Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Obrazek jest za***isty i pewnie Pan Kaczyński potrafiłby zanalęźć argumenty iż kradzież nie jest zła a kradnący niewinny. Doskonale to zrobił przy okazji ostatniego oświadczenia w temacie respiratorów. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, dsbh napisał:

Weź tego mema usuń zanim się ktoś doczepi :P.

to memów   się  czepiają  już  

145310138_2822159061389044_3304433328143

Opublikowano
43 minuty temu, dysydent napisał:

a co gdy pojawi się w ofercie jakieś pole do sprzedania a nikt w regionie nie będzie miał kasy na zakup?
Preferuje to zewn kapitał a tak ma szansę miejscowy "gołodupiec"
ot choćby te klechy poznańskie co 100ha kupiły (pół biedy bo to "polskie klechy"). gdyby nie Oni to jakiś młody z dotacji gdyby nie Oni i dotacje to... nawet jeśli jaki młody ma kasę ale <u się nie chce rozwijać to taka darmocha...
akurat subwencje dla młodych to Ty zostaw w spokoju bo - widzę - nie rozumiesz celu w jakim są stworzone

tak ja ja mam małe gospodarstwo tak młody rolnik chce się rozwijać ale nie ma w co wejść  buraki tytoń chmiel  bydło  trzoda chlewna warzywa zboża wszystko nadprodukcja co byś powiedział na choinki bożonarodzeniowe posadziłem 1 ha na modernizację małych gosp .

Opublikowano
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

tak ja ja mam małe gospodarstwo tak młody rolnik chce się rozwijać ale nie ma w co wejść  buraki tytoń chmiel  bydło  trzoda chlewna warzywa zboża wszystko nadprodukcja co byś powiedział na choinki bożonarodzeniowe posadziłem 1 ha na modernizację małych gosp .

Jak ktoś myśli to zarobi, a jak ktoś chce narzekać to będzie narzekał.

Opublikowano
1 minutę temu, dsbh napisał:

ale opisu.

Przeca  zgodny  z  prawdą 

146036439_729466427964197_75853690529085

Opublikowano (edytowane)

@dsbh bo te memy tworzy ktoś z Dysortografią-specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Z tego samego powodu niektórzy wklejają bezsensowne memy zamiast coś napisać. 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
2 minuty temu, dsbh napisał:

Widocznie muszę wprost napisać.

@Denwer jaka feninistka  🤔:P ? Kto te memy tworzy ?

Nie wiem    kto 

146879157_4076269285718701_4714389072766

Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@dsbh bo te memy tworzy ktoś z Dysortografią-specyficzne zaburzenie w nauce pisania, objawiające się popełnianiem błędów ortograficznych pomimo znajomości zasad pisowni i odpowiedniej motywacji do poprawnego pisania. Z tego samego powodu niektórzy wklejają bezsensowne memy zamiast coś napisać. 

To może by ktoś w centrali sprawdzał co idzie w świat. Chyba, że tam wszyscy to mają 🤣.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Denwer napisał:

146974990_236235628083055_43309980632350

1 minutę temu, Denwer napisał:

146535522_730285551215618_71373411446773

Głębia intelektualna godna PISowskiego debila. Ciekawe ile im zajęło wymyslenie takich wybitnych haseł.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
34 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

jeśli to jakie "rasowe" jakie jodły czy świerki srebrzyste (nie znam się )to czemu nie?
Nawet w doniczkach kupują jeśli istnieje szansa na wysadzenie po świętach i przeżyje
tylko nie wiem czy przeżyje i zdało by się sprawdzić.
Trochę za późno na szkółki iglaków czy innego badziewi ozdobnego bo tego już pełno ... nie ma uniwersalnej recepty na biznes zwłaszcza na roli bo jest taki szeroki wachlarz możliwości że doktoraty piszą a ułamka tematu nie wyczerpują
zależy ile tego pola, jakie gleby jaki mikroklimat no i własne predyspozycje
ja botanik z pasji a chemik i rolnik z wykształcenia i powiązanie tego w moim akurat rejonie to fasola jako specjalność osobista hobbystyczna a reszta to już ... oj dużo by pisać a doktoratu i tak z tego nie będzie ale pooglądaj yt pod hasłami rolniczymi np harvest sugar beets a zobaczysz skalę z jaką przyjdzie konkurować np w burakach
wbrew pozorom w rolnictwie trzeba dysponować Wiedzą o wiele bardziej wyrafinowaną i wszechstronną od Fizyki kwantowej i cały czas "nadążać"
matematyka określi skalę oplacalną i np buraki poniżej 10ha rocznie nie ma co startować fasola podobnie mechanizacja i cała reszta
rynek lokalny i ilu trzeba klientów aby te np choinki kupiło to określasz obszar na jakim musisz działać a ten im większy tym cena niższa bo z pośrednikami trzeba się podzielić
no dużo ożna teoretyzować i to Ty masz wiedzieć co chcesz robić a bardziej ocenić - co możesz i dla kogo reszta to już tylko kwestia profesjonalizmu
ziemniaków w tym roku nadprodukcja a nam się i tak właśnie kończą własne tak że trzeba będzie dobrać od plantacji którą ja nadzorowałem i wiem co to czyli nadprodukcja nie musi być problemem bo na nią jest sposób - umiejetna dystrybucja i jawność rynkowa zanim Puda jeszcze paszporty wymyślił ;) 

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, dsbh napisał:

To może by ktoś w centrali sprawdzał co idzie w świat. Chyba, że tam wszyscy to mają 🤣.

Tak jak ci  rolnicy  z AU  co  protestowali  przeciw  zakazowi  "chodowli  "   albo  pan  prezydent  co  swoją  prezydenturę  pełnił  w wielkim  "bulu"

145979420_729464334631073_87290016851285

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v