Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Denwer napisał:

Słyszałeś  pewnie  o  programie  socjalnym  dla  ,,pato,, rolników  ??  Dopłaty  do  opasów  ??  wiesz  że  jest  tam  zapis  że  bydło  nie sprzedajesz  na  ubój  rytualny??.

Równie dobrze możesz nie sprzedawać wcale bydła i pisać że faktycznie zdechnie u Ciebie ze starości.:lol:

Opublikowano

Praktyczne. 

Praktycznie to tylko najmniej dochodowe są pozamykane ale przekaz musi płyną do PL żeby pelikany miały co łykać. 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

oki. kto to będzie odbierał i jak udokumentować czy mój byk najpierw w łeb dostał czy tylko w ryj?

To nie ma znaczenia   jak udokumentujesz  znaczenie będzie  miało  być  to  że  składasz  wniosek  na  płatność  w której  warunek  jest  że  godzisz  się  na nie niesprzedawanie  na  ubój  rytualny. 

Minister  będzie  miał czarno  na białym  ilu  rolników  nie  popiera   uboju rytualnego .   Majstersztyk.

1 minutę temu, mirro napisał:

Równie dobrze możesz nie sprzedawać wcale bydła i pisać że faktycznie zdechnie u Ciebie ze starości.:lol:

Raczej  mało  to  opłacalne  żywić  bydlaka  da  kilku  złoty  dopłaty  

4 minuty temu, PRIMO napisał:

Praktycznie to tylko najmniej dochodowe są pozamykane ale przekaz musi płyną do PL

Mi przekaz  z TV nie  potrzebny  bo byłem  widziałem  to raz  a dwa  to mój  brat  5  lat  już  pracuje  i  mieszka  w  Niemczech. 

Opublikowano

jak bym ją tam wysłał to nie bardzo.

1 minutę temu, henio2 napisał:

A jak byś się zachował jakby ktoś mówił że twoja siostra zginęła bo stała przy drodze ?

Opublikowano
2 minuty temu, henio2 napisał:

A jak byś się zachował jakby ktoś mówił że twoja siostra zginęła bo stała przy drodze ?

Czyli jest usprawiedliwiony bo jemu wolno? 

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Denwer napisał:

To nie ma znaczenia   jak udokumentujesz  znaczenie będzie  miało  być  to  że  składasz  wniosek  na  płatność  w której  warunek  jest  że  godzisz  się  na nie niesprzedawanie  na  ubój  rytualny. 

Minister  będzie  miał czarno  na białym  ilu  rolników  nie  popiera   uboju rytualnego .   Majstersztyk.

no ale to jakaś pokrętna metoda na włożenie ręki w gówno.

no ale czekaj no Denwer. Ardan nie miał racji, a Ty się myliłeś że go popierałeś?

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Został sprowokowany i użycie tych słów całkowicie go usprawiedliwia jak myślisz dlaczego nikt go p te słowa do sądu nie oddal

A co tu oddawać do sądu? Momentalnie powinien zostać usunięty z życia publicznego i głaskać kota aż mu przejdzie. Ale kto go miał usunąć? 

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

jak bym ją tam wysłał to nie bardzo.

Właśnie dlatego takiej piany dostał i musiał kogoś obarczyć bo sumienie gryzie od 10 lat.

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Czyli jest usprawiedliwiony bo jemu wolno? 

Powtarzam co innego gdy zniewszasz kogoś a co inne podżeganie do zabujstwa czy spowodowanie uszkodzenia ciała  tu już z urzędu musi być wszczęte dochodzenie Kanalia się o tym przekona

Opublikowano

no toż wiem. pomniki, miesięcznice, śledztwo... to widać jak bardzo .

1 minutę temu, Ulman napisał:

Właśnie dlatego takiej piany dostał i musiał kogoś obarczyć bo sumienie gryzie od 10 lat.

zabujstwa

Stasiu błąd zrobiłeś .

Opublikowano
8 minut temu, Ulman napisał:

a tu ubliżał  kłamał i oskarżał bo mu się w chorej jaźni uroiło

(203) Zabiliście mojego brata! Jesteście kanaliami! - YouTube

Zapomniałeś  o  tych którzy  mówili:

,,zabrać  babcią  dowody  by  nie głosowały  na PiS,,

,,Mocherowe berety,,

,,dorznąć watahy  pisowskie,,

,,walić  pisowców  dechą  w głowę ,,

,,strząsnąć  pisowską szarańczę,,

,,zastrzelimy  Jarosława Kaczyńskiego  wypatroszymy  i  skórę  wystawimy  na sprzedaż ,,  - Pamiętasz   kto  tak  mówił  publicznie  ???

,,Kończy  się  okres  ochronny  na kaczki,,

,,prezydent  gdzieś  poleci  i  wszystko  się  może  zmienić,,

itd.

3 minuty temu, pafnucy napisał:

no ale to jakaś pokrętna metoda na włożenie ręki w gówno.

Pokrętna  nie  pokrętna  ale  Rolnicy  sami  na  siebie  bat   ukręcą  jeśli  się  na  to  nabiorą  oczywiście   ale  ,,patologii,,  w śród  rolników  nie brakuje   więc  obstawiam  że  pułapka  zadziała. 

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Mi przekaz  z TV nie  potrzebny  bo byłem  widziałem  to raz  a dwa  to mój  brat  5  lat  już  pracuje  i  mieszka  w  Niemczech. 

Jak nie potrzebny?😁

To coś słabo idzie twojemu bratu skoro zamknęli mu interes a z drugiej strony szczerze mu współczuję mieć takiego brata jak ty. 😔

12 minut temu, henio2 napisał:

Za***iste porównanie nie ma co. 🧐

Opublikowano
8 minut temu, Denwer napisał:

Tusk miał dziadka w wermachcie a ty masz brata w Niemczech? Twój rodzony brat faszystów dorabia a oni nam reparacji nie chcą dać. Na twoim miejscu to bym chyba sie go wyrzekł bo hańba całą rodzinę okrył. 

Powtarzam co innego gdy zniewszasz kogoś a co inne podżeganie do zabujstwa czy spowodowanie uszkodzenia ciała  tu już z urzędu musi być wszczęte dochodzenie Kanalia się o tym przekona

Za zabujstwo to na 100% nie odpowie.  Jak żeś z takimi błędami napisał to jeszcze skontaktują się z rodzicami żeby cie do szkoły specjalnej Mogą tez pomysleć że jakaś gimbaza sobie żarty robi.

Masz ten screen zgłoszenia? Marecek pisał że juz wysłane a on przecież nie kłamie. A może nie możesz   pokazać bo ci Tusk Windowsa skasował.🤣

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PRIMO napisał:

To coś słabo idzie twojemu bratu skoro zamknęli mu interes

Biur  projektowych  nich  nie  zamknął  dostał  podwyżkę  600euro    bo  chciał  się  zwolnić    więc  raczej  dobrze  idzie  😎

Edytowane przez Denwer
Opublikowano
Przed chwilą, Denwer napisał:

jak udokumentujesz  znaczenie będzie  miało  być  to  że  składasz  wniosek  na  płatność  w której  warunek  jest  że  godzisz  się  na nie niesprzedawanie  na  ubój  rytualny. 

jak dla mnie to to tylko zwykła manipulacja a nawet nieco prymitywna
(z poprzednich postów wynika że za ów wniosek jest celowa dotacja)

Równie dobrze można twierdzić że rolnicy wcale nie chcą wyższych dopłat bo biorą.. składają wnioski na takie jakie są.

Opublikowano

Biur  projektowych  nich  nie  zamknął  dostał  podwyżkę  600euro    bo  chciał  się  zwolnić    więc  raczej  dobrze  idzie 

Nosz urwa 🤨 w końcu zamknęli wszystko czy nie bo co chwila co innego klepiesz. 🤔

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Biur  projektowych  nich  nie  zamknął  dostał  podwyżkę  600euro    bo  chciał  się  zwolnić    więc  raczej  dobrze  idzie  😎

Czemu faszystom projektuje zamiast dla ojczyzny pracować. Studia pewnie skończył w Polsce za polskie pieniądze a teraz swoim talentem dorabia obcych? Haaaańbaaaaa!

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

Równie dobrze można twierdzić że rolnicy wcale nie chcą wyższych dopłat bo biorą.. składają wnioski na takie jakie są.

Ciekawe ilu z tych zatroskanych hodowców zgodzi sie na ubój rytualny,w przypadku braku chęci zakupu zwierzyny do uboju zwykłego?:lol:Pewnie wezmą byki na postronki i zawloką do obory.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v