fundacja.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Fundacja_Krystyny_Jandy_na_rzecz_Kultury

Robi wrażenie.

Fundacja prowadzi dwa teatry w Warszawie: Inne działania fundacji to pomoc ludziom w dostępie do kultury i teatru, opieka nad osobami „wykluczonymi”, współpraca z domami dziecka, warszawskimi szpitalami, domami opieki, domami wychowawczymi, Uniwersytetami Trzeciego Wieku, domami spokojnej starości itp., a także działalność charytatywna oraz promocja młodych artystów.

Ciekawe na czym polega opieka nad osobami"wykluczonymi" czy działalność charytatywna ? Ta promocja młodych artystów to gdzie się odbywa lub ją można zobaczyć ?

3 godziny temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego takiej piany dostał i musiał kogoś obarczyć bo sumienie gryzie od 10 lat.

Masz na to dowody ?

2 godziny temu, hubertuss napisał:

On nic nie potwierdził. Jedyne co potwierdził, ze jak zwykle kłamiesz i nie rozumiesz co czytasz. To, że w artykule, którego nie czytałem nie wymienili być może wszystkich 8 wprowadzonych przez pis w roku 2021 podatków to nie znaczy, że  ich nie ma tak samo jak 11 podniesionych.

A tym czasem komisja do spraw badania kogo poza kolejką zaszczuli szybko zakończyła pracę. Nie znaleziono spisku PO i Tuska za to zaczęły wypływać nazwiska związane z pisem jak Radosław Pazura zagorzały pisior. Zwrócić też uwagę, ze politycy pisu nie krzyczeli głośno by karać winnych. Mówiło się o zaszczepionym Dworczyku i ministrze zdrowia. Wniosek jasny. Pis przestraszył się, ze tam zaszczepionych zostało dużo ludzi związanych z pisem i odpuścili śledztw i wyjaśniania.

Wydano lakoniczny komunikat i nikogo nie ukaraną.

Skąd Ty tego Pazure wytrzasnąłeś ?

1 godzinę temu, sumek666 napisał:

Co do Ardana 

Robił tyle na ile mu pozwolił szeregowy poseł PiSu

Takie ogólne pytanie mi się nasunęło. Szefem platformy jest Budka. Dobrym byłby premierem ?

Opublikowano
8 minut temu, dsbh napisał:

Masz na to dowody ?

Po padaczkowo drgawkowej reakcji widać najlepiej. Było powiedziane - " ląduj dziadu" i sie narobiło biedy. Jarosław dyrygował Lechem podczas pierwszej kampani na tyle że ten meldował wykonanie zadania. Smoleńsk miał być inauguracją kampanii wyborczej która zapewni Lechowi reelekcje i nie mam wątpliwości że wszystkim zarządzał Jarek. On zawsze chciał wszystko kontrolować

Opublikowano
6 minut temu, sumek666 napisał:

a czemu Ty mnie o pełowców pytasz!?

Pytanie było ogólne, nasunęło mi się na podstawie Twojego postu. Tylko tyle.

Wiem kto odpowie.

@Rolnik1973 Budka byłby dobrym premierem 🤔 ?

@Ulman ale to są tylko domysły.  Jarosław chciał rządzić ale duży wpływ miał na niego brat, liczył się z jego zdaniem. Zupełnym przeciwieństwem są na przykład Kurscy, których polityka podzieliła.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v