Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, mirro napisał:

Ten Pan jest za***isty. 

https://kobieta.wp.pl/przemyslaw-czarnek-nie-zwalnia-tempa-ma-nowy-pomysl-dotyczacy-studiow-6604873519745664a

"Oprócz tego specjaliści, którzy ukończą ten kierunek, będą mogli także podjąć studia doktoranckie. Według ministra takie rozwiązanie jest potrzebne, ponieważ w dzisiejszych czasach konieczne jest wzmacnianie więzi rodzinnych i odkrywanie na nowo pojęcia rodziny. Stwierdził także, że obraz współczesnej rodziny jest "wykrzywiany i absolutnie fałszywy".

Z kolei w piątkowym wydaniu "Naszego Dziennika" można jeszcze szerzej poczytać o planach Czarnka dotyczących nowej dyscypliny naukowej. Minister chce dać szansę wzmocnieniu badań nad rodziną, a także poznaniu pełnej prawdy o niej. Czarnek uważa, że wykształcone w tym zakresie osoby są bardzo potrzebne, aby w pełni przekazać znaczenie rodziny w społeczeństwie.
"Potrzebujemy wykształconych kadr, które umocnią zdrowe i prawdziwe zrozumienie rodziny, dając jednocześnie odpowiedź ideologicznym atakom. Inwestycja w rodzinę jest inwestycją w człowieka i w Polskę" - czytamy na łamach "ND".

Jedna Pani chce odbudowę gospodarki zaczynać od tworzenia instytutu, a ten oszołom będzie prowadził badania nad rodziną.

Kolejny kierunek o wielkim znaczeniu. W kolejce do utworzenia czekają. Wyższa Szkoła Gotowana Na Gazie i Instytut Rzutu Granatem z Katedrą Odginania Zawleczki. 

kapitał nie ma narodowości ale głupota ( jak w przypadku Pana Czarnka) już tak.

czarnek jest z mojego okręgu wyborczego  a nauka o rodzinie to nic złego 

Opublikowano

Czego chcesz się nauczyć o rodzinie? 

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

czarnek jest z mojego okręgu wyborczego 

Aaaa moglibyście trzymać go u siebie?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Czy w tym 🤬 kraju już nie ma szacunku dla własności prywatnej ze strony państwa czy jak? 😡

https://www.cenyrolnicze.pl/podrecznik-rolnika/z-gospodarstwa/21861-rolnik-uprowadzony-z-wlasnego-pola-bronil-swojej-ziemi-przed-rzadowa-inwestycja

Nie wierzę że ten rolnik wcześniej o tym nie wiedział kto co i dlaczego, PiSy nie PiSy nie mają tu nic do rzeczy, jaki by nie był rząd jest coś takiego jak inwestycja dobra publicznego czy jakoś tak i mogą wejść, inaczej żadna inwestycja typu wodociągi gaz i inne nie doszłaby do skutku bo ciągle komuś coś by nie pasowało, a zwłaszcza w Polsce. Jednemu za mało byłoby ciągle odszkodowania, a drugi by się nie zgodził, nie bo nie, ja nie założę to i wy mieć niczego nie będziecie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

kiedyś była "nauka o socjalistycznej ekonomii" i w podobnym stylu zamierza ten fundamentalista stworzyć podciąganie ideologiczne pod swoje widzimisię a nie zbadanie problemu jakim jest w całym świecie obecnie kryzys rodziny.
Kogo jak kogo ale Czarnka nie podejrzewam o potencjał rozwiązania tego problemu ogólnoświatowego

co najwyżej kolejne etaty zbędne jak np te
zaraz bo zgubiłem linka
o , mam
szmatławiec ten portal to jest ale raczej i w takich można co ciekawego...
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/doradcy-andrzeja-dudy-biora-pieniadze-nie-wiadomo-za-co/v5neqq5

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

kiedyś była "nauka o socjalistycznej ekonomii" i w podobnym stylu zamierza ten fundamentalista stworzyć podciąganie ideologiczne pod swoje widzimisię a nie zbadanie problemu jakim jest w całym świecie obecnie kryzys rodziny.
Kogo jak kogo ale Czarnka nie podejrzewam o potencjał rozwiązania tego problemu ogólnoświatowego

jest dobrze wykształcony i ma gadane sam bym go widział na innym stanowisku jak już tak szybko awansował 

Opublikowano
9 minut temu, Mariusz2903 napisał:

słuchaj jak rządziła lewica  to dziennikarze lewicowi byli na topie w mediach  teraz rządzi prawica to wypowiadają się prawicowi dziennikarze  a ty dalej szukasz na siłę obiektywizmu 

Możesz raz odpowiedzieć na pytanie? Nie powino być w państwowych madiach obiektywizmu????? 

Tylko totalne zaklamanie i przeinaczanie faktów..... 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, PRIMO napisał:

Hjenui paczaj co o twojej łeptowinie piszo. 😩

To Ty wierzysz naukowcom  dzisiaj powiedzą ze to jest zdrowe a jutro co innego zależy kto ile zaplaci. Troche trzeba myśleć swoją głową. 

Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

kiedyś była "nauka o socjalistycznej ekonomii"

Miałem ten przedmiot w 1989 na WSO. Na szczęście w połowie roku zaprzestali tej herezji i wszystkim wstawili zaliczenia. Powód był prosty. Zmarł wykładowca co był jeszcze a korpusie kadetów u Andersa. Nikt zaś z wykładowców  wrocławskich uczelni nie chciał podjąć dzieła wciskania tej radosnej dyscypliny w głowy podchorążych.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jest dobrze wykształcony i ma gadane sam bym go widział na innym stanowisku jak już tak szybko awansował 

tu dyskusji nie podejmę bo nie wiem jako On tam i w czym "wykształcony" ale postrzegany jest jako fundamenalista wyznaniowy co wskazywało by na kierunkowość tego wykształcenia czyli na pewno ideolog a to już dla mnie Wiedzą żadną nie jest a co najwyżej teorią na rzeczywistość zwaną światopoglądem; na pewno teorią nieobiektywną

tacy problemy raczej tworzą a nie rozwiązują

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, Mariusz2903 napisał:

No i niech się Czarnek doktoryzuje nawet, na takim problemie.

t_ona_104.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, PRZMAS19821982 napisał:

Możesz raz odpowiedzieć na pytanie? Nie powino być w państwowych madiach obiektywizmu????? 

Tylko totalne zaklamanie i przeinaczanie faktów..... 

mogę zmieni się rząd i prezydent  to będzie dla ciebie wtedy pluralizm w polityce i mediach

Opublikowano
5 minut temu, dysydent napisał:

tu dyskusji nie podejmę bo nie wiem jako On tam i w czym "wykształcony" ale postrzegany jest jako fundamenalista wyznaniowy co wskazywało by na kierunkowość tego wykształcenia czyli na pewno ideolog a to już dla mnie Wiedzą żadną nie jest a co najwyżej teorią na rzeczywistość zwaną światopoglądem; na pewno teorią nieobiektywną

tacy problemy raczej tworzą a nie rozwiązują

jest za życiem rodziną  to jest wg ciebie fundamentalizm  naczytałeś się o nim lewackich artykułów 

4 minuty temu, dysydent napisał:

zależy jaki będzie "zmiennik" bo może być jeszcze gorszy

a widzę że pis nie taki zły ?

Opublikowano

No przecież Proponował Panią Szydło. Jak jeszce dołoży Panią Kępę i Mazurek to lepszego teamu ze świecą szukać.:lanie:

3 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

jest za życiem rodziną 

Merytoryczna rekomendacja na stanowisko Ministra Oświaty. Normalnie gwarant kształcenia dzieci i młodzieży na miarę czasów. To może jakiego taliba obsadzić na tym stanowisku? Radykalizm Full opcja.:lanie:

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, deSilva napisał:

PiSy nie PiSy nie mają tu nic do rzeczy, jaki by nie był rząd jest coś takiego jak inwestycja dobra publicznego czy jakoś tak i mogą wejść

O nie, nie Panie Kolego. To jest inwestycja dla dobra USA. Tą rurą ma być pchany gaz LNG, co go tak radośnie kupiliśmy a teraz nie mamy co z nim zrobić. To żadne dobro publiczne.

1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

tylko za szydło mieli byśmy kanclerz

To może "stań za Czesławem Szydło" i będziemy mieli kanclerza.:lanie:

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

O nie, nie Panie Kolego. To jest inwestycja dla dobra USA. Tą rurą ma być pchany gaz LNG, co go tak radośnie kupiliśmy a teraz nie mamy co z nim zrobić. To żadne dobro publiczne.

wolę amerykański niż od niemców z nord stren 2

Opublikowano
1 godzinę temu, PRIMO napisał:

Czy w tym 🤬 kraju już nie ma szacunku dla własności prywatnej ze strony państwa czy jak? 😡

https://www.cenyrolnicze.pl/podrecznik-rolnika/z-gospodarstwa/21861-rolnik-uprowadzony-z-wlasnego-pola-bronil-swojej-ziemi-przed-rzadowa-inwestycja

No Niema prywatności dlatego pytałem kogo wy***ią jak zrobią lokalizację na Elektrownię Atomową nie ważne czy powstanie czy nie ale z TERENU WYWŁASZCZĄ .

Opublikowano

Ale co Ty teraz możesz woleć? Masz brać i ciul. 

Przed chwilą, galan99 napisał:

jak zrobią lokalizację na Elektrownię Atomową nie ważne czy powstanie czy nie

Na razie wypracowali cztery warianty lokalizacji. Zanim zdecydują się na jeden to już nie będzie ani Twój ani mój problem.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jest za życiem rodziną  to jest wg ciebie fundamentalizm  naczytałeś się o nim lewackich artykułów 

dlatego nie podejmę dyskusji bo być może rzeczywiście jestem do Niego uprzedzony
nie natrafiłem albo nie pamiętam (akurat ja) na jakieś Jego autorskie sformułowania czy coś w tym stylu a na potrzeby akurat tego tematu... właśnie może przy jego okazji uda mi się doprecyzować pogląd o tym ministrze.
Tylko czy ów instytut rodziny czy jak to tam nazwą odpowie na pytania jak praktycznie zachować model rodziny jeszcze plemienny w czasach było nie było nadal globalizacji, mobilności zawodowej, korporacji i nawet "uhurtowienia" procesu wychowania po przez masowe i zunifikowane szkolnictwo, nawet żłobki no i jednak dominację pieniądza w międzyludzkich więziach a nie genetyki.
To są problemy tak trudne że ... nie wiem czy na planecie jest ktokolwiek kto by je ogarnął  i rozwiązał bo to sa procesy które tworzą nową rzeczywistość trudną do przewidzenia
Próba ujęcia tego w jakieś ramy naukowe może i ambitna a w/g mnie nazbyt bo z góry skazana na niepowodzenie
to jak z ekonomistami - oni nigdy nie wiedzą kiedy kryzys nastąpi ale gdy już nastąpi to tłumaczą dlaczego

sam fakt że ktoś się porywa na... wiele o Nim świadczy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, dysydent napisał:

dlatego nie podejmę dyskusji bo być może rzeczywiście jestem do Niego uprzedzony

To nic nie zmienia w sytuacji tego Pana. Moja siostra pracuje na UMCS i nie jest wogóle do niego uprzedzona, za to opinia nie nadaje się do powtórzenia. I nie chodzi o to czy facet jest przystojny, czy nie. To jest oszołom. 

3 minuty temu, dysydent napisał:

Próba ujęcia tego w jakieś ramy naukowe może i ambitna a w/g mnie nazbyt bo z góry skazana na niepowodzenie

A jak w trakcie badań im wyjdzie że Pan+Pan albo Pani+Pani to jednak rodzina?:lol:

Opublikowano
7 godzin temu, mirro napisał:

Maj, to chyba był zawsze doby miesiąc na rekonstrukcję rządu. Dlatego Pan Premier prosi abyśmy nie powymierali do czerwca, bo kto zobaczy tak wspaniały sukces i tak wspaniały rząd?

Rekonstrukcja planowana jest na przyszły rok, Morawiecki będzie prezesem NBP a kandydatów na premiera jest kilku i tylko wypłynęło jedno nazwisko. Także ten pan raczej premierem nie zostanie.

2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

nie podoba ci się beata  to kto za dudę ?

Andrzeja gdzieś wcięło w obecnej kadencji a kto za niego ? Nie ma w tej chwili takiej osoby w Pisie.

36 minut temu, dysydent napisał:

a kto twierdzi że lewica lepiej robiła... czy tam - rządziła?

No za czasów lewicy rozpoczęła się chyba moda na nagrywanie kogo popadnie a później ten pan który to zapoczątkował się dziwił, skąd się to wzięło.

Biden za swojej kadencji rozpocznie jakąś wojenkę czy będzie pokojowym prezydentem ?

https://www.o2.pl/informacje/skonczylo-sie-biden-przewraca-do-gory-nogami-polityke-zagraniczna-usa-6604825397344896a

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v