Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to sie wybierz w sobote na dyskoteke do rybnika- na pewno sie rozerwiesz,jak bedziesz mial szczescie to nawet granatem hukowym ,a gdy oberwiesz kula gumowa to bedziesz mial co dzieciom opowiadac, tylko zaloz maseczke zeby cie nierozpoznali bo z gruby cie moga wyciepnac.

• Haha 1
Opublikowano

Oczywiście ze tak. To sa ich sprawy. 

Jak Niemcy albo UE sie w trącała PISowi to darłeś paszczę że nic im do tego bo jesteśmy suwerenni i to nasze wewnetrzne sprawy..  Jesli tak,  to co PISowi do tego co sie dzieje w Rosji?  To sa ich wewnetrzne sprawy i niech sie PISiaki bujają na drzewo. 

Opublikowano
8 godzin temu, Roman176 napisał:

a wiesz kro wespół właścicielami dysku  ?   ano posłowie KO dysku nie i nie bd miała być jakaś akcja ?? 

Ulubiona natura pisiaków grzebać ludziom z życiorysach 🤣. w pisie to tylko państwowe posadki uznają to co mogą wiedzieć o prowadzeniu firmy, im się wydaje że za 5tys można pokryć koszty prowadzenia, wykarmić swoją rodzinę i jeszcze podatki z tego zapłacić 🤣

Jakie to ma znaczenie czyja ona jest jak firma stoi zamknięta i trzeba do niej dokładać

Opublikowano

Racyl - ludzie tacy jak Ty - można rzec gracze bo tylko sprytem i doświadczeniem wyciągający z produktu wartość nie mieszczą się w światopoglądzie rządzących. Tu jest problem. A tak przy okazji - ta cała pandemia może zadziałać na sukces pincetplui. Ludzie siedzą ze sobą w domach, kłócą się i godzą. Jeszcze teraz zaczęli prąd wyłączać no i ten stan zagrożenia... Tak tak, jest taka możliwość.

Opublikowano
12 godzin temu, Ulman napisał:

Daj mu spokój. On poza świńskim smrodem świata nie widzi i lubi się w tym babrać. Pachnące truskawki nie dla niego. 

Śtasek, gdzie ty widziałeś dziesiatki hektarów truskawki jednego właściciela?

Widzisz tym postem udowodniłeś że w d*pie byłeś o gówno widziałeś niedaleko Marka w gminie Koronowo są plantacje większe niż Tomaszów gospodarstwo

12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

Ja do Czerwińska mam kawałek, jakieś 20-30km, ale racja, takiego zagłębia to chyba w całym kraju nie ma ;) Podobno w jednej gminie jest 5tys ha truskawki ;) A gdzie jeszcze sąsiednie gminy Wyszogród i Załuski, tydzień temu tam byłem, to pola białe, ale nie od śniegu, tylko od folii i włókniny ;) 

Ale ludzie to chyba tam głupi i nie umieją liczyć i tyle sadzą, by lepiej w świnie poszli to by zarobili xD 

A na Piotrkowie jest zagłębie świń gdzie stoi chlewnia przy chlewni i myślisz że to dlatego że świnie są takie opłacalne ? 😋😜

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, jarecki napisał:

tak , podobno sporo sie zadłużali na bazy wojskowe w Polsce B|

Które nie wiadomo czy będą w Polsce. A raczej pozostaną na terenie Niemiec.

Polityka rotacyjnej obecności, na zasadzie coraz dłuższych okresów od wyjazdu jednych do przyjazdu następnych. Zgodnie z naszymi przewidywaniami a na przekór sukcesowi miłościwie panujących.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
10 minut temu, henio2 napisał:

niedaleko Marka w gminie Koronowo są plantacje większe niż Tomaszów gospodarstwo

yyyyy. jakiego Marka? 🤔

Opublikowano
11 minut temu, henio2 napisał:

Widzisz tym postem udowodniłeś że w d*pie byłeś o gówno widziałe

W marcu ubiegłego roku niektórzy mrozili truskawkę egipską, Takie tam nieloty z marketów. Rynek jest wielki i nigdy wszystkiego się nie dojrzy.

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Każdy podatek obciaza podatnika . Jedynie pisowcy wierzą że jest inaczej, podwyzki podatków ich nie dotyczą a kasę rząd bierze z powietrza bo przecież nie od nich.

To może całkiem zlikwidować podatki i będziemy krajem z dykty i gliny?

Opublikowano

A to bardzo ciekawa teoria. Odciąć dopływ paszy do korytka i poczekać na reakcję rządzących w kwestii realizacji zadań do których zostali powołani. 

Opublikowano
55 minut temu, DTaras napisał:

Racyl - ludzie tacy jak Ty - można rzec gracze bo tylko sprytem i doświadczeniem wyciągający z produktu wartość nie mieszczą się w światopoglądzie rządzących. Tu jest problem. A tak przy okazji - ta cała pandemia może zadziałać na sukces pincetplui. Ludzie siedzą ze sobą w domach, kłócą się i godzą. Jeszcze teraz zaczęli prąd wyłączać no i ten stan zagrożenia... Tak tak, jest taka możliwość.

dobrze wiesz że PIS mi się podobał przez większość pierwszej kadencji  i sam tutaj o tym mówiłem. To tak jak będziesz jadł codziennie to samo przez jakieś 5 dni to póżniej masz wstręt do tego jedzenia. A z pis jest tak że podają to samo jedzenie i gorzej przygotowane.

Ich światopogląd skupiała się wokół kościoła, ruszają takie rzeczy co do niczego im to nie potrzebne

dzietność w poprzednim roku spadła, siedzenie w domach nic nie dało, 500+ już od jakiegoś czasu nie przynosi tego typu skutków po za dodatkową darmową kasą. liczne roczniki ludności z lat 80-tych przechodzą powoli w lata w których już się nie chcę mieć kolejnych dzieci.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v