Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
49 minut temu, Mariusz2903 napisał:

ja nie jestem żydem żeby myśleć lokalnie a działać globalnie 

Rzadko spotyka się takie kwiatki, ale widać można się doczekać.

Opublikowano
3 godziny temu, henio2 napisał:

No dobrze by było bo truskawki to sama chemia dziś 

Hjenui paczaj co o twojej łeptowinie piszo. 😩

image.png.e6d57250229350c39fb442b2fef3338f.png

Opublikowano
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

na carycę to beata szydło nie wygląda ale to nasz następny prezydent mam nadzieję że ją pis wystawi bo wygrała by  z innymi w cuglach 

Raczej w homoncie 😂

Opublikowano
41 minut temu, galan99 napisał:

Wołowina to całkiem szkodliwe mięso .

Zwłaszcza według wegetarian. 

24 minuty temu, henio2 napisał:

Nie mojej a tej co ludzie tak chętnie na promocjach kupują 😋

Ta akurat nie twoje.

Opublikowano

Nie będą kłamliwe artykuły po przejęcie jak będą pokazywać tylko jedna stronę medalu....... 

8 minut temu, Mariusz2903 napisał:

https://niezalezna.pl/378701-pkn-orlen-przejmie-polska-press-zielone-swiatlo-ze-strony-uokik

ludzie piszą że to dobry dzień dla polski popieram to przejęcie w lokalnych gazetach skończy się szczucie plucie kłamliwe artykuły  repolonizacja ruszyła 

Opublikowano
5 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Nie będą kłamliwe artykuły po przejęcie jak będą pokazywać tylko jedna stronę medalu....... 

pewnie myślisz że kapitał nie ma narodowości  i prasa ta papierowa czy elektroniczna  była obiektywna 

6 minut temu, PRIMO napisał:

Czy w tym 🤬 kraju już nie ma szacunku dla własności prywatnej ze strony państwa czy jak? 😡

https://www.cenyrolnicze.pl/podrecznik-rolnika/z-gospodarstwa/21861-rolnik-uprowadzony-z-wlasnego-pola-bronil-swojej-ziemi-przed-rzadowa-inwestycja

ten KOCH to mi się z czymś kojarzy 

Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

https://niezalezna.pl/378701-pkn-orlen-przejmie-polska-press-zielone-swiatlo-ze-strony-uokik

ludzie piszą że to dobry dzień dla polski popieram to przejęcie w lokalnych gazetach skończy się szczucie plucie kłamliwe artykuły  repolonizacja ruszyła 

cytat z tego linka - "Tomasz Chróstny, prezes UOKiK zgodził się na przejęcie Polska Press przez PKN Orlen. - Transakcja nie zagraża konkurencji na żadnych z rynków - ocenia Urząd. " (w/g mnie powinno być - na żadnym z rynków - ale to tylko tak na marginesie)

Oczywiście że wykup przestarzałych form informacyjnych może być co najwyżej konkurencją dla muzeów o czym pisałem już wcześniej

https://www.agrofoto.pl/forum/topic/286274-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2021/?do=findComment&comment=3156998

i wynikało by z tego że recykling/utylizacja i repolonizacja to .... można używać zamiennie

Edytowane przez dysydent
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, PRIMO napisał:

Czy w tym 🤬 kraju już nie ma szacunku dla własności prywatnej ze strony państwa czy jak? 😡

https://www.cenyrolnicze.pl/podrecznik-rolnika/z-gospodarstwa/21861-rolnik-uprowadzony-z-wlasnego-pola-bronil-swojej-ziemi-przed-rzadowa-inwestycja

rolnik w polsce nie jest włascicielem pola tylko uzytkownikiem , np . w usa pole jest twoje i to co w ziemi np . gaz ; ropa , ja na miejscu policji bym z 10 pał po plecach dał .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
15 minut temu, Mariusz2903 napisał:

pewnie myślisz że kapitał nie ma narodowości  i prasa ta papierowa czy elektroniczna  była obiektywna 

Wiadomo że prywatne media stoja za którąś ze stron.... Ale państwowe media raczej chyba powinny  mieć obiektywny przekaz lub chociaż  próbować to robić....... 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, jarecki napisał:

rolnik w polsce nie jest włascicielem pola tylko uzytkownikiem , np . w usa pole jest twoje i to co w ziemi np . gaz ; ropa , ja na miejscu policji bym z 10 pał po plecach dał .

czyli masz czysto osobisty stosunek do tych którzy bronią swojej własności z własnej inicjatywy i (zakładanego) "prawnego automatu"
poczytaj definicję "homo sovieticus"

uczciwie muszę przyznać że przypadek tego rolnika można uznać za incydentalny bo u nas jak byle kabel puszczali przez działki to ganiali rok wcześniej za zgodami i takimi tam i - co jak co - ale wiedzieliśmy co kto kiedy i dlaczego

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, henio2 napisał:

Kup sobie za uczciwe pieniądze to będziesz zdrowe😷jak po twoich truskawkach. Jak myślisz czemu tyle oprysków wycofali? Firmy siedzą cicho by konsument nie pozeal ich do sądu o odszkodowania

https://portal.librus.pl/rodzina/artykuly/owoce-i-warzywa-sa-zdrowe-tylko-z-pozoru

Za to wędlinki z mięsa to samo zdrowie, aż lista tych wszystkich E-cośtam na etykiecie się nie mieści ;) Produkuje zgodnie z normami UE, już nie jeden raz miałem badane na pozostałości ŚOR i azotany i zawsze wszystko było w normie, swoich truskawek się nie boję i mogę je każdemu dać do zjedzenia z czystym sumieniem. Uwierz mi, że 100 razy zdrowsza jest minimalna pozostałość po jakimś ŚOR niż jakby na truskawce była pleśń czy inne dziadostwo.

Ale taki ktoś jak ty, to nawet nie wie ile w uprawie można zastosować środków biologicznych, nieszkodliwych dla człowieka. Dursban wycofali, za to pojawiły się skuteczniejsze na robaka i zdrowsze dla człowieka środki na bazie mikroorganizmów glebowych. Na szarą pleśń też pojawiają się preparaty biologiczne, presję przędziorka też można ograniczyć preparatami biologicznymi, ale ja zapomniałem, ty wiesz lepiej, bo twoi sąsiedzi ... xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Ile z tych przejętych gazet czytasz codziennie? Możesz wykazać iż faktycznie jest tam tylko szczucie?  Taaaaa jasne repolonizacja słowo klucz. Niech w końcu zrepolonizują coś, co nie upadnie, albo faktycznie zacznie przynosić zyski. Ale chyba na taki ruch to trzeba mieć choć parę klepek we łbie a nie sraczkę narodową.

Opublikowano

Ten Pan jest za***isty. 

https://kobieta.wp.pl/przemyslaw-czarnek-nie-zwalnia-tempa-ma-nowy-pomysl-dotyczacy-studiow-6604873519745664a

"Oprócz tego specjaliści, którzy ukończą ten kierunek, będą mogli także podjąć studia doktoranckie. Według ministra takie rozwiązanie jest potrzebne, ponieważ w dzisiejszych czasach konieczne jest wzmacnianie więzi rodzinnych i odkrywanie na nowo pojęcia rodziny. Stwierdził także, że obraz współczesnej rodziny jest "wykrzywiany i absolutnie fałszywy".

Z kolei w piątkowym wydaniu "Naszego Dziennika" można jeszcze szerzej poczytać o planach Czarnka dotyczących nowej dyscypliny naukowej. Minister chce dać szansę wzmocnieniu badań nad rodziną, a także poznaniu pełnej prawdy o niej. Czarnek uważa, że wykształcone w tym zakresie osoby są bardzo potrzebne, aby w pełni przekazać znaczenie rodziny w społeczeństwie.
"Potrzebujemy wykształconych kadr, które umocnią zdrowe i prawdziwe zrozumienie rodziny, dając jednocześnie odpowiedź ideologicznym atakom. Inwestycja w rodzinę jest inwestycją w człowieka i w Polskę" - czytamy na łamach "ND".

Jedna Pani chce odbudowę gospodarki zaczynać od tworzenia instytutu, a ten oszołom będzie prowadził badania nad rodziną.

Kolejny kierunek o wielkim znaczeniu. W kolejce do utworzenia czekają. Wyższa Szkoła Gotowana Na Gazie i Instytut Rzutu Granatem z Katedrą Odginania Zawleczki. 

58 minut temu, Mariusz2903 napisał:

kapitał nie ma narodowości ale głupota ( jak w przypadku Pana Czarnka) już tak.

• Haha 1
Opublikowano
36 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Wiadomo że prywatne media stoja za którąś ze stron.... Ale państwowe media raczej chyba powinny  mieć obiektywny przekaz lub chociaż  próbować to robić....... 

słuchaj jak rządziła lewica  to dziennikarze lewicowi byli na topie w mediach  teraz rządzi prawica to wypowiadają się prawicowi dziennikarze  a ty dalej szukasz na siłę obiektywizmu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v